Bir Anekdot...

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Islam icin mücadele etmek güzel bir ameldir. Bu güzelligi bazen garipler de sahiplenebilir. Bazen dedim ama maal esef bu güzelligi de savunan sadece gariplerdir desem yalan da konusmamis olurum herhalde.
28 Subat'in hüzün yillarinda kilik kiyafet uygulamasi Ilahiyat Fakültelerini de vurmustur maal esef.
Kur'an'in ögretildigi, Islami derslerin ögretildigi bir ortamda kiz ögrencilerin basi acik olacak. Gel de sasma ama sasilacak cok daha farkli bir sey var.
Nice garip, kimsesiz, fakir fukara ögrenciler edepleriyle, aglayislariyla onurlu bir sekilde yasakcilarla dise dis mücadele ettiler ve okullarindan atildilar da,
Ilahiyatta ögretim görevlisi olan bir prof, bir doc. ve bir ögretim görevlisi kizlarin safinda yer alarak Islam'in emrini ve güzelligini haykiramadi... Hic bir ilahiyatta böyle bir sey yasanmadi ve bir istisnasi yoktur...
Sadece Prof.Dr.Hayrettin KRAMAN emekliligini isteyebildi... Gülünc tabiki...
Onlar nazikti, TV'lerde program yapacaklar ve nabza göre serbet verip milleti uyutma yollarina gidecekti ve ceplerine de dolarlari Euro'larri dolduracaklardi...
Ben her zaman duaciyim, Islam'in yesermesi icin garipler sagolsun diyorum...

NOT:Ilahiyatta Prof. olan bir zat müftülük görevine getirildi. Hükümet'in güzelliginden olsa gerek imamlarina ve müezzinlerine veryansin ediyordu. Söyle yapacaksiniz böyle yapacaksiniz diye... Marmara ilahiyatta 28 Subat'in o kahrolasi dönemlerinde kiz ögrenciler coplanirken, tardedilirken ve okullarindan atilirken, o da ögretim görevlilerine ait odasinda sicak cayini yudumluyordu...
Biz neden milletten bekleriz de kendimiz o seyi yapan olmayiz...
Anlamadim gitti...

Üst Alt