Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Belanın önünden sapmasını bilin
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ekrem" data-source="post: 5315" data-attributes="member: 3"><p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Okyanus adlı dev bir lügati Arapçadan Türkçeye çeviren Asım Efendi, bir öğrencilik hatırasını şöyle anlatmaktadır:</span></span><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: black">- Tahsilim zamanında bizim medreseye en yakın fırından ekmek alırdım.</span></span><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Senelerce bu fırının müşterisi olmaya devam et*tim. Bir sabah yine âdetim üzere ekmek almak mak*sadıyla bu fırına geldiğimde, fırında çalışan bir işçi*nin, bir haksızlığına maruz kaldım. Herkese ekmek veriyor, sıram gelip geçtiği halde bir türlü beni görmüyordu. Adamı şöyle ikaz ettim, böyle hatırlatma*da bulundum ise de, hep bana ters cevap veriyordu. Ön sırada beni görmezlikten gelip, hep arka sıralardakileri tercih ediyordu. Artık canım burnuma gelmişti, bu haksızlık karşısında. Fırının yanında, ayak altında duran bir taşı kaptığım gibi, adamın üzerine yürümeye karar verdim. </span></span><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Ama tam o sırada birden aklıma geldi:</span></span><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="color: Blue">- Bu adam bir belâya müstahak hale gelmişse, neden bunu benim elimden bulsun? Ben de onu be*lâya atan adam suçunu yükleneyim? Sabredeyim, mutlaka bunun içinde bir hayır vardır, </span>dedim. </span></span><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: black">En nihayet herkes ekmeğini alıp gittikten sonra, bana da istediğimi verdi, dershaneme geri döndüm. </span></span><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Bir gün sonra fırına gittiğimde ise, adamın yerin*de olmadığını gördüm.</span></span><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Sordum; Dediler ki:</span></span><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: black"> <span style="color: Blue">- O işçi, dün aniden hastalandı, şu anda ölümle burun burunadır.</span></span></span><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="color: Blue">Fakat bir türlü ölemiyor, can çeki*şip duruyor.</span></span></span><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Hemen aklıma geldi, ona vurmayı niyet ettiğim taşı alıp, ziyaretine gittim. Taşı alnına değdirip yor*ganın üstüne koydum. Az sonra adam kolayca son nefesini veriverdi. Çünkü bu taşla onun eceli gele*cekti. Bununla ömrü bitecekti. Fakat sabrım sebebiyle, o taşı ona vuran ben ol*maktan kurtulmuştum. </span></span><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Bu olaydan alınacak ders şudur: Siz de suçsuz yere bir sataşmaya uğrarsanız, işi kavga ve münakaşaya götûrmeyiniz <a href="https://www.islamiforumlar.net/" target="_blank"><strong><span style="color: Blue">"Belanın önünden sapmasını bilin"</span></strong></a> ve:</span></span><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="color: Red"><strong>"Bu adam bir musibete müstahaktır, fakat benden bulmasın,"</strong></span> diyerek çekilin.</span></span><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: black">O kişi neye layıksa onu bulacaktır.</span></span><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Yeter ki bu be*la sizin elinizle gelmesin, başınızı derde sokmasın..."</span></span><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px">alıntı</span> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ekrem, post: 5315, member: 3"] [INDENT][SIZE=3][COLOR=black] Okyanus adlı dev bir lügati Arapçadan Türkçeye çeviren Asım Efendi, bir öğrencilik hatırasını şöyle anlatmaktadır:[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]- Tahsilim zamanında bizim medreseye en yakın fırından ekmek alırdım.[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Senelerce bu fırının müşterisi olmaya devam et*tim. Bir sabah yine âdetim üzere ekmek almak mak*sadıyla bu fırına geldiğimde, fırında çalışan bir işçi*nin, bir haksızlığına maruz kaldım. Herkese ekmek veriyor, sıram gelip geçtiği halde bir türlü beni görmüyordu. Adamı şöyle ikaz ettim, böyle hatırlatma*da bulundum ise de, hep bana ters cevap veriyordu. Ön sırada beni görmezlikten gelip, hep arka sıralardakileri tercih ediyordu. Artık canım burnuma gelmişti, bu haksızlık karşısında. Fırının yanında, ayak altında duran bir taşı kaptığım gibi, adamın üzerine yürümeye karar verdim. [/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Ama tam o sırada birden aklıma geldi:[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][COLOR=Blue]- Bu adam bir belâya müstahak hale gelmişse, neden bunu benim elimden bulsun? Ben de onu be*lâya atan adam suçunu yükleneyim? Sabredeyim, mutlaka bunun içinde bir hayır vardır, [/COLOR]dedim. [/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]En nihayet herkes ekmeğini alıp gittikten sonra, bana da istediğimi verdi, dershaneme geri döndüm. [/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Bir gün sonra fırına gittiğimde ise, adamın yerin*de olmadığını gördüm.[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Sordum; Dediler ki:[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black] [COLOR=Blue]- O işçi, dün aniden hastalandı, şu anda ölümle burun burunadır.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][COLOR=Blue]Fakat bir türlü ölemiyor, can çeki*şip duruyor.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Hemen aklıma geldi, ona vurmayı niyet ettiğim taşı alıp, ziyaretine gittim. Taşı alnına değdirip yor*ganın üstüne koydum. Az sonra adam kolayca son nefesini veriverdi. Çünkü bu taşla onun eceli gele*cekti. Bununla ömrü bitecekti. Fakat sabrım sebebiyle, o taşı ona vuran ben ol*maktan kurtulmuştum. [/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Bu olaydan alınacak ders şudur: Siz de suçsuz yere bir sataşmaya uğrarsanız, işi kavga ve münakaşaya götûrmeyiniz [URL="https://www.islamiforumlar.net/"][B][COLOR=Blue]"Belanın önünden sapmasını bilin"[/COLOR][/B][/URL] ve:[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][COLOR=Red][B]"Bu adam bir musibete müstahaktır, fakat benden bulmasın,"[/B][/COLOR] diyerek çekilin.[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]O kişi neye layıksa onu bulacaktır.[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Yeter ki bu be*la sizin elinizle gelmesin, başınızı derde sokmasın..."[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] alıntı[/SIZE] [/INDENT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Belanın önünden sapmasını bilin
Alt