Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Beklemek nedir bilir misiniz dostlar.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 41271" data-attributes="member: 1043"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Beklemek nedir bilir misiniz dostlar.?</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Bu güne kadar kaç saat beklediniz.Bekle geliyorum diyen tüccarı üç gün bekleyen Rasul-ü Zişan'a nisbet size bakla diyen ahbabınızı kaç gün beklersiniz? Hatta kaç saat.? Gelmeyince ilk gördüğünüz yerde dersini vererek mi beklersiniz? </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Beklemeyi bilmek sanattır!</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">"Ne hasta bekler sabahı"</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Demez mi şair. Bir gün daha doğsa da Ölümün beni alıp götürmediğine sevinsem. Doğan günün ilk şualarını görüp arınsam diye sabahlara kadar bekler. Hiç beklediniz mi?</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">"Ne Taze ölüyü mezar" </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Hoş geldin Ey Allah (C.C.) dostu, ey salih kardeş demek için ya da Vah sana.deyip kemiklerini birbirine geçirinceye kadar sıkmak için! Eyvah ya da İll!!!</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">"Ne şeytan bir günahı" </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Şeytan da kulları bir günah daha işletip cehenneme yaklaştırmak için asırlarca bekler durur. Biz ise beklemeyi bilmeyiz. Dua ederken bile! Yüz sürmeyi bilmeyiz. Vefasız kalplerimizle.</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">"Benim seni beklediğim kadar"</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Biricik Rabbimize hiyazda bu sabırsızlık var oldukça sinelerimizde yalandır sevgilerimiz, aşklarımız. Hoştur bana senden gelen sırrına vakıf olmadıkça yalandır varlığımız.</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Sevgili</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">En sevgili</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Ey sevgili</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Uzatma dünya sürgünümü benim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Diye ağlayan aşığa nisbet asırlarca yaşamak isteriz. Yetmez, kandırmaz aşkı bilmeyene kanaat denen lokmalar.</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Beklemeyi; bekleyenlerden öğrenmek gerek!</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Çanakkale'de Ehl-i İslam'ın ölüm kalım savaşı vardır. Henüz yirmisinde yiğit, evleneli bir hafta olmuş. On yedisindeki hanımcığına döner ve:</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Hanım hakkını helal et. Ben vatan savunmasına gidiyorum. Allah(C.C.) için gazaya gidiyorum. Ben dönene kadar namusua sahip çık. Hiç bir yere çıkma. Otur beni bekle!</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Hanım öyle bir bekler ki; eri, yiğidi gittikten iki ay sonra kırmızı kurdelalı mektubu gelir. Kırmızı kurdela şehadet nişanesidir. Osmanlıda şehadet mektubunu kırmızı kurdela ile gönderirler. Rabbine Kurban misali. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Hanım öyle bir bekler ki! Evden çıkmaz. İhtiyaçlarını ana babası, kayın valide kayın pederi karşılar. Hanım bir köşede bekler. Yıllar geçer ölüm vakti gelir. Vasiyyet eder yakınlarına: Şu kesede 5 tane dişim var. Dökülünceye kadar na mahreme gülmedim. Onları da sakladım. Ahirette şahidim olsun. Dişlerimin yanında saçlarımı tararken dökülen saç tellerim var. Ölünceye kadar bir erkek görmedi. Onlar da şahitlik etsin diye onları da tek tek toplayıp sakladım. Bunları da benimle birlikte gömün. Erim, yiğidim, şehidimin sözüne sadık kaldığımı anlasın.</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Sorun kendinize "Beklemeyi bilenlerden misiniz?"</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange"> Allah(C.C.) Hepimizi beklemeyi bilenlerden eylesin.</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange">Alıntı..</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkOrange"></span></span></span><p style="text-align: left"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="color: #000000"></span></p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 41271, member: 1043"] [CENTER][FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=DarkOrange]Beklemek nedir bilir misiniz dostlar.? Bu güne kadar kaç saat beklediniz.Bekle geliyorum diyen tüccarı üç gün bekleyen Rasul-ü Zişan'a nisbet size bakla diyen ahbabınızı kaç gün beklersiniz? Hatta kaç saat.? Gelmeyince ilk gördüğünüz yerde dersini vererek mi beklersiniz? Beklemeyi bilmek sanattır! "Ne hasta bekler sabahı" Demez mi şair. Bir gün daha doğsa da Ölümün beni alıp götürmediğine sevinsem. Doğan günün ilk şualarını görüp arınsam diye sabahlara kadar bekler. Hiç beklediniz mi? "Ne Taze ölüyü mezar" Hoş geldin Ey Allah (C.C.) dostu, ey salih kardeş demek için ya da Vah sana.deyip kemiklerini birbirine geçirinceye kadar sıkmak için! Eyvah ya da İll!!! "Ne şeytan bir günahı" Şeytan da kulları bir günah daha işletip cehenneme yaklaştırmak için asırlarca bekler durur. Biz ise beklemeyi bilmeyiz. Dua ederken bile! Yüz sürmeyi bilmeyiz. Vefasız kalplerimizle. "Benim seni beklediğim kadar" Biricik Rabbimize hiyazda bu sabırsızlık var oldukça sinelerimizde yalandır sevgilerimiz, aşklarımız. Hoştur bana senden gelen sırrına vakıf olmadıkça yalandır varlığımız. Sevgili En sevgili Ey sevgili Uzatma dünya sürgünümü benim Diye ağlayan aşığa nisbet asırlarca yaşamak isteriz. Yetmez, kandırmaz aşkı bilmeyene kanaat denen lokmalar. Beklemeyi; bekleyenlerden öğrenmek gerek! Çanakkale'de Ehl-i İslam'ın ölüm kalım savaşı vardır. Henüz yirmisinde yiğit, evleneli bir hafta olmuş. On yedisindeki hanımcığına döner ve: Hanım hakkını helal et. Ben vatan savunmasına gidiyorum. Allah(C.C.) için gazaya gidiyorum. Ben dönene kadar namusua sahip çık. Hiç bir yere çıkma. Otur beni bekle! Hanım öyle bir bekler ki; eri, yiğidi gittikten iki ay sonra kırmızı kurdelalı mektubu gelir. Kırmızı kurdela şehadet nişanesidir. Osmanlıda şehadet mektubunu kırmızı kurdela ile gönderirler. Rabbine Kurban misali. Hanım öyle bir bekler ki! Evden çıkmaz. İhtiyaçlarını ana babası, kayın valide kayın pederi karşılar. Hanım bir köşede bekler. Yıllar geçer ölüm vakti gelir. Vasiyyet eder yakınlarına: Şu kesede 5 tane dişim var. Dökülünceye kadar na mahreme gülmedim. Onları da sakladım. Ahirette şahidim olsun. Dişlerimin yanında saçlarımı tararken dökülen saç tellerim var. Ölünceye kadar bir erkek görmedi. Onlar da şahitlik etsin diye onları da tek tek toplayıp sakladım. Bunları da benimle birlikte gömün. Erim, yiğidim, şehidimin sözüne sadık kaldığımı anlasın. Sorun kendinize "Beklemeyi bilenlerden misiniz?" Allah(C.C.) Hepimizi beklemeyi bilenlerden eylesin. Alıntı.. [/COLOR][/SIZE][/FONT][LEFT][COLOR=#000000][FONT=Trebuchet MS] [/FONT] [/COLOR][/LEFT] [/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Beklemek nedir bilir misiniz dostlar.
Alt