Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Namaz
Ben bişey sormak istiyorum kardeşim ...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Turab" data-source="post: 53076" data-attributes="member: 2"><p>Her yiğidin bir yoğurt yiğişi vardır, ben kısaca sorularına bildiğim kadar cevap vereyim. Zaman içinde konuyu görüp başka cevap yazanlar da olacaktır.</p><p></p><p>1- Secde yaparken dirsekler yere değdirilmez. <strong>"Sizden biriniz secde ettiği vakit ellerini köpeğin döşediği gibi döşemesin, uyluklarını bitiştirsin." </strong>(Ebu Davud, II, 48). Sahabe efendilerimizin safları sık tutmalarından kaynaklanan elbislerinin omuz kısımlarının yıprandığı ile ilgili rivayetler duymuştum. Ancak dirsekle ilgili yukarıda verdiğim bilgi doğrudur.</p><p></p><p>2- İkinci rekatta oturmadığını hatırlıyorsan namazı iade edersin. Emin değilsen namaza devam edersin ve tamamlarsın. Çok rahatsız oluyorsan yani vesvese geliyorsa 2-3 dk feda eder namazını baştan kılarsın olur biter. Ayrıntılı bilgi için <a href="https://www.islamiforumlar.net/islami-soru-ve-cevaplar/24910-namazda-kacinci-rekatta-oldugunu-unutan-kisi-nasil-davranmalidir.html" target="_blank">Tıkla</a></p><p><a href="https://www.islamiforumlar.net/islami-soru-ve-cevaplar/24910-namazda-kacinci-rekatta-oldugunu-unutan-kisi-nasil-davranmalidir.html" target="_blank"></a> </p><p>3- Kazanı kılarsın ondan sonra da istediğin kadar nafile namaz kılabilirsin kardeşim. Kazanı kılmasan bile istediğin zaman istediğin kadar nafile kıl kardeşim zarar gelmez. Kazası olan nafile namaz kılamaz diye bir hüküm yok.</p><p></p><p>4- kamet getirilmez</p><p></p><p>5- Abdestinin bozulup bozulmadığını bilmiyorsan, emin değilsen. Yeniden abdest alman gerekir.</p><p></p><p>6- Burada ölçü seninde belirttiğin gibi mesafenin 4 parmak olmasıdır. Daha fazla açanlar ne olacak Allah c.c onların namazını kabul etmeyecek mi? Az da açsa çok da açsa namaz kılınmıştır. Fakat verilen ölçüye uyulsa daha iyi olur.</p><p></p><p>7- Cemaat daima imamdan sonra hareket eder. İmamdan önce hareket etmek caiz değildir.</p><p></p><p>8- Cuma namazının farzını kıldıktan sonra serbestsin kardeşim vazifeni yaptın demektir. Daha çok sevap almak istiyorsan devamını da getirirsen aliy-ül ala olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Turab, post: 53076, member: 2"] Her yiğidin bir yoğurt yiğişi vardır, ben kısaca sorularına bildiğim kadar cevap vereyim. Zaman içinde konuyu görüp başka cevap yazanlar da olacaktır. 1- Secde yaparken dirsekler yere değdirilmez. [B]"Sizden biriniz secde ettiği vakit ellerini köpeğin döşediği gibi döşemesin, uyluklarını bitiştirsin." [/B](Ebu Davud, II, 48). Sahabe efendilerimizin safları sık tutmalarından kaynaklanan elbislerinin omuz kısımlarının yıprandığı ile ilgili rivayetler duymuştum. Ancak dirsekle ilgili yukarıda verdiğim bilgi doğrudur. 2- İkinci rekatta oturmadığını hatırlıyorsan namazı iade edersin. Emin değilsen namaza devam edersin ve tamamlarsın. Çok rahatsız oluyorsan yani vesvese geliyorsa 2-3 dk feda eder namazını baştan kılarsın olur biter. Ayrıntılı bilgi için [URL="https://www.islamiforumlar.net/islami-soru-ve-cevaplar/24910-namazda-kacinci-rekatta-oldugunu-unutan-kisi-nasil-davranmalidir.html"]Tıkla [/URL] 3- Kazanı kılarsın ondan sonra da istediğin kadar nafile namaz kılabilirsin kardeşim. Kazanı kılmasan bile istediğin zaman istediğin kadar nafile kıl kardeşim zarar gelmez. Kazası olan nafile namaz kılamaz diye bir hüküm yok. 4- kamet getirilmez 5- Abdestinin bozulup bozulmadığını bilmiyorsan, emin değilsen. Yeniden abdest alman gerekir. 6- Burada ölçü seninde belirttiğin gibi mesafenin 4 parmak olmasıdır. Daha fazla açanlar ne olacak Allah c.c onların namazını kabul etmeyecek mi? Az da açsa çok da açsa namaz kılınmıştır. Fakat verilen ölçüye uyulsa daha iyi olur. 7- Cemaat daima imamdan sonra hareket eder. İmamdan önce hareket etmek caiz değildir. 8- Cuma namazının farzını kıldıktan sonra serbestsin kardeşim vazifeni yaptın demektir. Daha çok sevap almak istiyorsan devamını da getirirsen aliy-ül ala olur. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Namaz
Ben bişey sormak istiyorum kardeşim ...
Alt