Bir cuma duası

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Ey yolcu! iki dakika önceyi geri alabilir misin? seni gözleyen devamlı yanında bilmez misin? sana şah damarından daha yakın değil mi? hep iyiye niyetlenip sonra da nefsine yeniliyorsun... ya rab nefsimin şerrinden kurtulamıyorum bana yardım et! ey yolcu! bu günler geçmeyecek mi sanıyorsun? neler geçti hayatından bir düşünsene! ne güzel ne hayal kırıklığı,yaşadıklarımın içinde en çok rabbime şükrettiğim, başıma gelenlere sabrettiğim zamanlardan daha kıymetlisi yokmuş...
"Allah'ım nefsimle bir an baş başa bırakma" derdi peygamberimiz (s.a.v) ben de öyle dua ediyorum beni nefsimle baş başa bırakma, nefsimi uysallaştır mertebesini yükselt... gönül gözümü daha çok aç, daha çok tefekkür etmeme fırsat ver...Arkama dönüp bakınca ne kadar boş şeylere üzüldüğümü anlıyorum...Öldürmeyen acı güçlendirirmiş...yıkmayan keder de sağlam bir imana ve tevekküle dönüşürmüş Hamdolsun...Allah'ım elimden geldiğince senin rızan için uğraşıyorum ben senden razıyım, sen de benden ve benim gibi senin rızan için uğraşanlardan razı ol...ya rab benim senden gayri yardımcım yok, beni sensiz bırakma ya rab.. İslam'la şereflendirdin; mümin olarak yaşat, yine mümin olarak emanetini al... bizleri senden ve yolundan ayırma... ayaklarımızı dinin üzerine sabit kıl AMİN....

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Allah (azze ve celle) tüm hamd-ü senalar alemlerin rabbinedir..

O Allah ki; bizleri yoktan var eden, sensin bizlere seni seven kalpler veren, seni anan diller veren, senin varlığını hissettiren hissiyat ve maneviyat veren... Ya RAHMAN her şey senin tecellinle olur...Sen zuhur edersin her anımıza, senin kudretinle dururuz ayakta, senin ilmin kuşatır hayatımızı, sen alemlerin rabbisin. Sen bizim her an yanımızda her an canlı ve dirisin...

Ya rab!
Kararan kalplerimizi lütf'unla aydınlat,
Dilimizi senin güzel isimlerinle, zikirle süsle,
Aklımıza, dünya nimetleri değil, ahiret hesabını yerleştir,
Gözümüze, yalnız hakikati görmeyi, tefekkürle bakmayı nasip et..
Kulağımızı, Kuran'ın sesiyle yankılan dır, ondan feyz almayı nasip et..

Ya rabbim ben ancak kulum, senin keremine muhtacım, senden hasıl olacak her iyiliğe, hayr'a muhtacım.. Sen sana açılan elleri de, gönülleri de boş çevirmekten haya edersin..

Yine kapındayım, yine muhtacım, yine acizim, sana acziyetimi itiraf ediyorum.. Sen yardım edenlerin en hayırlısısın bana ve tüm kardeşlerime yardım et, sıkıntılarını gider.. Habibullah'ın sancağı altında bizleri topla.. Efendimiz 'e sonsuz salat ve selam olsun...
ALLAHÜMME SALLİ VE SELLİM ALA SEYYİDİNA MUHAMMED..

Rabbim, sen dualara icabet edensin, benim ve tüm kardeşlerimin dualarını kabul buyur, bizleri islam dan ve Müslümanlıktan ayırma.. Müslüman olarak dünyaya getirdin, müslüman olarak yaşamayı, Müslüman olarak emanetini geri almanı nasip et....AMİN

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Her kul Rabbine her an muhtaç!
Her dakika onun himayesinde, yalnız ondan bulur yardım!

Gözlerindeki dünya hevesi, dünya sıkıntısı her ne varsa!
Hepsini kaldır aradan, nefsini bertaraf et be adam!

Allah yar ve yardımcı bundan büyük var mı ilaç,
Sen yine de kapıda dur! mutlaka kabul görür bir gün tövben,
De ki, Allah yar ve yardımcım o ne güzel vekildir!

Allah gönlümüzdeki umutlarımızı daim eylesin.
İçimize iman ve Allah aşkı yerleştirsin.
Kalplerimizin kapılarını kendi rızasına mazhar kılsın.
Hem çok sevilmeyi, hem de Allah için sevenlerden eylesin....

Bu mübarek günde;
Dertlilere deva, borçlulara eda, hastalara da şifa nasip eylesin..

Hayırlı, nurlu Cumalar olsun, yürekten AMİN...

Üst Alt