Bir kaynana neden oğlunun evliliği bozulsun ister

dertli

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Şubat 2015
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Kaynana gelin çatışması.
Selamün aleyküm arkadaşlar, kaç zamandır o kadar dertliyim ki çevremde kimseyede anlatamıyorum lütfen bana yardımcı olun ağlamaktan helak oldum. hy..
Yaklaşık iki yıllık evliyim, 3 aylıkta hamileyim şuan, evliliğimin ilk bir yılı çok mutlu mesut geçti ama ondan sonra hayatımız cehennem azabına döndü. Kaynanamlarla altlı üstlü oturuyoruz, evlilik diye birşey kalmadı sayelerinde. (öncelikle şunu belirteyim konumu öyle okuyun benim kaynanam yüzünden kaynatam bütün ailesinden uzaklaştı memleketteki her şeyi satıp başka yere yerleştiler, çünkü kaynanam hepsiyle küs, kendi akrabalarıyla da küs, herkes kötüymüş tek iyi insan oymuş, görüştüğü bir komşusuda yok çünkü onun laflarına kimse katlanamıyor)

Kaynanam evimizdeki herşeye karışıyor, eşimin işten gelme saatlerine, elinde getirdiği poşetlerde ne olduğuna, yaptığım yemeklere... ve daha pek çok şeye. herneyse bunlar bir şekilde görmezden, duymazdan gelinebiliyor ama eşimi benden kıskanmasını görmezden gelemiyorum. Eşimin beni gezmeye getirmesini istemiyor, evimizde konuşamıyoruz sessiz duruyoruz çünkü bizim üst katımızda oturup bizi dinliyor, azcık gülme sesi duysalar niye mutluyuz diye sonraki gün eşimi arayıp dolduruşa getiriyor. Eşimin üzerinde sürekli güç kurmaya çalışıyor ve bunu dile getirmektende utanmıyor. Eşim benim lafımı dinlemiycekmiş onun lafını dinlemeliymiş, pazar günü beni gezmeye getirmesin diye bir sürü iş üretiyor eşimi çağırıyor, amaç iş yaptırmak olsa amenna ama amaç eşim pazar gününü benimle geçirmesin diye onu yanımdan ayırmak çünkü benimle vakit geçirip bana bağlanmasından korkuyolar eve akşam yedide gelen adam annesinin kıskançlığı yüzünden sekizden sonra gelmeye başladı.

Sürekli evliliğimizin içinde olmaya çalışıyor çok afedersiniz ama cinselliğe bile karışıyorlar, artık dayanamıyorum şuan hamileyim ve hala bizim yakamızı bırakmıyor. Kadın sürekli eşimi dolduruşa getirmeye çalışıyor inanın yarım saat eşimle başbaşa kalsın ne yapıyorsa eşim benden soğuyor, uzaklaşıyor kavgalar çıkıyor evimizde... En kötü durum ise eşimin bunu anlamaması hala annem melek sen kötüsün diyor. Yukarda da dediğim gibi kaynanam hiç bir akrabasıyla görüşmüyor, eşim burda akrabalara suç buluyor annesinin dılşlandığını masum olduğunu düşünüyor, ya hadi ben kötüyüm iki sülalede mi kötü hiç mi iyi bi insan yok ama kadının içi kötü ve fesat bunu eşime anlatamıyorum.

Dayanamıyorum artık hamileliğim bile eşimin umrunda değil, dünden beri ağlıyorum hiç dert etmedi haksızmışım ağlamamalıymışım, buraya sırf bu durumda bana bir tavsiye vermeniz için konu açtım iki gündür ağlamaktan helak oldum. Eşime görede ben kötüyüm uyumsuzum, hamileliğimi zaten umursamıyor allah aşkına bana bir yol gösterin ne yapmalıyım, nasıl dua etmeliyim, aileme hiç birşey anlatamıyorum üzülmesinler diye ama artık kopma noktasına geldim, kötü şeyler düşünüyorum. Allah rızası için akıl verin (çok zor durumdayım parça parça yazmış olabilirim kusura bakmayın)
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ve aleykümselam arkadaşim, Annelerin oğullarını fazlaca sahiplendikleri ve ayrı bir sevgi gösterdikleri gerçek. oğlu biriyle evlenince de o kızı bana tercih etti psikolojisi genelde oluyor ...Oğullarını kıskanıyorlar gelinlerini küçümsüyorlar bu yüzden de onların hayatına karışma gereğini kendilerinde görüyorlar.yani bu kaynanin fıtratın da mı var ne...?dfr5..cddvb..

toplumun hastalıklarından biridir. kadınlar kendilerini kocaları, oğulları ve erkek kardeşleri ile temsil ederler ve onlar üzerinde etkili olmaktan gurur duyarlar.
erkek evlendiğinde de eşi ile annesi arasında bir iktidar mücadelesi yaşanır. kayınvalide statüsünü kaybetmek istemiyor sanirim..iktidar,en cok kim seviliyor kavgası mı ne...?dfgtn:tamam:.

İnsanlık tarihinde şimdiye kadar çözülememiş ve sebepleride anlaşılamamış bir geçimsizliktir. Arada erkeklere yazık oluyor, anası ve karısı arasında her zaman dengeyi sağlamak zorunda

Biraz daha Sabırlı ve anlayışlılun olun..inşaAllah bebek gelince her şey kendiliğinden tabii olarak değişecek...yarın öbür gün Sizin de kaynana olacanı unutmayin..
Kim bilir ne zorluklarla büyüttü o yaşa getirdi kadıncağız.

Hemde Cahil insana laf anlatmak zor. Bu yüzden empati yapmaya çalışıp, kendi hakkını yedirmemeye çalışarak orta yolu bulmak gerekiyor.
Bu anlayışa gelebilmek için de seneleri devirmek gerekir...Bunlarda geçecek Ya Hu..
Eşinizin annesi ile altlı üstlü oturmak,yaşamak kolay değil!!kirada olmak da kolay değil!!Sabır ,Hoşgörü, müsamaha, tahammül, katlanma, görmezden gelme gerektirir...
"nereye kadar gider böyle "
inşallah bir gün eşinizin annesi ikinci gelini olana kadar yeni bir kurban yada hobi bulana ,torunu olana kadar!! Bu da geçer ve geçecek Ya Hu...

hamilelekte gereksiz stress sen kaçinin hiç kimse değmez..siz ve bebeğinize bakin gerisi Who cares...Boşver!, kimin umurunda! size duygusal, ruhsal olarak etkilemesine izin vermemek için keyfinize bakin amann boşverr....:tamam:.
Akıllı olup dünyanın kahrını çekmektense,deli ol dünya da kaynanan da senin kahrını çeksin...sırıtık.:,
Allah'a emanet olun.
 

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Katılım
3 Haziran 2014
Mesajlar
1,608
Tepkime puanı
47
LA HAVLE VE LA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM... ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN KARDEŞİM ÖNCELİKLE BU DUAYI DİLİNDEN DÜŞÜRME!
DÜŞÜRME Kİ; Kaynana 'nın eşi, oğlu varsa yanında, senin de yanında alemlerin rabbi var! bunu sakın aklından çıkarma!

Ben de hamileyken böyle sorunlar çok yaşadım senin gibi, hüngür hüngür ağlardım kardeşim, seni gerçekten çok iyi anlıyorum ve haline üzüldüm.. Senin her şeyden önce karnındaki can 'ı düşünmen gerek.. Onun için sürekli Allah'a sığın, dua et ağlama! ağlayacak olan sen değilsin! Asıl ağlayacak olan bu dünyada olmasa bile, öbür dünyada ağlayacak kayınvaliden...Neyse eden kendine eder..
Sen her zaman sabırlı olmaya gayret et, devamlı içinden zikir çek.. Allah imtihan eder, ihmal etmez..

Bu günlerde geçecek inşallah, neler geçmedi ki! Ben de bir zamanlar aynı senin gibiydim devamlı her şeye ağlardım.. Ama sonra düşündüm değer mi? seni üzen bu insanlar için değer mi? ağlama! anca kendini yıpratır, Allah korusun hastalık sahibi olursun..
Sana ne tavsiye ederim kardeşim biliyor musun? öncelikle fikirlerini değiştir, kendini iyi insan olmaktan kesinlikle soyutlama, eşine sanki eve gelmiş bir misafir kadar ilgili ve fedakar davran, eşine karşı gayet anlayışlı ve kibar ol, onun her şeyiyle ilgilen, onun ne isteyip ne istemediğini sen annesinden daha çok bilirsin; neyi sevip, neyi sevmediğini de.. Sonuçta aynı evde kalmıyorsunuz, biriniz alt katta.. Siz kendi evinize geçince; eşine her zamankinden çok daha ilgili, güler yüzlü, tatlı dilli davran..
Bir süre sonra o da buna kayıtsız kalmayacaktır emin ol buna, aranız düzeldiğinde de eşine annesinin kendin hakkında yanlış düşündüğünü, ikinizin evliliğine bu kadar müdahale etmesinin doğru olmadığını söyle.. UYGUN VE GÜZEL BİR ÜSLUPLA söyle bunları, yalnız uygun zamanı bekle kardeşim..

Burada Gönül sızım ablam 'ın bana ve evliliğime çok faydası oldu onun konularına bakabilirsin inşallah yardımcı oluruz kardeşim...Dertsiz kul yok ama dermanı başka yerde arayan kul vardır, sen rabbine yönel en büyük yardımcı Allah 'tır.. sakın aklına kötü düşünceler getirme! karnında bir evladın var onu düşün!

Tekrar Allah yardımcın olsun inşallah hayırlı haberlerini bekliyorum...
 

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Katılım
3 Haziran 2014
Mesajlar
1,608
Tepkime puanı
47
Abla her halde bu kaynanalar, önceden kendini hazırlıyor kaynanalık yapmak için.. Bir özeniyorlar ki kaynanalık yamaya sorma gitsin.
 

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
21 Haziran 2014
Mesajlar
587
Tepkime puanı
3
Aleyküm selam kardeşim öncellikle Allah yardımcın olsun. Bende 2 tane enişte var sanki onları tarif etmişsin gibi hissettim bir anda gönül sızım ablamın söylediklerine tamamen katılıyorum. Sadece şu sözü hariç; İnsanlık tarihinde şimdiye kadar çözülememiş ve sebepleride anlaşılamamış bir geçimsizliktir. Aslında çözümü kolay burada daha öncede yazmıştım gelin kaynanasını kaynatasını öz anne babası gibi görmezse, kaynata kaynana da gelinini kızı gibi görmezse kendilerini sürekli bir rekabet halinde görmekten vazgeçmezlerse bu sorun hiçbir zaman bitmez.

Kardeşim pek çok insan ailesi özellikle de anne babası söz konusu olduğu zaman hatalı olsalar bile laf söyletmek istemez, mesela sen eşin ailenin bir hatasını görse şikayet etse senin gönlün razı gelir mi aileni ezmeye bence gelmez. Ben kendimden örnek veriyim eşim ile annem arasında bende çok kaldım çoğuda yanlış anlaşılmalar yüzünden kaynaklanıyordu. İki tarafın arasını bulmak emin ol çok zor eşin kolayını seçmiş seni suçlamış ben iki tarafıda kırmamak için o kadar çok çabaladım ki bunu yaparken çok sürmeden annem anladı vazgeçti artık bu arada annem haklıymış ve ben yok yere çok kalbini kırdım iş işten geçince anladım ama eşim anlamadı ve devam etti bende ruh sağlığımdan oldum. Yani senin anlayacağın iki tarafında arasını bozmadan gönüllerini yapmak sandığın kadar kolay değil.

Bak benim 2 kız kardeşim var ikiside senin yaşadıklarını yaşadılar yaşıyorlar biliyorum ama elden bir şey gelmez. Çünkü karışma konuşsanda zıtlarına gider anlamazlar sabrediyorlar kolay olmadığını bile bile gelsek rahat edebilecek miyiz diyorlar? Kendilerince haklılar eşinin ekmeğini yerken baba evine dönmek bir çok bayanın zoruna gidiyor. Bende inanıyorum ki çocuğunuz doğunca her şey değişir, çocukla ilgilenirler kızım şöyle yap böyle yap derler buda zoruna gidecektir. Ama onlar büyükler kötülük için yapacaklarını sanmam kardeşim.

Evlilik çok mukaddestir çok güzel bir duygudur ama bazende bir o kadar da zordur. Sabretmek lazım, cahil insan her zaman konuşur her sözüne kulak verirsen ne huzurun olur ne dirliğin nede düzenin bu günlerde geçer gider. Bir gün büyük kardeşimin kaynanası bizim yanımızda ne dedi biliyor musun? Kardeşim 3. gelini ve gelinlerinden 1 tanesi hata yaptığı zaman hepsine beddua ederim dedi. Cahil insan kalkıp orada tartışma yapsanda hata yaptığını söylesende anlamıyor anlamayacak şimdi dışarda komşularına kardeşimin 2 evladı var diyor ki yardımsız çocuk büyütemez buda duyuluyor. Kardeşimde yanıma gelipte çocuğa mı bakıyor diye zoruna gidiyor kardeşime ne dedim biliyor musun 2 tane evladın var kocanla mutluysan duymayacaksın haklısın deyip geçeceksin kolay değil ama anasız yada babasız evlat büyütmek istemiyorsan incir çekirdeğini doldurmayan şeyler yüzünden yuvanın yıkılmasını istemiyorsan sabredeceksin.

Kardeşim lafın özü ya sabredersin bir gün herşeyin düzeleceğine inanır hayatına devam edersin yada kazanacağın sevabı sabrının mükafatını ahirette almaktan vazgeçer çeker gidersin. Benim sana tavsiyem sabrın sonu selamettir görme duyma sıkıntı etme bak ne güzel evladınız olacak değmez kardeşim bugünlerde geçer gider.

Allah yardımcın olsun. Allah'a emanet ol kardeşim...
 

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
21 Haziran 2014
Mesajlar
587
Tepkime puanı
3
Abla her halde bu kaynanalar, önceden kendini hazırlıyor kaynanalık yapmak için.. Bir özeniyorlar ki kaynanalık yamaya sorma itsin..98yt

Öhö Öhö Emos kardeşim bir gün sende kaynana olacaksın bak ona göre kardeşim sırıtık.:, sırıtık.:,
 

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Katılım
3 Haziran 2014
Mesajlar
1,608
Tepkime puanı
47
Evet biz de kısmetse olucaz.. Kaynana ama anlayamadığım neden bu kadar kendilerini bir padişah evi de bir saray olarak örüyorlar??:D
 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
Gerek sıkıntısını bizimle paylaşan kardeşimiz olsun ve gerekse bu halde bulunan bütün kardeşlerimiz olsun, Rabb'im'den onlara kolaylıklar diliyorum sabırlar diliyorum. Nikahlarını, aile birliği ve saadetlerini muhafaza etsinler.
Ben de bir iki hususa deyineyim.
Evlilik demek, nikah beraberliği demek, bir ailenin tesisi demektir. Nikahla beraber ayrı bir ailenin temelleri de atılmıştır. Dolayısıyla, erkek kadının eşi, kadın da erkeğin eşidir.
Bu eşlerin, anne ve babalarına ya da yakın akrabalarına karşı sorumlulukları, kendilerine hizmet edip etmedikleriyle sınırlı değildir. Böyle bir niyet ve düşünce anne ve baba ve diğer akrabalarının aklının ucundan dahi geçmemelidir.
Onlara düşen görev "dua"dan başka bir şey olmamalıdır.
Çünkü, gelin hanım, kocasının hanımefendisidir. Kocasının evinin, hanesinin koruyucusudur. Meşru bir şekilde kocasına, evinin iç dekoruna, çocuklarına karşı bir yardımcıdır. vs.
Kocasının anne ve babasının, hizmetçisi, emir eri, onların emir ve yasaklarıyla hayatını kuşanan muti bir görevli değildir.
Bu hal'i gelin hanımdan ziyade koca ve kocanın akrabaları bilmelidir. Bilmelidir ki, gelin hanımlarına yaklaşımları, sözleri, davranışları ve fiilleri de bu eksende olmalıdır.
Bizler bu ahlakı düstur edinir, aile reislerini kendi eksenleri içersinde rahat bırakırsak, göreceksiniz, sevgi, saygı, hürmet ve muhabbet, sadece evli olanların arasında ikame edilmeyecek,
Beyefendinin ve hanımefendinin akrabalarının arasına da yayılan güzellik olacaktır.
Bu güzellik de, gelinleri, kadınları ve erkekleri ağlatmayacak, huzurlu ve mutlu kılacaktır.
Allah, evli olanların da evli olmayanların da yar ve yardımcısı olsun.
Selam ve Dua ile.
 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
Nikah icra edilirken, nikah akdi sadece gelin ve damat beyden müteşekkil olmuyor.
Gelinin anne ve babasının rızası da önem arzediyor. Damat beyin anne ve babasının da rızası önem arzediyor. Bazı müctehidlere göre anne ve babanın rızası yoksa nikah icra edilemez. Yani önemlidir.
Şunu ifade edeceğim.
Nikah, evlenenler ve onların baba ve anneleri için farz-ı ayın ilimlerdendir.
Gelinin anne ve babası, damadın anne ve babası, nikah hakkında, gelinin kendilerine karşı görevleri hakkında vs. bilgiler de farz-ı ayındır.
Aksi takdirde "vebal" sözkonudur.
 

tozduman

Moderatör
Moderatör
Katılım
2 Şubat 2015
Mesajlar
1,133
Tepkime puanı
8
Kaynana gelin çatışması.
Selamün aleyküm arkadaşlar, kaç zamandır o kadar dertliyim ki çevremde kimseyede anlatamıyorum lütfen bana yardımcı olun ağlamaktan helak oldum. hy..
Yaklaşık iki yıllık evliyim, 3 aylıkta hamileyim şuan, evliliğimin ilk bir yılı çok mutlu mesut geçti ama ondan sonra hayatımız cehennem azabına döndü. Kaynanamlarla altlı üstlü oturuyoruz, evlilik diye birşey kalmadı sayelerinde. (öncelikle şunu belirteyim konumu öyle okuyun benim kaynanam yüzünden kaynatam bütün ailesinden uzaklaştı memleketteki her şeyi satıp başka yere yerleştiler, çünkü kaynanam hepsiyle küs, kendi akrabalarıyla da küs, herkes kötüymüş tek iyi insan oymuş, görüştüğü bir komşusuda yok çünkü onun laflarına kimse katlanamıyor)

Kaynanam evimizdeki herşeye karışıyor, eşimin işten gelme saatlerine, elinde getirdiği poşetlerde ne olduğuna, yaptığım yemeklere... ve daha pek çok şeye. herneyse bunlar bir şekilde görmezden, duymazdan gelinebiliyor ama eşimi benden kıskanmasını görmezden gelemiyorum. Eşimin beni gezmeye getirmesini istemiyor, evimizde konuşamıyoruz sessiz duruyoruz çünkü bizim üst katımızda oturup bizi dinliyor, azcık gülme sesi duysalar niye mutluyuz diye sonraki gün eşimi arayıp dolduruşa getiriyor. Eşimin üzerinde sürekli güç kurmaya çalışıyor ve bunu dile getirmektende utanmıyor. Eşim benim lafımı dinlemiycekmiş onun lafını dinlemeliymiş, pazar günü beni gezmeye getirmesin diye bir sürü iş üretiyor eşimi çağırıyor, amaç iş yaptırmak olsa amenna ama amaç eşim pazar gününü benimle geçirmesin diye onu yanımdan ayırmak çünkü benimle vakit geçirip bana bağlanmasından korkuyolar eve akşam yedide gelen adam annesinin kıskançlığı yüzünden sekizden sonra gelmeye başladı.

Sürekli evliliğimizin içinde olmaya çalışıyor çok afedersiniz ama cinselliğe bile karışıyorlar, artık dayanamıyorum şuan hamileyim ve hala bizim yakamızı bırakmıyor. Kadın sürekli eşimi dolduruşa getirmeye çalışıyor inanın yarım saat eşimle başbaşa kalsın ne yapıyorsa eşim benden soğuyor, uzaklaşıyor kavgalar çıkıyor evimizde... En kötü durum ise eşimin bunu anlamaması hala annem melek sen kötüsün diyor. Yukarda da dediğim gibi kaynanam hiç bir akrabasıyla görüşmüyor, eşim burda akrabalara suç buluyor annesinin dılşlandığını masum olduğunu düşünüyor, ya hadi ben kötüyüm iki sülalede mi kötü hiç mi iyi bi insan yok ama kadının içi kötü ve fesat bunu eşime anlatamıyorum.

Dayanamıyorum artık hamileliğim bile eşimin umrunda değil, dünden beri ağlıyorum hiç dert etmedi haksızmışım ağlamamalıymışım, buraya sırf bu durumda bana bir tavsiye vermeniz için konu açtım iki gündür ağlamaktan helak oldum. Eşime görede ben kötüyüm uyumsuzum, hamileliğimi zaten umursamıyor allah aşkına bana bir yol gösterin ne yapmalıyım, nasıl dua etmeliyim, aileme hiç birşey anlatamıyorum üzülmesinler diye ama artık kopma noktasına geldim, kötü şeyler düşünüyorum. Allah rızası için akıl verin (çok zor durumdayım parça parça yazmış olabilirim kusura bakmayın)

Aleykum Selam kardeşim La Tahzen innallahe ! Allah hidayet versin kayinvalidenize ben evli degilim cevremde gördüğüm kadariyla yutmaniz susmaniz size belki iyi gelir Allah hesabını sorar ama uzmeyin kendinizi hamilesiniz Allahin emaneti ni taşıyorsunuz. Sabirli olup secde ye daha cok yaklaşın . Bol bol zikir çekin lailahe illallah ! Birde iyi davranin cok iyi davranin ne yapacağını şaşıracaktir, Allah yardimciniz olsun Allah ahirette ve dünyada size iyi hal nasip etsin kardeşim. Selam ve Dua ile
 

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Katılım
3 Haziran 2014
Mesajlar
1,608
Tepkime puanı
47
Ben Oğlumu kimse ile paylaşmam..
Abla bir gün paylaşmak zorunda kalacaksın evladını...:tamam:. Gözünü seveyim sen de diğer kaynanalar gibi olma, bunu senden beklemiyorum, kıskanabilirsin ama lütfen dozunu iyi ayarla da gelin hanım delirmesin.
 

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
21 Haziran 2014
Mesajlar
587
Tepkime puanı
3
Evet biz de kısmetse olucaz.. Kaynana ama anlayamadığım neden bu kadar kendilerini bir padişah evi de bir saray olarak örüyorlar??:D
Selamün aleyküm kardeşim sen inşallah kaynana değil anne olanlardan olursun. :) Nedenini bende çok merak ediyorum kardeşim kimi çektim diye çektirir kimide çektim diye çektirmez keşke amaç anne kız gibi olmak olsaydı. Mesela ben hep şu tarafından düşünürüm evde olsan annen kızdığı zaman hatanı söylediği zaman zoruna gitmez gitsede sorun etmezsin yada kızınla tartışırsın anne şurada yanlış yaptın dediğinde dinlersin ama niye gelininle atışınca şurada yanlış yaptın dediğinde zoruna gider. Neden hemen kötülük aranır mesela böyle durumlarda hemen koca yada oğul suçlanır halbuki ne suçu var burada eşini arkasına alsa eşini arkasına aldı olur annesini arkasına alsa annesini arkasına aldı olur. Arkasına almak için değil haksız olana annesi olsun eşi olsun sen yanlış düşünüyorsun dese bile erkek yine arkasına aldı olur.

Bence asıl mesele şu aslında bayana zulmeden de yine bir bayan hemde birbirlerini en iyi anlaması gereken insanlar. Herkes aynı mı hayır yıllarca anne kız gibi geçinenlerde var ama sanırım bazılarının egosu daha yüksek ben anneyim saygı duyacak diye düşünüyorlar. Halbuki birbirlerini gerçekten sevmeyi deneseler bunu birbirlerine de söyleseler o zaman hem saygı hem sevgi olur belki de böyle olmaz. Bayanların hakkında hakkınızda hayırlısı olsun Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın, yanlış yolda olanlarada doğru yolu buldursun inşallah...
 

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
21 Haziran 2014
Mesajlar
587
Tepkime puanı
3
Ben Oğlumu kimse ile paylaşmam..
Selamün aleyküm ablacım zamanı gelince öyle bir paylaşırsın ki sen bile şaşırırsın. sırıtık.:, harikaa Belki yüz yüze tanışmadık ama gönülden tanıştık bence sende kaynana değil anne olanlardan olursun. İnşallah sende gelinin gözünde öz annesi gibi olursunda paylaşmak gibi bir derdiniz kalmaz. Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın...
 

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Katılım
3 Haziran 2014
Mesajlar
1,608
Tepkime puanı
47
Aleyküm selam, saygı duyulur mutlaka sonuçta büyüğün o senin.. Anneme yapılmasını istemediğimi, eşimin annesine de yapmamaya çalışıyorum ama sevgi başka bir şey!
sen kendine; bana saygılı olun, her zaman benim dediğim doğru, benim dediğim olacak! dersen o zaman bırak sevgiyi, seni kale alan bile olmaz, kendin kaybedersin..Sorun bundan ibaret kardeşim.. İnsanların biraz bakış açısını değiştirmesi ve geliştirmesi gerekiyor vesselam..
 

dertli

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Şubat 2015
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
bütün mesajları tek tek okudum allah hepinizden razı olsun arkadaşlar. önerilerinizi uygulamaya çalışacağım inş.. buraya bu konuyu açtıktan sonra içime bi ferahlama, rahatlama geldi sizin dualarınız sayesindedir bu.. Allah herkese hayırlı kapılar açsın inş, hayırlı akşamlar.
 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
Eee, kaynana akıllı olunca ortalığı karıştırmak istermiş. Bir de gelin akıllı olursa seyreyleyin gümbürtüyü. :) :) :)
Allah, cümlemize akıl ihsan eylesin.
 

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Katılım
3 Haziran 2014
Mesajlar
1,608
Tepkime puanı
47
ikisi de akıllı olabilir (yalnız abi buradaki kaynana tarifi akıllı değil, UYANIK!!) fakat birbirine "üstünlük taslamadan ben bilirim" demedikten sonra çatışma Çıkacağını sanmam.!

bütün mesajları tek tek okudum allah hepinizden razı olsun arkadaşlar. önerilerinizi uygulamaya çalışacağım inş.. buraya bu konuyu açtıktan sonra içime bi ferahlama, rahatlama geldi sizin dualarınız sayesindedir bu.. Allah herkese hayırlı kapılar açsın inş, hayırlı akşamlar.

İnşallah kardeşim bir faydamız dokunur, sıkma canını Allah sabrını daim etsin, olumlu düşün ve LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM okumaya devam. ::komik..
 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
O zaman, biri deli olunca diğeri de veli olacaktır. Başka da çare yoktur!
 
Üst Alt