Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Biri İki Etmek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 24349" data-attributes="member: 1208"><p><strong><span style="color: #006600"><span style="font-family: 'Verdana'">Biri İki Etmek</span></span></strong><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Allah dostlarından... Talebesi anlatıyor. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Bir sabah hazır olduğumuz yere teşrif edip, hatır sorarken, halimi arzedip: </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- <strong>Efendim, benim şu kadar lira borcum var idi. Günü geldi sıkılıyorum. Üç gün izin verirseniz memlekete gidip öder gelirim</strong>, dedim. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- <strong>Biraz sabret, geceler gebedir,</strong> buyurdular. </span></span></p><p></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Birkaç gün sonra, münasip lisanla tekrar hatırlatmak zarureti hasıl oldu. Zira memlekette, "borçtan kaçtı" sözleri de gelen haberler arasında idi. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Hz.Üstazın sözü yine evvelki gibi idi. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">-<strong> Geceler gebedir.</strong> </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Fakat bir gün sonra bana: </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">-<strong> Memlekette nerden vereceksin bu parayı?</strong> diye sual ettiler. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">İşin en canlı noktası da burası. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- <strong>Efendim, babamdan kalma bir bağım var, üç bin lira eder. Onu satıp veririm</strong>, dediğimde Hz.Üstazın rengi birden değişti. mübarek gözleri buğulandı. Ve ... çu sözler döküldü: </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">-<strong> Biz kardeşlerimizin evini bağını satmak değil, birini iki etmekle mükellefiz.</strong> </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">İkinci gün ..... bir tüccar ağabeyimizden ödünç para alıp parayı bana verdiler. Sonra ödedim. </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 24349, member: 1208"] [B][COLOR=#006600][FONT=Verdana]Biri İki Etmek[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana]Allah dostlarından... Talebesi anlatıyor. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Bir sabah hazır olduğumuz yere teşrif edip, hatır sorarken, halimi arzedip: [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- [B]Efendim, benim şu kadar lira borcum var idi. Günü geldi sıkılıyorum. Üç gün izin verirseniz memlekete gidip öder gelirim[/B], dedim. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- [B]Biraz sabret, geceler gebedir,[/B] buyurdular. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Birkaç gün sonra, münasip lisanla tekrar hatırlatmak zarureti hasıl oldu. Zira memlekette, "borçtan kaçtı" sözleri de gelen haberler arasında idi. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Hz.Üstazın sözü yine evvelki gibi idi. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]-[B] Geceler gebedir.[/B] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Fakat bir gün sonra bana: [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]-[B] Memlekette nerden vereceksin bu parayı?[/B] diye sual ettiler. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]İşin en canlı noktası da burası. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- [B]Efendim, babamdan kalma bir bağım var, üç bin lira eder. Onu satıp veririm[/B], dediğimde Hz.Üstazın rengi birden değişti. mübarek gözleri buğulandı. Ve ... çu sözler döküldü: [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]-[B] Biz kardeşlerimizin evini bağını satmak değil, birini iki etmekle mükellefiz.[/B] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]İkinci gün ..... bir tüccar ağabeyimizden ödünç para alıp parayı bana verdiler. Sonra ödedim. [/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Biri İki Etmek
Alt