Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Şiir köşesi
Mustafa Cilasun'un Kaleminden
Bir ah etsem, melal-i kalbimi sessizce hasretsem!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Mustafa CİLASUN" data-source="post: 10858" data-attributes="member: 188"><p>Ne kadar bilmek istemesemde</p><p>Hakkın yolundan kalbimin fakirliğiyle solgun yürüsemde</p><p>Hukukum adına akidemi maslahatlarla azimetten el çektirip titresemde</p><p></p><p>Bilinmeyenler girdabında nefeslenince</p><p>Ruhum kendi insicamında nasihatler etsede ne çare</p><p>Ayetler gözlerimin önünde bedbinliğimi sigaya çekinde ölümün eşiğinde</p><p></p><p>Nefesim yetmiyor takatim çekiliyor</p><p>Şefaat için kimin himmetine muhtaşlığım önüme seriliyor</p><p>Onu hakkıyla tanıyormuyum, nefsimden ziyade seviyormuyum bilmiyorum</p><p></p><p>Naturel bir halde acizca koşuyorum</p><p>Okumak adına her ne varsa sabahlara denk terennüm ediyorum</p><p>Hidayetin raddesinde, sevdanın har iklimişnde o aşkı kalbime soruyorum</p><p></p><p>Ne kadar kudretim varsa yoluna</p><p>Başımı eşiğine koydum her türlü solgunluğun yılgınlığıyla</p><p>Adamlık her ne kadar idrake muhtaç olan edebi bir hasadın tek sanatıysa</p><p></p><p>Kurban olmak, aşkın kıvamını anlamak</p><p>Zahirin cazibelerinden arınarak vuslatın hazzına ulaşmak</p><p>Ecrin kadrinde, ihlasın raddelerinde ve ihsanın terbiyesiyle kalbi yaşamak</p><p></p><p>Mükellef kimliğinde yargıç olmadan</p><p>Maslahatların solgunluğunda boğulmadan takvayı aralamak</p><p>Hak adına varlığın cezbinden vazgeçip himmetin ve hizmetin rüknüne ulaşmak</p><p></p><p>Ne derleri ayetlerin ışığında açmak</p><p>Gül kokusuna erişip hakkıyla koklamadan ameli arızaları onarmak</p><p>Ecelin güzelliğini dışlamadan, kabrin zafafetini anlamadan kalpten uzaklaşmak</p><p></p><p>Sevgiyi hak edene hasrederek</p><p>Kurak iklimlerin bereketlenmesini sağlayacak fedakarlığın hazzıyla</p><p>Aşkı hakkıyla gönül ikliminde ve hakkın rızasını kazanmak istikametinde yormak</p><p></p><p></p><p></p><p>Mustafa CİLASUN</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mustafa CİLASUN, post: 10858, member: 188"] Ne kadar bilmek istemesemde Hakkın yolundan kalbimin fakirliğiyle solgun yürüsemde Hukukum adına akidemi maslahatlarla azimetten el çektirip titresemde Bilinmeyenler girdabında nefeslenince Ruhum kendi insicamında nasihatler etsede ne çare Ayetler gözlerimin önünde bedbinliğimi sigaya çekinde ölümün eşiğinde Nefesim yetmiyor takatim çekiliyor Şefaat için kimin himmetine muhtaşlığım önüme seriliyor Onu hakkıyla tanıyormuyum, nefsimden ziyade seviyormuyum bilmiyorum Naturel bir halde acizca koşuyorum Okumak adına her ne varsa sabahlara denk terennüm ediyorum Hidayetin raddesinde, sevdanın har iklimişnde o aşkı kalbime soruyorum Ne kadar kudretim varsa yoluna Başımı eşiğine koydum her türlü solgunluğun yılgınlığıyla Adamlık her ne kadar idrake muhtaç olan edebi bir hasadın tek sanatıysa Kurban olmak, aşkın kıvamını anlamak Zahirin cazibelerinden arınarak vuslatın hazzına ulaşmak Ecrin kadrinde, ihlasın raddelerinde ve ihsanın terbiyesiyle kalbi yaşamak Mükellef kimliğinde yargıç olmadan Maslahatların solgunluğunda boğulmadan takvayı aralamak Hak adına varlığın cezbinden vazgeçip himmetin ve hizmetin rüknüne ulaşmak Ne derleri ayetlerin ışığında açmak Gül kokusuna erişip hakkıyla koklamadan ameli arızaları onarmak Ecelin güzelliğini dışlamadan, kabrin zafafetini anlamadan kalpten uzaklaşmak Sevgiyi hak edene hasrederek Kurak iklimlerin bereketlenmesini sağlayacak fedakarlığın hazzıyla Aşkı hakkıyla gönül ikliminde ve hakkın rızasını kazanmak istikametinde yormak Mustafa CİLASUN [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Şiir köşesi
Mustafa Cilasun'un Kaleminden
Bir ah etsem, melal-i kalbimi sessizce hasretsem!
Alt