Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Şiir köşesi
Beni sevdanla Yaktın.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 17346" data-attributes="member: 1043"><p><!-- / icon and title --><!-- message --><!-- <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><strong><span style="font-size: 12px">"Gül, rûy-i Muhammed 'e gıpta eder (s.a.v.),</span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Kokumu, O' nun terinden aldım der..."</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Ey güzeller güzeli, beni sevdanla yaktın!</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Görmüyor bir şey gözüm, her an hülyanla aklım!</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Sen "Kab-ı kasveyn" şahı, ben ise azgın köle,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Sana konuk olmaya, nasıl söyler bu şaşkın!</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Acıyıp bir bakınca, ölü kalpler dirilttin,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Sonsuz merhametine sığınıp, kapın çaldım.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">İyilik kaynağısın,dermanlar deryasısın!</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Bir damla lütf et bana, derde devasız kaldım!</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Herkes gelir Mekke'ye, Kabe'ye, Safa'ya, Merve'ye,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Ben senin için ,dağlar tepeler aştım.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Dün gece, bir rüyada, göklere değdi başım.</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Kapındaki uşaklar,enseme bastı sandım.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Ey Cami Hazretleri, sevgilimin bülbülü!</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Şiirlerin arasından, şu beyti seçtim aldım;</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">"Dili aşağı sarkık, uyuz köpekler gibi,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Bir damlacık umarak, ihsan deryana vardım."</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Ey günahlılar sığınağı, sana sığınmaya geldim!</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Çok kabahatler işledim, sana yalvarmaya geldim!</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Karanlık yerlere saptım, bataklıklara saplandım,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Doğru yolu aydınlatan, ışık kaynağına geldim.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Çıkacak bir canım kaldı, ey bütün canların canı!</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Uygun olurmu söylemek, canımı fedaya geldim.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Derdlilere tabibsin, ben ise gönül hastası,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Kalp yarama deva için, kapını çalmağa geldim.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Cömerdlerin kapısına, birşey götürmek hatadır.</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Basmakla şeref verdiğin, toprağı öpmeye geldim.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Günahlarım çok, dağ gibi; yüzüm kara, katran gibi,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Bu yükten ve siyahlıktan tamam kurtulmağa geldim.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Temizler elbet hepsini, ihsan deryandan bir damla,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Gerçi yüzüm kara, amel defterimle geldim.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Kapına yüz sürebilsem, ey canımdan aziz canan!</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Su ile olmayan işler, hasıl olur o topraktan!"</span></span></strong></p><p></p><p> </p><p> </p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Mevlana Halidi Bağdadi (K.S)</span></span></strong></p><p>--><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><p style="text-align: center"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><strong>"Gül, rûy-i Muhammed 'e gıpta eder (s.a.v.),</strong></span></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Kokumu, O' nun terinden aldım der..."</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Ey güzeller güzeli, beni sevdanla yaktın!</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Görmüyor bir şey gözüm, her an hülyanla aklım!</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Sen "Kab-ı kasveyn" şahı, ben ise azgın köle,</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Sana konuk olmaya, nasıl söyler bu şaşkın!</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Acıyıp bir bakınca, ölü kalpler dirilttin,</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Sonsuz merhametine sığınıp, kapın çaldım.</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">İyilik kaynağısın,dermanlar deryasısın!</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Bir damla lütf et bana, derde devasız kaldım!</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Herkes gelir Mekke'ye, Kabe'ye, Safa'ya, Merve'ye,</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Ben senin için ,dağlar tepeler aştım.</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Dün gece, bir rüyada, göklere değdi başım.</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Kapındaki uşaklar,enseme bastı sandım.</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Ey Cami Hazretleri, sevgilimin bülbülü!</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Şiirlerin arasından, şu beyti seçtim aldım;</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">"Dili aşağı sarkık, uyuz köpekler gibi,</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Bir damlacık umarak, ihsan deryana vardım."</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Ey günahlılar sığınağı, sana sığınmaya geldim!</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Çok kabahatler işledim, sana yalvarmaya geldim!</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Karanlık yerlere saptım, bataklıklara saplandım,</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Doğru yolu aydınlatan, ışık kaynağına geldim.</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Çıkacak bir canım kaldı, ey bütün canların canı!</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Uygun olurmu söylemek, canımı fedaya geldim.</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Derdlilere tabibsin, ben ise gönül hastası,</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Kalp yarama deva için, kapını çalmağa geldim.</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Cömerdlerin kapısına, birşey götürmek hatadır.</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Basmakla şeref verdiğin, toprağı öpmeye geldim.</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Günahlarım çok, dağ gibi; yüzüm kara, katran gibi,</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Bu yükten ve siyahlıktan tamam kurtulmağa geldim.</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Temizler elbet hepsini, ihsan deryandan bir damla,</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Gerçi yüzüm kara, amel defterimle geldim.</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Kapına yüz sürebilsem, ey canımdan aziz canan!</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><span style="color: olive"><span style="font-size: 18px"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'">Su ile olmayan işler, hasıl olur o topraktan!"</span></strong></span></span></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"></p></span></span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: olive">Mevlana Halidi Bağdadi (K.S)</span></span></span></strong></p><p></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 17346, member: 1043"] <!-- / icon and title --><!-- message --><!-- [CENTER][FONT=Monotype Corsiva][B][SIZE=3]"Gül, rûy-i Muhammed 'e gıpta eder (s.a.v.),[/SIZE][/B][/FONT] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Kokumu, O' nun terinden aldım der..."[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Ey güzeller güzeli, beni sevdanla yaktın![/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Görmüyor bir şey gözüm, her an hülyanla aklım![/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Sen "Kab-ı kasveyn" şahı, ben ise azgın köle,[/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Sana konuk olmaya, nasıl söyler bu şaşkın![/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Acıyıp bir bakınca, ölü kalpler dirilttin,[/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Sonsuz merhametine sığınıp, kapın çaldım.[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]İyilik kaynağısın,dermanlar deryasısın![/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Bir damla lütf et bana, derde devasız kaldım![/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Herkes gelir Mekke'ye, Kabe'ye, Safa'ya, Merve'ye,[/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Ben senin için ,dağlar tepeler aştım.[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Dün gece, bir rüyada, göklere değdi başım.[/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Kapındaki uşaklar,enseme bastı sandım.[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Ey Cami Hazretleri, sevgilimin bülbülü![/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Şiirlerin arasından, şu beyti seçtim aldım;[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]"Dili aşağı sarkık, uyuz köpekler gibi,[/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Bir damlacık umarak, ihsan deryana vardım."[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Ey günahlılar sığınağı, sana sığınmaya geldim![/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Çok kabahatler işledim, sana yalvarmaya geldim![/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Karanlık yerlere saptım, bataklıklara saplandım,[/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Doğru yolu aydınlatan, ışık kaynağına geldim.[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Çıkacak bir canım kaldı, ey bütün canların canı![/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Uygun olurmu söylemek, canımı fedaya geldim.[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Derdlilere tabibsin, ben ise gönül hastası,[/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Kalp yarama deva için, kapını çalmağa geldim.[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Cömerdlerin kapısına, birşey götürmek hatadır.[/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Basmakla şeref verdiğin, toprağı öpmeye geldim.[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Günahlarım çok, dağ gibi; yüzüm kara, katran gibi,[/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Bu yükten ve siyahlıktan tamam kurtulmağa geldim.[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Temizler elbet hepsini, ihsan deryandan bir damla,[/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Gerçi yüzüm kara, amel defterimle geldim.[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Kapına yüz sürebilsem, ey canımdan aziz canan![/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Su ile olmayan işler, hasıl olur o topraktan!"[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Monotype Corsiva]Mevlana Halidi Bağdadi (K.S)[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] -->[FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=black][CENTER][COLOR=olive][SIZE=5][FONT=Monotype Corsiva][B]"Gül, rûy-i Muhammed 'e gıpta eder (s.a.v.),[/B][/FONT] [B][FONT=Monotype Corsiva]Kokumu, O' nun terinden aldım der..."[/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=olive][SIZE=5][B][FONT=Monotype Corsiva]Ey güzeller güzeli, beni sevdanla yaktın![/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva]Görmüyor bir şey gözüm, her an hülyanla aklım![/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=olive][SIZE=5][B][FONT=Monotype Corsiva]Sen "Kab-ı kasveyn" şahı, ben ise azgın köle,[/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva]Sana konuk olmaya, nasıl söyler bu şaşkın![/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=olive][SIZE=5][B][FONT=Monotype Corsiva]Acıyıp bir bakınca, ölü kalpler dirilttin,[/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva]Sonsuz merhametine sığınıp, kapın çaldım.[/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=olive][SIZE=5][B][FONT=Monotype Corsiva]İyilik kaynağısın,dermanlar deryasısın![/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva]Bir damla lütf et bana, derde devasız kaldım![/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=olive][SIZE=5][B][FONT=Monotype Corsiva]Herkes gelir Mekke'ye, Kabe'ye, Safa'ya, Merve'ye,[/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva]Ben senin için ,dağlar tepeler aştım.[/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=olive][SIZE=5][B][FONT=Monotype Corsiva]Dün gece, bir rüyada, göklere değdi başım.[/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva]Kapındaki uşaklar,enseme bastı sandım.[/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=olive][SIZE=5][B][FONT=Monotype Corsiva]Ey Cami Hazretleri, sevgilimin bülbülü![/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva]Şiirlerin arasından, şu beyti seçtim aldım;[/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=olive][SIZE=5][B][FONT=Monotype Corsiva]"Dili aşağı sarkık, uyuz köpekler gibi,[/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva]Bir damlacık umarak, ihsan deryana vardım."[/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=olive][SIZE=5][B][FONT=Monotype Corsiva]Ey günahlılar sığınağı, sana sığınmaya geldim![/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva]Çok kabahatler işledim, sana yalvarmaya geldim![/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=olive][SIZE=5][B][FONT=Monotype Corsiva]Karanlık yerlere saptım, bataklıklara saplandım,[/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva]Doğru yolu aydınlatan, ışık kaynağına geldim.[/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=olive][SIZE=5][B][FONT=Monotype Corsiva]Çıkacak bir canım kaldı, ey bütün canların canı![/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva]Uygun olurmu söylemek, canımı fedaya geldim.[/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=olive][SIZE=5][B][FONT=Monotype Corsiva]Derdlilere tabibsin, ben ise gönül hastası,[/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva]Kalp yarama deva için, kapını çalmağa geldim.[/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=olive][SIZE=5][B][FONT=Monotype Corsiva]Cömerdlerin kapısına, birşey götürmek hatadır.[/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva]Basmakla şeref verdiğin, toprağı öpmeye geldim.[/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=olive][SIZE=5][B][FONT=Monotype Corsiva]Günahlarım çok, dağ gibi; yüzüm kara, katran gibi,[/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva]Bu yükten ve siyahlıktan tamam kurtulmağa geldim.[/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=olive][SIZE=5][B][FONT=Monotype Corsiva]Temizler elbet hepsini, ihsan deryandan bir damla,[/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva]Gerçi yüzüm kara, amel defterimle geldim.[/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=olive][SIZE=5][B][FONT=Monotype Corsiva]Kapına yüz sürebilsem, ey canımdan aziz canan![/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva]Su ile olmayan işler, hasıl olur o topraktan!"[/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [B][FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5][COLOR=olive]Mevlana Halidi Bağdadi (K.S)[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/CENTER] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Şiir köşesi
Beni sevdanla Yaktın.
Alt