Bela ve musuibetten koruyucu ayetler

imat

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Prof.Nihat Hatipoğlu'nun okunmasını tavsiye ettiği ayetler

HER TÜRLÜ TEHLİKE VE BELA İÇİN KORUYUCU AYETLER

Okunuşu: Vela yeudühu hıfzühüma ve hüue'l-aUyyü'l-azlm. (Bakara, 255)
Anlamı: Onları görüp gözetmek O'na güç gelmez. Zira yüce ve azametli yalnızca O'dur.

Okunuşu: Fallahü hayrun hafızan ve hüue erhamü'r-rahimin. (Yusuf, 64)
Anlamı: Allah en hayırlı koruyucudur. Zira O merhametlilerin en merhametlisidir.

Okunuşu: Ve hıfzan min külli şeytanim marid. (Saffat, 7)
Anlamı: Üstelik (onları) her isyankar şeytanın tasallutundan koruduk.

Okunuşu: Ve hafıznaha min külli şeytani'r-racim. (Hicr, 17)
Anlamı: Ve onları kovulmuş her şeytani güçten koruduk.

Okunuşu: Ve hıfzan zalike takdiru'l-azizi'l-alim. (Fusıllet, 12)
Anlamı: İşte bu her şeyi bilen, her işi mükemmel olan Allah'ın takdiridir.

Okunuşu: İnna nahnü nezzelne'z-zikre ve inna lehu le hafızun. (Hicr, 9)
Anlamı: Elbette bu uyarıcı mesajı kaynağından indiren biziz; O'nu koruyacak olan da kesinlikle Biz olacağız Biz!

Okunuşu: Ve künna lehüm hafızın. (Enbiya, 82)
Anlamı: Aslında onlara mukayyet olan da Biziz.

Okunuşu: Ve rabbüke ala külli şey'in hafiz. (Sebe, 21)
Anlamı: Nitekim senin Rabbin her şeyi görüp gözetmektedir.

Okunuşu: Allahü hafizun aleyhim ve ma ente aleyhim bi vekil. (Şura, 6)
Anlamı: Allah onları sürekli gözetim altında tutmaktadır; sen onların tercihinden asla sorumlu değilsin!

Okunuşu: Ve mdena kitabün hafiz. (Kaf 4)
Anlamı: Zira katımızda korunan(mahfuz) bir kitab mevcuttur.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
euzubesmele.jpg

وَلاَ يَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ
Anlamı: Onları görüp gözetmek O'na güç gelmez. Zira yüce ve azametli yalnızca O'dur.
Bakara 255)

فَاللّهُ خَيْرٌ حَافِظًا وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ
Anlamı: Allah en hayırlı koruyucudur. Zira O merhametlilerin en merhametlisidir.
Yusuf 64

377.png

Anlamı: Üstelik (onları) her isyankar şeytanın tasallutundan koruduk.
Saffat7

وَحَفِظْنَاهَا مِنْ كُلِّ شَيْطَانٍ رَجِيمٍ
Anlamı: Ve onları kovulmuş her şeytani güçten koruduk.
Hicr 17

"Selamun Aleyküm Rahmetullahi ve Berakatü
Nasılsınız? İyisinizdir inşallah. Siteniz ile ilgili ufak bir ricada bulunmak isterim. Ümmedi Muhammed (s.a.s) her zaman delili olmayan ayet ve hadislerden zehirlenmiştir. Bu hususta sitenizde bunlara dikkat ettiğiniz sürece insanları araştırmaya ve doğruya teşfik etmiş olursunuz. Aynı zamanda Arap harflerinin latince olarak yazılmasıda insanlarımızı Kur’an öğreniminden mahrum bırakmaktadır. Allah Celle ve Celalü Hazretlerinin rızası için bu tür meselelere dikkat edelim. Bunları sitenize kural olarak koyarsanız yada sitenizdeki yazılarda bu hususa dikkat ederseniz önemli bir hizmete vesile olmuş olursunuz.
Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Peygamberlerin ve Meleklerin dualarına nail olasınız. Amin."
Alinti
Allah RAZI olsun...

imat

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam bir kişi veya birkaçkişi yada bir gurup veya zümre ayetlerin veya hadislerin latin harfleriyle yazılmasını istemiyor diye herkes buna uymak zorunda değil. Latin harfiyle yazmak günahsa ayıpsa veya yasaksa söyleyin bilelim. Ben buradaki konuyu Prof.Nihat Hatipoğlunun sitesinden alıntı yaptım. Demek ki o da bilmiyor da latin harfleriye eklemiş sitesine!!!! Latin harfiyle yazmak gühantır diye fetva verebiliyorsanız silin yazıları gitsin. Arapça bilen zaten okur, bilmeyip öğrenmek isteyen isteği olan buraya bakıp bundan vazgeçmez herhalde. Biz sadece arapça bilmeyenler için latin harfiyle ekledik belkide bunu okuyan ben neden orjinalinden okuyamıyorum diyecek öğrenmeye başlayacak. Neyin neye sebep olacağını siz nereden biliyorsunuz acaba? ayetlerin, hadislerin latin harfiyle yazılması milleti Kuran öğrenmekten mahrum bırakıyormuş. Bunun delili ispatı var mı? Yoksa siz herkesin her söylediğini kanun mu bellediniz. Kim yazmış bunu acaba birde kural olacakmış. Yahu bazıları istedi diye kural koyuyorsanız koyun burası forum mu? Yani her kesimin buluşma noktası yada her telden görüş bulunan bir yer mi yoksa şahsi görüşlerin uygulandığı bir yer mi?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayirli aksamlar kardesim...
Biz burada Latin harfleri ile yazmak, ayip, suc, gunah da demedik...
Bu Yaziyi nerden kimden aldiginiz da pek onemli degil Elhamdullilah cok guzel Ayet ve aciklamalari ile Yazilmis..
Allah sizden RAZI olsun..
Bu YAZIYI Formumuzun
https://www.islamiforumlar.net/misafirler-icin-soru-ve-paylasim-bolumu/26749-ufak-bir-rica.html
Bu bolumunde bir Misafir kardesimiz rica etmis..
kim veya ne oldugu da o da onemli degil.. biz burada kisiler ile degil Dogru olan fikirleri elle aliyoruz..
Sizin dediginizde dogru Lakin Ben yinede herseyin aslini ve originalini ozellikle Kur`an ayetlerinin arapca yazilisi ve okunusunu tercih ederim..
Cunku asli, arapcasi oldugunda okudugumda icime bir Huzur, gonlum, gozum acilir...
Kur'an-ı Kerim Alemlerin rabbi tarafindan gonderilmis ilahi bir kitapdır o yuzden ayetleri yazdigimizda hem turkce, latince hem de aynı zamanda Bu ayetleri arapça yazasak daha iyi olmaz mi?

Kur’anı hem Arapça hem Türkçe okuyabilen bir kişi olarak samimi olarak korktugum sey;Herşey gibi sürece tabi olan herşey degisiyor, gelişiyor yerine baska seyler aliyor...
korktugum bir gun her yerde sadece Latin harflerinin hukum surmesi..
Mesela Risaleleri okuyanlar bilir ki dilli oldukca agir ve birazda osmanlica vardir..
peki neden onu tercume edip herkes anlasin diye sordugumda originalini korumak istediklerini soyluyorlar..
Bati da yasiyorum.. genellikle her Yahudi ibranice yazar ve konusur..
Ben de Muslimanim Elhamdullilah.. Koruyuculugunu yaptigim 25 cocugumun da Amerikali evladligimin da ingilizcesinin yaninda Arapca okuma, yazmasi icin gerekirse ozel hocalar bile tutugum olmustur..
Bu konu bana onemli oldugu icin formumuza gelip bu ricada bulunan kardesimi hakli buldugum icin onun yazisini ALINTI yapmisimdir..
olay kisisel degil.. Ben BATI da azinlikta oldugumuz icin
belki boyle azinlik Ruhu ile ingilizce Ana dillim degil Arapca ve Turkcedir ve Forumlarda ayetlerin turkcesi yazilmasi yaninda originali Arapca da yazilmasini isterdim..
Nihad Hatipoglu.. belki bir cook konusu oldugu icin Turkce yazmayi uygun gormus ama bizler burada bAZI KISA ayetleri googlda da bulabilecegimize gore.. biraz zahmet ile ins. Allah-in Ayetlerinin yayilmasi ve okunmasi icin vesile olsak diyorum..
niyetti Hayr olanin akibattide Hayr olur..
Ben Sizin niyettinizin en guzeli olduguna kalpten biliyorum..
ama ben de bu konuda boyle dusunuyorum..
Selamet ile Hayra kalin...

imat

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
"Sizin dediginizde dogru Lakin Ben yinede herseyin aslini ve originalini ozellikle Kur`an ayetlerinin arapca yazilisi ve okunusunu tercih ederim.." demişsiniz.

Benim anlatmaya çalıştığımda buydu işte bu sizin tercihiniz. Benim tercihim bu değil ben arapça bilmiyorum okuyamıyorum. Bende latin harflerinden okumayı tercih ediyorum. Her tarafta milyonlarca latin harfleriyle yazılmış kitaplar var, bunlar yasak değil diyanet fetva verip bunları toplatmıyor engellemiyor. Bir tehlike oluşturuyorsa devletin-diyanetin bunu yasaklaması gerekmez mi? Ayetlerin yayılması ve okunmasını istiyorsanız arapça okumayı bilmeyenleri de düşüneceksiniz. Siz yanlış düşünüyorsunuz bu tavır arapça bilmeyenleri kuran okuyamayanları dışlamak olarak algılanıyor. Ben latin harfiyle okuyorsam hiç okumamaktan iyi değilmidir? latin harfiyle okumak arapça okumayı öğrenmeye bir basamak olarak görülemez mi? Siz tam tersini düşünüyor latin harfleriyle okumanın dine zarar vereceğini düşünüyor, birgün tamamiyle arapçadan vazgeçilip latin harflerine dönüş olacağından kortuğunuzu belirtiyorsunuz ama!!!buna da hiç bir deliliniz yok sadece varsayımdan hareketle latince de okuyanları da soğutmayın derim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kur' an'ın manası nasıl Allah'tan gelmişse, lafzı, ifadesi ve yazılışı bakımından da ilahidir.
Kur' an dendiği zaman hem onun arapça olarak okunan lafzı ve kelimeleri, hem de anlaşılan manası akla gelir ve hakikatte de öyledir.
Bu iki hususiyeti birbirinden ayırmak, farklı mütalaa etmek mümkün değildir.
Kur'an ancak kendi lisanı üzerine okunabileceği için, sadece o lisanın kendi harfleriyle yazılır, o harflerle okunur.

biz türkler de müslüman oluşumuzdan bu yana kur'an'ı arapça olarak yazmış, o dille okumuşuz...ve ins. her zaman da okumaya devam edecegiz...
İslam alimlerinin de ortak görüşü, kur'an'ın başka dille yazılamayacağı yolundadır. Bunda ittifak vardır.

Zaten kur'an'ı başka bir dille yazmak mümkün olmadığı gibi, başka bir dille doğru olarak okumak da mümkün değildir.
Çünkü kur'an harflerinin kendisine has özellikleri vardır.
Bu harflerin bazılarının karşılığı ve okunuş şekli başka dilin alfabelerinde mevcut değildir.

latin harfleriyle yazılmış olan kur' an'ı daha bunlar gibi pek çok mahzurlardan dolayı doğru olarak okumak mümkün değildir.
Kur' an okumasını öğrenmek isteyen kimse ancak onu aslından okumak suretiyle öğrenebilir. Böylece sıhhatli bir neticeye varmış olur.

Allah hakkı koruyan yazan yayan ve aktaranlardan razı olsun , yar ve yardımcı olsun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Sizin dediginizde dogru Lakin Ben yinede herseyin aslini ve originalini ozellikle Kur`an ayetlerinin arapca yazilisi ve okunusunu tercih ederim.." demişsiniz.

Benim anlatmaya çalıştığımda buydu işte bu sizin tercihiniz. Benim tercihim bu değil ben arapça bilmiyorum okuyamıyorum. Bende latin harflerinden okumayı tercih ediyorum. Her tarafta milyonlarca latin harfleriyle yazılmış kitaplar var, bunlar yasak değil diyanet fetva verip bunları toplatmıyor engellemiyor. Bir tehlike oluşturuyorsa devletin-diyanetin bunu yasaklaması gerekmez mi? Ayetlerin yayılması ve okunmasını istiyorsanız arapça okumayı bilmeyenleri de düşüneceksiniz. Siz yanlış düşünüyorsunuz bu tavır arapça bilmeyenleri kuran okuyamayanları dışlamak olarak algılanıyor. Ben latin harfiyle okuyorsam hiç okumamaktan iyi değilmidir? latin harfiyle okumak arapça okumayı öğrenmeye bir basamak olarak görülemez mi? Siz tam tersini düşünüyor latin harfleriyle okumanın dine zarar vereceğini düşünüyor, birgün tamamiyle arapçadan vazgeçilip latin harflerine dönüş olacağından kortuğunuzu belirtiyorsunuz ama!!!buna da hiç bir deliliniz yok sadece varsayımdan hareketle latince de okuyanları da soğutmayın derim.

Evet Sizde haklisiniz insanlar imkani dahilinde Ikra oku!Seni Yaradan Allah-in adi ile OKU..emrini yerine getirmeye calisiyorlar...
asla Kardesim Ben Kur`an bilmiyenleri niye disliyayim..ins. Allah Yar ve Yardimcilari olsun.. Kur`an-a bakmak, Onu mushaftan arapca Allah cc dan geldigi sekilde okumak insana bir baska huzur veriyor...
Alemlerin Rabbi bize hitap etmis bizi muhatabi kilmis arapcasi oyle guzel, derin, insani taa ozunden alip sanki ahirette goturuyor..
Neyse dedigim gibi Benim korktugum.. nasilsa Kur`an her dilde var arttik Allah kelamini ogrenmesek, de bilmesek de olup bir gun Yeni neslin, cocuklarimizin, torunlarimizin hic kimsenin Kur`anin aslini okuyamamasi.. yavas, yavas Allah lafzinin unutulmasi, unutturulmasi, kaldirilmasi..
o yuzden daha 6 yasinda olan Yabanci evladligimi daha 4 yasindan islami ozel okulla parali gondermeye basladim..
Yarin ben HAKKA kavustugumda mezarima gelip.. gazete, magazin, dergimi okuyacak? Yoksa ogrendigi, bildigi Kuran ayetlerini mi?
evet Dualari ezberler Ya kur`ani tam HAKKI ile arapcasini bilmese belki okumaz bile..
Ben sadece aslimizi, ozumuzu, Kullugumuzu hatirlatan ayetler Latince yazildiginda yaninda Arapcasinin da yazilmasini cook isterdim..
Tamam kardesim siz istediginiz gibi okuyun.. ama Ben Sizin Kur`an ogrenmeniz icin Dua edecegim. Ben latince de okuyanları da soğutmuyorum sadece Kur`an ogrenmeleri icin tesvik ediyorum..
Selamet ile Hayra kalin
...
:.dost.
Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğreteniniz ve öğreneninizdir” Darimi:2/437

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
imat kardesim HAKKINIZI helal edin.. sizi istemiyerek incitmis isem..
Niyettimizi Allah biliyor.. biz sadece ikimizde inandigimiz gibi yazmaya calistik.. yoksa Üstünlük ancak takva iledir...
Hayirli geceler...

Üst Alt