Beklentilerin boşa çıkması

clearsoul32

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yaklaşık 2 yıldır bir kızı seviyorum. Hep dua ettim. İyi niyetimle her türlü işlerine yardımcı olmaya çalıştım. 2 dakika muhabbet için bütün işlerimi erteledim. Çoğu kişiyle aram kötü oldu ama asla vazgeçmedim. Bu dünyam ve ahiretim olsun istemiştim. Çok da umutlanmıştım. Fakat başka birisi ile konuştuğunu öğrendim. Benim bu kadar sevdiğim bir insanın başkasıyla bir gelecek tasarlaması, başkasının dokunacak olması, başkasını sevmesi beni oldukça olumsuz etkiledi. Anladığım kadarıyla çocuğu çok seviyor. Beni bu güne kadar bu şekilde seven olmadı. Konuştuğum bir kız olmadı. Yaşım otuza yaklaşıyor. Hayatımda bazı şeylerin netleşmesi gerekirken ben yeniden yapayalnız kaldım. Sanırım hep böyle devam edecek. Tek başıma yaşıyorum akşamları resmen eziyet çekiyorum. Duygusal olarak çöktüm diyebilirim. Tevekkül etmeye çalışıyorum, sabrediyorum fakat hayatım eskisi gibi gitmiyor. Sürekli zihnimde o var. Gitmek istiyorum gidemiyorum, kalacak kalamıyorum. Anlatacak kimsem olmayınca buraya yazmayı tercih ettim. Herkese iyi akşamlar.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Iyi günler kardeşim,
Biraz can yakıcı bir cevap olacak ama inan bana ilerleyen zamanlarda cevabımın önemini anlayacaksın!

Kısa ve öz ; seni istemeyeni düşünerek ona değer verme!
Bazen hayatta her istediğimiz olmaz!
Belki o kız senin sevgine layık değildi!

Allaha şükret ki, yol yakınken onun niyetini sana göstermiş!
Onu ancak Allaha yakın olursan unutursun!

Sen Allahtan bundan sonrası için hayırlısını iste!

Hayatta başına gelen olumsuzlukların içindeki hayrı ve fırsatı görmeye çalış, olaya gözünle değil, gönül gözünle bak!

Allah bir insana; sıkıntı, dert, keder veriyorsa bil ki; kulunun ona yönelmesini istiyordur..........

Selametle....

clearsoul32

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun. Mantıklı olan da bu zaten. İnsan bazen düşüncelerini yönlendirme de çok büyük sıkıntı çekebiliyor. Tabi her gün mecburen yüzüne bakıyor olmakta süreci zorlaştırıyor. Alışacaz artık napalım. Selamlar.

elensar

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Tevekkül den önce tefekkür yapmanızı öneririm ..

clearsoul32

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Anladım. Teşekkür ederim.

elensar

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rahmetli büyük usta Aşık Veysel hanımının başkası ile kaçacağını öğrendiğinde ne yapmış biliyormusun ? Kaçacağı gece ayakkabısının içine para koymuş birde küçük bir not . Not da lazım olur diye parayı bıraktığını yazmış ))) Aşk budur iş de her ne olursa olsun bir karşılık beklemeden sevmek , o seni sevmese bile senden kaçsa bile ....

Esss

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim. Bazen çırpınmamak gerek. Sen mi istedim yüreğindeki sevgiyi, senin rızanla mı yerleşti o kişi kalbine. Bazen insan sevdim sanar ve ilk olumsuzlukta unutuverir. Görüyorum ki sen başkasına duyduğu muhabbete rağmen sevme fiilin devam ediyor!!! Demek ki var bunda bir hikmet. Belki bu sevgiden alacağın bir ders var, belki senin sınavın bu sevgi, belkide başka bir sebebi var. Kim bilebilir ki? Gaybı sadece Allah bilir. Cenab-ı Hakk ın bir ayetinde kalpler ancak Allah ın elindedir buyuruyor. Bir diğerinde de kalpleri birbirine ısındıranın Allah olduğu belirtiliyor. Yani vardır bir hikmet deyip Allah (c.c.) a sığın. Rabbim hikmeti inşallah gösterecektir. Bazen bizler elimizden gelmeyen şeyler için hırpalarız kendimizi. Bu da geçer ya Hu... deyip sığınmak lazım. Teslimiyet lazım. Senin istemenle girmez ki kalbe sevgi, senin istemenle gitsin. Sabret kardeşim. Vardır senin de nasibin. Unutma her nasip vaktine esirdir.

Miki22

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Kardesim selamin aleykum, bak sana basimdan gecen bir olayı anlatayim belki derman olur az da olsa. 2009 da babami kaybettim hem de gozumun önünde 2 yil can çekişerek öldü, oyle bosluktaydim ki birini sevdim o ara, hayatimda gordugum en masum en temiz kizdi, belki aylarca soyleyemedim en sonunda acildim, reddedildim. Çok dua etmistim neden olmamisti cok ciddi bunalima girdim, tabi ayni yılın haziran ayinda liseden mezun olup universiteye basladik, ben istanbul denizcilik fakultesini o izmir ingiliz edebiyatini kazandi. O kiz oraya gidince tam tersi oldu, bir insan nasil o kadar degisir ve hristiyan oldu, boynunda hacla geziyor artik. Tabi ben ailem yuzunden fakulteyi birakmak zorunda kaldim, ilahiyata yazildim simdi ben namazinda o hristiyan, arti anarşist kişilikte. Acaba evlenseydik nasil olurdu, simdi iyiki olmamis diyorum tabi bunu görmek yillarını alabilir, emin ol ki bir çıkış kapısı vardir bu durumun da, emin ol buna benzer 2 olay daha yasadim yani olmaması da daha iyi olabilir.

Üst Alt