Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Dua Köşesi
Bir ip ile bağlandığım..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Buğlem" data-source="post: 36151" data-attributes="member: 1241"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Ey lütfü Yezdan,</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Büyük bir gemiyim, büyük okyanuslara açılmak için fırtınaların dinmesini bekliyorum.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Fırtınaların dinmesini beklerken ey ulu sultanım, ince bir iple iskeleye bağlıyım. </em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Aslında bu iskeleye ince bir iple değil kalın bir halatla bağlıydım. Fakat fırtınalar ese ese, dalgalar vura vura tek tek kopardı bütün iplerimi. Şimdi bir sicim kaldı beni iskeleye bağlayan. Eğer o da koparsa gemi ya kıyıya vurur parçalanır ya da denizlere sürüklenir, dev dalgalar arasında kaybolup gider. </em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Yazık olur bu beden gemisine ey Allah’ım. Bu gemiye sahip olmak, bu gemiyi bu güne kadar muhafaza etmek elbette ki kolay olmadı. Bu gemiyi bu güne kadar siz yaşattınız Allah’ım. Bu gün ise güya onun kaptanı olan bu aciz kulun ve onun zalim nefsi onu idare ediyor. Oysa bu aciz kulun bu zalim nefsiyle onu sağlam iplerle iskeleye bağlayan halatlara sahip çıkamadığından hepsi koptu sadece bir ince ip kaldı. </em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Ey Allah’ım, eğer o ince ip de koparsa ne olur bu zavallının hali?</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Koparma o ince ipi Allah’ım.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Sen istersen o ince ipi önce kalınlaştırır sonra da biri bin ederek bir urgan ve o urganı da kalınlaştırarak bir halat yaparsın.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Ne olursun yüce sultanım, hata benimdir af senindir.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>İhmal benimdir, muhafaza senindir,</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Gaflet benimdir, dikkat senindir.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Nefsine yenilen benim, ama ben seninim,</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Zamana yenilen benim, ama zaman senindir,</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Kenara kıyıya, köşeye sığınan benim, okyanuslar meydanlar ovalar seninidir.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Ben zavallıyım, sen âlisin,</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Ben zararlıyım, sen telafi edicisin.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Ben zayıfım, sen kaviyi mutlaksın.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Ne olur Allah’ım, bu beden gemisinin iplerini, bilhassa bu fırtınalı zamanda, iskeleye çok sayıda kuvvetli iplerle bağla. </em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Eğer bir gün fırtına dinip bu limandan açık denizlere sefer etme zamanı gelirse bu beden gemisini kazasız belasız menzile yetiştirmeyi nasip et Allah’ım.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Bu hayat okyanus, gemiler çoktur,</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Hepsi yüzer gider normal hız ile.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Aslında ölüm diye bir şey yoktur,</em></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green"><strong><em>Herkes göçüp gider en son menzile. </em></strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buğlem, post: 36151, member: 1241"] [SIZE=4][COLOR=green][B][I]Ey lütfü Yezdan, Büyük bir gemiyim, büyük okyanuslara açılmak için fırtınaların dinmesini bekliyorum. Fırtınaların dinmesini beklerken ey ulu sultanım, ince bir iple iskeleye bağlıyım. Aslında bu iskeleye ince bir iple değil kalın bir halatla bağlıydım. Fakat fırtınalar ese ese, dalgalar vura vura tek tek kopardı bütün iplerimi. Şimdi bir sicim kaldı beni iskeleye bağlayan. Eğer o da koparsa gemi ya kıyıya vurur parçalanır ya da denizlere sürüklenir, dev dalgalar arasında kaybolup gider. Yazık olur bu beden gemisine ey Allah’ım. Bu gemiye sahip olmak, bu gemiyi bu güne kadar muhafaza etmek elbette ki kolay olmadı. Bu gemiyi bu güne kadar siz yaşattınız Allah’ım. Bu gün ise güya onun kaptanı olan bu aciz kulun ve onun zalim nefsi onu idare ediyor. Oysa bu aciz kulun bu zalim nefsiyle onu sağlam iplerle iskeleye bağlayan halatlara sahip çıkamadığından hepsi koptu sadece bir ince ip kaldı. Ey Allah’ım, eğer o ince ip de koparsa ne olur bu zavallının hali? Koparma o ince ipi Allah’ım. Sen istersen o ince ipi önce kalınlaştırır sonra da biri bin ederek bir urgan ve o urganı da kalınlaştırarak bir halat yaparsın. Ne olursun yüce sultanım, hata benimdir af senindir. İhmal benimdir, muhafaza senindir, Gaflet benimdir, dikkat senindir. Nefsine yenilen benim, ama ben seninim, Zamana yenilen benim, ama zaman senindir, Kenara kıyıya, köşeye sığınan benim, okyanuslar meydanlar ovalar seninidir. Ben zavallıyım, sen âlisin, Ben zararlıyım, sen telafi edicisin. Ben zayıfım, sen kaviyi mutlaksın. Ne olur Allah’ım, bu beden gemisinin iplerini, bilhassa bu fırtınalı zamanda, iskeleye çok sayıda kuvvetli iplerle bağla. Eğer bir gün fırtına dinip bu limandan açık denizlere sefer etme zamanı gelirse bu beden gemisini kazasız belasız menzile yetiştirmeyi nasip et Allah’ım. Bu hayat okyanus, gemiler çoktur, Hepsi yüzer gider normal hız ile. Aslında ölüm diye bir şey yoktur, Herkes göçüp gider en son menzile. [/I][/B][/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Dua Köşesi
Bir ip ile bağlandığım..
Alt