Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Beş doğum yaptım hiçbir çocuğum yaşamadı(Cennetin Çocukları )
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 49740" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: red">11 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUM HASTA DOĞDU. HİÇ KOŞUP</span></p><p><span style="color: red">OYNANAMADAN VEFAT ETTİ, BU NASIL BİR ADALET</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Eğer hayat sadece bu dünya hayatından ibaret olsaydı, her şey doğum ile ölüm arasında kalan bu sınırlı hayatla bitecek olsaydı, bizde böyle düşünürdük, gerçekten bu nasıl adalet olurdu?</span></p><p><span style="color: black">Kimisi devamlı hasta yatağında yatıyor, kimisi fakirlikle boğuşuyor, kimisi de saraylarda yaşıyor, gününü gün ediyor. Fakat Kur'an'ın bize öğrettiği şu gerçeği unutmayalım.. </span></p><p><span style="color: black">Bu dünya ebedi hayatın bir önsözüdür. </span></p><p><span style="color: black">Asıl hayat ölümden sonra ki ebedi hayattır, ahirettir, cennettir. Böyle düşününce dünya ahiretin yanında bir damla kalıyor.</span></p><p><span style="color: black">Hatta hiç koşup oynamadı, diyorsunuz. Hasta olmadan yaşayıp, koşup oynayan çocuklar da var. Bazen koşup oynarken arabanın altında kalıyor, hayatının baharında o güller soluyor. Belki öyle olsaydı daha çok sıkıntı çekerdiniz. </span></p><p> </p><p><span style="color: black">Şimdi cennette koşuyor, oynuyor diğer cennet çocukları ile birlikte melekler onlara eşlik ediyor. Biz annesi babası olsak da onu yaratan Rabbim onu üzmez, ona acı elem vermez.</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Dünya bir misafirhanedir. Hepimiz gelip geçiciyiz. Bizden öncekiler nerede, bütün o zenginler, krallar,, padişahlar, fakirler ve sıkıntı çekenler, ağlayanlar, gülenler hepsi gittiler. </span></p><p> </p><p><span style="color: black">Sıra bizde, biz imtihan olmak için gelmişiz, imtihan süresi dolunca bu misafirhaneden bizi de çıkaracaklar.</span></p><p><span style="color: black">İşte o vefat eden çocuk nereye gittiyse, hepimiz oraya gideceğiz...</span></p><p><span style="color: black">Bu ölüm olayı sizin çocuğunuza ait bir şey değil. Herkesin uğrayacağı umumi bir cadde.</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Süleyman Peygamberin bir çocuğu vefat ediyor. Süleyman Peygamber çocuğunun vefatına çok üzülüyor, günlerce aklından çıkartamıyor. Bunun üzerine Cenabı Hak bir ölümün hikmetini bildirmek için iki tane meleği insan suretinde Süleyman peygambere gönderiyor.</span></p><p><span style="color: black">Süleyman Peygamber aynı zamanda şimdiki devlet başkanı konumundaydı. Melekler:</span></p><p><span style="color: black">"Bizim aramızda bir anlaşmazlık var, sen bunu çöz, birbirimizden davacıyız."der.</span></p><p><span style="color: black">Bir tanesi:</span></p><p><span style="color: black">"Benim ekili bir tarlam vardı. Bu insan benim ekili alanımdan arabasıyla geçti. Tüm ekini ezdi."</span></p><p><span style="color: black">Süleyman Peygamber diğer meleğe diyor ki:</span></p><p><span style="color: black">"Peki sen hiç düşünmedin mi? Yeşil ekinler çiğnenir mi?"</span></p><p><span style="color: black">Diğer melek diyor ki:</span></p><p><span style="color: black">"Orası umumi bir yol. Bu o yolu ekmiş. Yolu ekmemesi gerekiyordu. Başka yol yoktu ben de yoldan geçtim </span></p><p><span style="color: black">Davacı olan meleğe:</span></p><p><span style="color: black">"İnsanlar nereden gelip nereden geçecekler? Hiç yol ekilir mi?"</span></p><p><span style="color: black">Bunun üzerine melek:</span></p><p><span style="color: black">Peki ey peygamber, Ey Süleyman sen niye bu kadar üzülüyorsun çocuğunun ölümüne? Ölüm umumi bir yol çocuğun da sen de bütün insanlar o yoldan geçecekler.</span></p><p><span style="color: black">Süleyman Peygamber kendisine verilen dersi almıştır. </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 49740, member: 1049"] [COLOR=red]11 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUM HASTA DOĞDU. HİÇ KOŞUP OYNANAMADAN VEFAT ETTİ, BU NASIL BİR ADALET[/COLOR] [COLOR=black]Eğer hayat sadece bu dünya hayatından ibaret olsaydı, her şey doğum ile ölüm arasında kalan bu sınırlı hayatla bitecek olsaydı, bizde böyle düşünürdük, gerçekten bu nasıl adalet olurdu? Kimisi devamlı hasta yatağında yatıyor, kimisi fakirlikle boğuşuyor, kimisi de saraylarda yaşıyor, gününü gün ediyor. Fakat Kur'an'ın bize öğrettiği şu gerçeği unutmayalım.. [/COLOR] [COLOR=black]Bu dünya ebedi hayatın bir önsözüdür. [/COLOR] [COLOR=black]Asıl hayat ölümden sonra ki ebedi hayattır, ahirettir, cennettir. Böyle düşününce dünya ahiretin yanında bir damla kalıyor.[/COLOR] [COLOR=black]Hatta hiç koşup oynamadı, diyorsunuz. Hasta olmadan yaşayıp, koşup oynayan çocuklar da var. Bazen koşup oynarken arabanın altında kalıyor, hayatının baharında o güller soluyor. Belki öyle olsaydı daha çok sıkıntı çekerdiniz. [/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Şimdi cennette koşuyor, oynuyor diğer cennet çocukları ile birlikte melekler onlara eşlik ediyor. Biz annesi babası olsak da onu yaratan Rabbim onu üzmez, ona acı elem vermez.[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Dünya bir misafirhanedir. Hepimiz gelip geçiciyiz. Bizden öncekiler nerede, bütün o zenginler, krallar,, padişahlar, fakirler ve sıkıntı çekenler, ağlayanlar, gülenler hepsi gittiler. [/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Sıra bizde, biz imtihan olmak için gelmişiz, imtihan süresi dolunca bu misafirhaneden bizi de çıkaracaklar.[/COLOR] [COLOR=black]İşte o vefat eden çocuk nereye gittiyse, hepimiz oraya gideceğiz...[/COLOR] [COLOR=black]Bu ölüm olayı sizin çocuğunuza ait bir şey değil. Herkesin uğrayacağı umumi bir cadde.[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Süleyman Peygamberin bir çocuğu vefat ediyor. Süleyman Peygamber çocuğunun vefatına çok üzülüyor, günlerce aklından çıkartamıyor. Bunun üzerine Cenabı Hak bir ölümün hikmetini bildirmek için iki tane meleği insan suretinde Süleyman peygambere gönderiyor.[/COLOR] [COLOR=black]Süleyman Peygamber aynı zamanda şimdiki devlet başkanı konumundaydı. Melekler: "Bizim aramızda bir anlaşmazlık var, sen bunu çöz, birbirimizden davacıyız."der. Bir tanesi: "Benim ekili bir tarlam vardı. Bu insan benim ekili alanımdan arabasıyla geçti. Tüm ekini ezdi." Süleyman Peygamber diğer meleğe diyor ki: "Peki sen hiç düşünmedin mi? Yeşil ekinler çiğnenir mi?" Diğer melek diyor ki: "Orası umumi bir yol. Bu o yolu ekmiş. Yolu ekmemesi gerekiyordu. Başka yol yoktu ben de yoldan geçtim Davacı olan meleğe: "İnsanlar nereden gelip nereden geçecekler? Hiç yol ekilir mi?" Bunun üzerine melek: Peki ey peygamber, Ey Süleyman sen niye bu kadar üzülüyorsun çocuğunun ölümüne? Ölüm umumi bir yol çocuğun da sen de bütün insanlar o yoldan geçecekler. Süleyman Peygamber kendisine verilen dersi almıştır. [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Beş doğum yaptım hiçbir çocuğum yaşamadı(Cennetin Çocukları )
Alt