- Katılım
- 28 Mart 2011
- Mesajlar
- 2,123
- Tepkime puanı
- 26
Kiwano kavunu:
Görüntüsü bildigimiz kavundan oldukca farklı olan bu tür bircok kültürde meyve grubunda yer alıyor.
Salatalık cekirdegine benzeyen cekirdekleri ve yesil transparan ic kısmıyla sekerli salatalık tadını andırıyor.
Farklı bir esansı olan bu yiyecegin sarı kabugunun altındaki ic kısmı cekirdekli jöleye benziyor.
Agızda tart gibi bir tat bırakıyor.
Romanescu:
Karnı bahara benzeyen bu bitki brokoliyi de andırıyor.
Eger bu iki sebzeyi seviyorsanız eminiz ki 'romanescu' isimli bu sebzeyi de seversiniz.
icerdigi yogun antioksidanlarla saglıga da oldukca faydalı.
Buda eli:
Asya'da yetisen bu türü parmak seklinde limon olarak düsünebilirsiniz.
Asit yönünden oldukca zengin olan bu meyve cekirdeksiz.
Agızda kuru bir tat bırakan buda eli limon familyası icinde yer alıyor.
Durian:
Malezya ve Asya'nın tropikal bölgelerinde yetisen bu meyvenin bircok
ülkede tüketilmesi yasaklandı.
Cünkü cok kötü kokuyor. Foseptigi andıran kötü bir kokusu var.
Dikenli yesil dıs yüzeyinin icinde sarı bir katman yer alıyor.
Singapur'da elinizde bu meyve varsa toplu tasıma araclarına binmeniz yasak.
Fiyatı da yüksek olan bu meyveyi Malezyalılar 'Meyvelerin kralı' olarak
tanımlıyor.
Jabotacaba:
Agacı cok uzun ömürlü olan bu meyveler kirazı andırıyor.
Koyu kırmızı rekli jabotacabalar sekerli erige benziyor.
Ejderha meyvesi:
'Pitaya' olarak da bilinen bu meyve kabugundaki sert tırnaklarıyla nam salmıs.
Pembe renkli bu ejderhaların ici etli ve beyaz.
Kivi cekirdegine benzeyen cok kücük siyah cekirdekleri var.
Tadı da kiviye benziyor. Sekerli fakat eksimsi.