Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Bir Anekdot-2
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="(((__meftun__)))" data-source="post: 20028" data-attributes="member: 1120"><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Islam'in, Kur'an'in acik bir hükmüne karsi cikmak delalettir, sapikliktir. Bunda müslümanlar hem fikirdirler.</em></span></span></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Lakin, Kur'an'in acik beyanina ters olmamak kaydiyla bazi seylerin kabül edilmemesi ya da inkari kisiyi delalete ve sapikliga düsürmez...</span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Günümüzde müslümanlar bu denge'yi maal esef koruyamamaktalar ve Islam'in özünden olmayan bazi seylerin muhataplarca kabül edilmemesinden mütevellit kirici, üzücü de olabilmektedirler.</span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bir örnek:</span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bir camide namaz kildiriyorum elimden geldigince. Cemeat her vakit farkli bir cemeat. Lakin, hastane ve huzurevinde kalanlar müdavim olarak camiye geliyorlar. Bu cemeatin icinde ilim sahibi biriyle tanistim ve kendisine de saygi duydum. Uzun yillar Arabistan'da, Suriye'de bulunmus, oradaki medreselerde yetismis ehl-i ilim biri. Yine günün birinde sohbet ediyoruz, bu sohbet esnasinda da yasadigi bir kerameti bana anlatti. Kendisi ehl-i tarik biri. </span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Olay su:</span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Seyhlerinin sohbetlerine yetismek icin arabayla yollarina revan oluyorlar. Yolda benzin bitiyor ve araba stop ediyor. Ne yapacagiz ne edecegiz derlerken bu seyhinin ismini yüksek sesle anarak, "Ya ................. yetis..." tama ne dedigini hatirlamiyor ama böyle bir sey ifade ettigini söyledi. Bu sefer arkadasina dönerek bak bakalim depoya depo benzinle dolmus mu? Arkadasi gidiyor, bakiyor ki depo agzina kadar full benzinle dolmus...</span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ben de gayr-i ihtiyari güldüm acikcasi tutamadim kendimi ve:</span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hocam dedim, siz yanlis hatirlamayiniz, bel ki orasi bir benzin istasyonudur, siz de parayi vermis deponuzu doldurmus olabilirsiniz..</span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bana dedi ki, sen böyle seylere inanmiyor musun?</span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yani dedim, Kur'an'dan bir hüküm söylemiyorsunuz, bu olay olmus ya da olmamis bilemiyorum, ama dedim inanacak da degilim...</span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Aslinda böyle syler olsa dahi anlatilmamalidir... Cünkü muhatap buna inanmaz... Inanildigi takdirde korkunc seyler de arkasindan gelecektir, hasa...</span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ondan sonra bu alim zat hastanade daha uzun süre kaldi ve arkamda hic namaz kilan olmadi...</span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Iste, maal esef, Kur'an'in acik bir hükmüne havi olmayan seyler noktasinda da birbirlerimizi üzebiliyoruz...</span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ümmetin asil kavgasi da bu, cidden üzülmemek elde degildir...</span></span></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="(((__meftun__))), post: 20028, member: 1120"] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][I]Islam'in, Kur'an'in acik bir hükmüne karsi cikmak delalettir, sapikliktir. Bunda müslümanlar hem fikirdirler.[/I][/FONT][/SIZE] [I][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Lakin, Kur'an'in acik beyanina ters olmamak kaydiyla bazi seylerin kabül edilmemesi ya da inkari kisiyi delalete ve sapikliga düsürmez...[/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Günümüzde müslümanlar bu denge'yi maal esef koruyamamaktalar ve Islam'in özünden olmayan bazi seylerin muhataplarca kabül edilmemesinden mütevellit kirici, üzücü de olabilmektedirler.[/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Bir örnek:[/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Bir camide namaz kildiriyorum elimden geldigince. Cemeat her vakit farkli bir cemeat. Lakin, hastane ve huzurevinde kalanlar müdavim olarak camiye geliyorlar. Bu cemeatin icinde ilim sahibi biriyle tanistim ve kendisine de saygi duydum. Uzun yillar Arabistan'da, Suriye'de bulunmus, oradaki medreselerde yetismis ehl-i ilim biri. Yine günün birinde sohbet ediyoruz, bu sohbet esnasinda da yasadigi bir kerameti bana anlatti. Kendisi ehl-i tarik biri. [/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Olay su:[/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Seyhlerinin sohbetlerine yetismek icin arabayla yollarina revan oluyorlar. Yolda benzin bitiyor ve araba stop ediyor. Ne yapacagiz ne edecegiz derlerken bu seyhinin ismini yüksek sesle anarak, "Ya ................. yetis..." tama ne dedigini hatirlamiyor ama böyle bir sey ifade ettigini söyledi. Bu sefer arkadasina dönerek bak bakalim depoya depo benzinle dolmus mu? Arkadasi gidiyor, bakiyor ki depo agzina kadar full benzinle dolmus...[/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Ben de gayr-i ihtiyari güldüm acikcasi tutamadim kendimi ve:[/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Hocam dedim, siz yanlis hatirlamayiniz, bel ki orasi bir benzin istasyonudur, siz de parayi vermis deponuzu doldurmus olabilirsiniz..[/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Bana dedi ki, sen böyle seylere inanmiyor musun?[/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Yani dedim, Kur'an'dan bir hüküm söylemiyorsunuz, bu olay olmus ya da olmamis bilemiyorum, ama dedim inanacak da degilim...[/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Aslinda böyle syler olsa dahi anlatilmamalidir... Cünkü muhatap buna inanmaz... Inanildigi takdirde korkunc seyler de arkasindan gelecektir, hasa...[/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Ondan sonra bu alim zat hastanade daha uzun süre kaldi ve arkamda hic namaz kilan olmadi...[/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Iste, maal esef, Kur'an'in acik bir hükmüne havi olmayan seyler noktasinda da birbirlerimizi üzebiliyoruz...[/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Ümmetin asil kavgasi da bu, cidden üzülmemek elde degildir...[/FONT][/SIZE][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Bir Anekdot-2
Alt