Bizi bizden daha iyi bilen

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
BtwB2cJIgAANCbt.jpg

Selamün Aleyküm geçen hafta sonu oğluma kış çizmesi almak için mağazaya alışverişe gittik!!
aslında oğlumun, geçen seneden kalma bir çok çizmesi var ama ben illa yepyeni ,gıcır! gıcır! yeni model olsun istedim..
Oğlum o kadar çok oyuncak, eşya alırım ki ;Bu yüzden hiçbir şeyi umursamaz kıymetini bilmez!ama ben yine de alırım!!yeter ki Oğlum mutlu olsun derim!!
Sanki ,gıcır! gıcır oyuncak ve eşyalar Onu mutlu ediyor!!Evlerimiz o kadar tıklım, tıklım eşya ile dolu.

Bunca eşyaların ne düşüncelerime bir katkısı oldu, ne de huzuruma... Tam tersi, rahat etmek niyetiyle aldıklarımız, rahatımızı kaçırdı.
Artık salonlarımızın en aydınlık, en güzel köşelerinde koltuklar oturuyor...Oğlumla Baş Başa oynayabileceğim, boş bir köşem bile yok!!
Evlerimizde, rahatça oturup huzur içinde sohbet edebileceğimiz, namaz kılabileceğimiz sadece ben ve seccadem başbaşa kalacağımız bir boş bir oda bile yok.

Kristal Avizeleri Parlatmak için canım çıkıyor Ya hu!!Avizeleri aydınlanma ihtiyacının icabı olarak değil, (Çünkü çıplak ampul daha iyi aydınlatır.)
gösteriş tutkumuzun ağır bedeli olarak tavana asmışız. Her birinde irili ufaklı üç yüz adet kristal ya da kristal niyetine yutturulmuş cam parça...
Her parçanın haftada bir defa özel kimyasal bir maddeyle, ya da sirkeli suyla tek tek silinip kurulanması gerekiyor.
Yoksa matlaşır, salonun görüntüsünü bozar. Görüntü bozulunca ne olur, misafirler ayıplar. Sanki misafirler bizi teftişe geliyor...
sanki bu Evin hanımı değil evin hizmetçisiyim!!

Koltuk, vitrin, televizyon,PC müzik seti, sehpalar, abajurlar karmaşası; her sehpanın üzerinde kristal tabaklar, vazolar; vazolarda yapma çiçekler...
Ah şu aynalı koca vitrinler! Bunların ve içindeki gösterişli porselenler !!Bu kalabalık evde kendimi kaybediyorum sonrada kendimi bulamıyorum!!Ya hu..

Ne zamandan beri yer yatağına veya bir kanepeye sere serpe uzanma hasreti içindeyim. Salonun ortasında çocuğumla, üst üste yuvarlanmak için yer arıyoruz.
yürüyecek kadar bile yer yok... Ayağınızı uzatmaya kalksanız hemen bir yerlere çarpıveriyor. Misafirle namaz mı kılmak istiyorsunuz,
o zaman birçok eşyanın yerini her vakitte geçici de olsa değiştirme zahmetini göze almanız şart!
Bir yerlere çarpmamak, bir şeyleri kırmamak için sürekli tetikte olmamız gerekiyor. Evlerimizde eşyaların saltanatı sürüyor.
Evlerimize eşyalar hâkim, biz ise herhalde mahkûmuz...

Neyse, konudan uzaklaştık içimi döküp yazayımda biraz rahatlıyayım dedim....Oğlum, kalın kıyafet ,ağır,kabaca ayakkabı, çizme giyemez!!
Sıkılır, bunalır, daralır rahat edemez!!Oysa burada kış mevsimi çetin ve soğuk uzun geçer!
ısı -25 e düşer ama O yine de kalın kıyafet ,ağır,kabaca ayakkabı, çizme snowsuit kar kıyafeti giyemez !!benim oğlum Kutup ayısı gibi beyaz tenli,
sıcak kanlıdır bu onun "fıtratında " vardır..

Mağazada bir kış çizmesi gördüm çok güzeldi ama $75 dolar idi Ya Hu çok pahalı!hem de kabaca ve ağır idi ama üzerinde Örümcek Adam resmi vardı!!
ağır ve pahalı da olsun ya Hu !her kesin ayağında hem çok Popüler Yusuf bunlari Sana alayım mı diye sordum Mevlana Oğlum hiç bir şeyi önemsemez zaten
sanki başka bir dünyada ..Sen bilirsin gibilerinden Orda koşuşan çocuklari seyrediyordu. ..

çizmeleri aldım ama içim rahat değildi..bir şey beni sürekli rahatsız ediyordu..Kendimi göz göre göre kandırıyordum..Gerçeği bildiğim halde tam tersini yapıyordum.
Ben Oğlumu bilmezmiyim O bu tip kabaca ve ağır çizme ile rahat edemezdi!!ama ben nefsime yenilmiştim ..neyi ispat etmeye çalışıyordum....bilmiyorum ki...

Bu Sabah kar yağmış Oğlum bu güzel çizmelerini giy dedim..
-Anne bunlar ağır ben bunlar ile koşamam !ben eski çizmelerimi istiyorum deyince onu biraz azarladım !!Ya bunlar yeni, daha güzel her çocuğun ayağında var ...
-Anne dedi ben her çocuğun ayağında olan çizmeden istemiyorum ben sadece benim çizmem, benim rahatça koşabileceğim hafif ,eski çizme istiyorum..
neden diye sordum..
-Anne okulda eski çizme giyen arkadaşlarım incinmesinler diye ben de eski çizmelerimi istiyorum dedi!!
-ama Oğlum ben bunlari alirken sana sormadım mı..
-Anne sen sordun sen cevabini verdin sen kendin beğendiğin,kendin giy ben giymem!!diye tuturunca ...
geri veriririm derken receipt (fiş) yok!!fişsiz almazlar Hay Allah..ne yaptim ben ...

içimdeki Sesi dinlemedim!! huzursuzluğuma önemsemedim!! irademin hakkını veremedim. İçimin derinliklerinde Oğlumun bunlari giymiyeceğini biliyordum!!
Bu bir sınavsa ben dersimi aldım Allahım.. ne olursun Yardım Et. Bu çizmeleri geri vereyim başımda kalmasınlar..
neyse mağazaya gittim fişsiz geri verebilirmiyim diye sordum.. Neden geri veriyorsunuz diye sordu..
-ben de oğlum dediklerini söyledim .."okulda eski çizme giyen arkadaşlarım incinmesinler diye ben de eski çizmelerimi istiyorum dedi"
mağazadaki bayan da ince ruhlu ince düşünceli oğlunun hatırına alırım diyerek fişsiz çizmeleri geri aldı Hamd olsun...

Bizi bizden daha iyi bilen, kendimizi koruyamadığımız halde bizi daima koruması altına alan Rabbim..
EY BENDE BENİM GÖRMEDİĞİMİ GÖREN ALLAH'IM..Uyandır bizi derin uykulardan ey güzel Allah'ım.

acilangul1

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam abla biz kuluz elbette noksan taraflarımız olur; senin söylediğin şey belki o anda verilmiş bir karar bir hata olabilir. Ama bu anlattıklarının arasında öyle birşey var ki bence en can alıcı nokta oğlunun o çizmeyi giymeye can atması gerekirken arkadaşlarının arasında eski çizme giyenleri incimesinler diye düşünmesi bence insanı en mutlu eden gurur veren bir olay ne mutlu sana ki böyle bir evlat yetiştirmişsin. Allah senden razı olsun abla bu şekilde düşünceli bir evlat yetiştirdiğin için. Allaha emanet ol...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
yusuf4.jpg
yusuf3m.jpg

Allah cc. cümlemizden razı olsun inşAllah, çocuğumuza, Duygu ve davranışlarını, kontrol etmeyi öğretirken ilk önce iradesini, aklını ve vicdanını dinlemesini ve kullanmasını öğretmeliyiz...
Anladım Ki!...insanlik ve güzel ahlaklı olmak Allah vergisidir...ayni çok güzel bir sese sahip olmak gibi...

öte yandan..Allah (c.c.) Rasulüne şöyle buyurmuştur:
"Ey Muhammedi Sen sevdiklerini, istediklerini hidayete erdiremezsin. Yani bu, senin elinde olan bir iş değildir. Senin görevin sadece tebliğ etmek ve görevi iletmektir. Ancak Allah (c.c.) dilediklerini hidayete erdirir. Kesin hüküm ve hikmet sadece Allah'a (c.c.) aittir. Geçerli hüccet de O'nun elindedir.

"Allah, kime de doğru yolu gösterirse, artık onu saptıracak da hiçbir kimse yoktur"
39/ZUMER-37

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm ablacım güzel ahlaklı ve insanlıklı olmak tabi Allah ın lütfu insan oğluna ama bu durumun içinde annelerimizin payı çok büyük Allah hepsinden razı olsun... senin kalbinde maneviyat aşkı, korkusu çok yüksek olduğundan bunu çocuğuna da yansıtıyorsun Allah da buna karşılık seni çocuğundan razı ediyor.. dilerim Allah'tan hayırlı bir evlat ve daimi Müslüman olarak ömrünü devam ettirsin inşallah....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
pp.jpg
1001475.jpg
gnlszm1.jpg

Selamun aleyküm ablacım güzel ahlaklı ve insanlıklı olmak tabi Allah ın lütfu insan oğluna ama bu durumun içinde annelerimizin payı çok büyük Allah hepsinden razı olsun... senin kalbinde maneviyat aşkı, korkusu çok yüksek olduğundan bunu çocuğuna da yansıtıyorsun Allah da buna karşılık seni çocuğundan razı ediyor.. dilerim Allah'tan hayırlı bir evlat ve daimi Müslüman olarak ömrünü devam ettirsin inşallah....

Ve Aleykümselam güzel insan, her çocuk karakterini %50 anne, babasının DNA den alir ..geriye %50 kaldı mı yani %50 Allah vergisi..%50 biz ne ekersek filizlenecektir..
islami Özel okula gidiyor!! Medrese de hafta sonlari Özel Kuran ,tecvid ,Fıkıh ve tefsir ,siyer dersleri aliyor... Five Pillars of Islam ,İslam'ın beş şartını bilir ve yerine getirmeye çalışan-bir çocuk. Her iyilik sadakadır der ve buna kalpten samimi çocukca inanir ve yapar...Merhamet doludur...

ama yine de unutma bu çocuk benim Öz Oğlum değil!!Yabancı Asılı ..ama sanki Mevlana hz lerinin genlerini taşıyor!! İşte bu, Allah'ın lütfu ve rahmeti...bana hediyesi..

Onu Evlâdlık aldığımda tek amacım Onu ve ondan gelecek olan Nesileri hayırlı ,Salih müslüman yetiştirmek..
Kuzey Amerika da kendi milletlerinden birinden Müslüman aile ve İslam ümmetinin neslini çoğaltmak...

Niyetti sadece Allah cc.rızası olanı Rabbim O kulu hiç yalnız bırakır mı?"

acilangul1

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
biliyorum abla evlatlığın .... benim söylemek istediğim de bu zaten niyet halis olunca akıbeti de iyi oluyor çok şükür.... Allah seni çocuğundan razı ediyor selametle kal ablacım...

Üst Alt