Bende mi bir şey var?

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm ;bu gün öğleden sonra kimle karşılaşsam suratı beni dövecek gibiydi kimseye bir şey söylemedim bir şey sormadım hala anlamış değilim?1 değil 2değil 3 değil herkesin mi morali bozuk yoksa bana karşımı öyleler birtürlü çözemedim!!!saskn..:bilmemm:.:(

HER TÜRLÜ ŞERLERDEN VE ŞERLİLERDEN ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH'A SIĞINIRIM.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Selamün aleyküm ;bu gün öğleden sonra kimle karşılaşsam suratı beni dövecek gibiydi kimseye bir şey söylemedim bir şey sormadım hala anlamış değilim?1 değil 2değil 3 değil herkesin mi morali bozuk yoksa bana karşımı öyleler birtürlü çözemedim!!!saskn..:bilmemm:.:(

HER TÜRLÜ ŞERLERDEN VE ŞERLİLERDEN ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH'A SIĞINIRIM.
Aleyküm selam kardeşim,
Bende bugün öğleden sonra seni uzaktan çarşıda gördüm moralin bozuk gibiydi dedim acaba nolduda bu kızın suratı asık diye düşünüyordumilginç::. hatta bi ara huu ben burdayım diyecektim tırstım diyemedim, demekki herkes bana niye öyle bakıyorlar diye canın sıkıldı:tamam:.
Mademki herkes sana dövecekmiş gibi bakıyordu sende ''üleyynn sizin kedinize hoşt,mu dedimde bana öyle bakıyorsunuz?'' desedinya.hmmnn

Naciye

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hümeyra kardeşim, hele ki büyük şehirlerde sokakta, çok insanın yüzünde moralsiz, donuk bir ifade oluyor.
Bizim insanımız niye asık suratlı oldu? Hani güleryüz sadakaydı?
Bir Malezya, Bangladeş, Endonezya kadar olamıyoruz;
onlar da çok zengin, refah içinde sayılmaz ama insanların çoğu güleryüzlü. :)
Aslında bu konu irdelenmesi gereken bir mevzu...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
''Bende bugün öğleden sonra seni uzaktan çarşıda gördüm moralin bozuk gibiydi dedim acaba nolduda bu kızın suratı asık diye düşünüyordum hatta bi ara huu ben burdayım diyecektim tırstım diyemedim, demekki herkes bana niye öyle bakıyorlar diye canın sıkıldı.''
Allah iyiliğini versin abi :) benim suratım asılmadı bu gün etrafımdaki insanları öyle görünce canım sıkılmadı desem yalan olur ,kendimde kusur aradım bende mi bir şey var, benden dolayımı diye kendimi yokladım bişey bulamadım .

Naciye kardeşim haklısınız insanın morali bozuk olsada gülen yüz görünce o kötü hava dağılıyor, toplum olarak ne çok ihtiyacımız var ama sizce bunu irdelemeye vakit ayırırmı insanlar? Bizim gibi bir avuç insan ancak ,kendine yolculuk yapmayı sevenlerden bekleyebiliriz inceliklerde saklı mutlulukları, ama geri kalanlar için çok ümitli değilim hayatı herkes boşvermişlikle yaşamayı meziyet haline getirmişler ne yazık ki:('' bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' yahudi atasözü ile yaşıyoruz kendimize ait okadar güzellikleri de terketmişiz, bu böyle sürüp gider kardeşim uyanmadıkca bize bu ninniler söylendikce daha çok uyuruz uyutuluruz.

Naciye

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Evet kardeşim Hümeyra;
Dediğin gibi bencillik sarmış toplumu, karşısındakini düşünmeyen, empati kurmayan bir insan; gönül aynasına bakmıyor ki
nasıl görünüyor? ten aynasına baksa bile..
İnsan verdikçe mutlu olacak: sadaka verdikçe, selam verdikçe, "öz" verdikçe; karşısındaki tebessüm ona da intikal edecek.
Çünkü gülmek bulaşıcıdır, kime gülümsediysek bize de aynısı döner çoğu zaman. :)
Dünya'nın dert ve tasaları için de tevekkül , rıza ve sabır zırhını giyersek artık huzur bizden ayrılmaz Allah'ın izniyle. :)

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Amin inşallah Naciye kardeşim;bize empoze edilen o kadar çok düşman hilesi var ki bunlarda sonuçları dediğim gibi uyuyoruz, uyutuluyoruz üzerimizde oynanan oyunları görmeyelim diye ,din ahlak demektir, din insan demektir,din yaşam demektir önce dinden uzaklaştırmak istediler baktılar olmuyor dinin içine hilebazları sızdıralım dediler, toplumu başka nasıl çökertecekler? Çekirdekten aileden, bireyden ,ellerinden geleni ardlarına koymadan çalışıyor içimizdeki dışımızdaki ins, cins düşmanlar,dinini bilmeyen düşmanıda bilmiyor kolayca avlanıyoruz vesselam iblisi tanıyormusunuz? diye bir etrafınızda araştırma yapın ,''şeytan dır''cümlesinden başka hiç bir vasfını bilmezler umursamazlar oysa o bizi düşman olarak umursuyor ve savaşını saniye geri bırakmıyor .Halimiz böyle uyutuluyoruz arkadaşlar ve ahlak, edep olmayınca güler yüz gibi inceliklerimiz, güzelliklerimiz de bizi terk etmiş durumda... Allah cc cümlemize hidayet selamet versin .Allah'a emanet olun.

Üst Alt