Beddua Etmiyelim!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
beddua.png

Zulmeden zulmedilir...
Haksızlık eden, haksızlığa uğrar...
Yarı yolda bırakan, yarıyolda bırakılır (kalır)...
Kınayan, alay eden; kınanır, alay edilir...
Ağlatan, üzen (mutsuz eden); ağlatılrı, mutsuz edilir...
Kandıran (Aldatan), kandırılır (aldatılır)...
Kalp kıranın; kalbi kırılır...

İslâm, müslümanların kendileri ve diğer müslümanlar aleyhinde beddua etmelerini yasaklamıştır.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.): "Kendi aleyhinize, evlâtlarınızın ve mallarınızın aleyhine sakın beddua etmeyiniz ki;
duaların kabul olacağı bir saate rastlarsınız da bedduanız kabul olmuş olur."buyurmuştur.
Peygamber Efendimiz (s.a.s.) beddua etmekten kaçınırdı. Kendisinin lânet eden değil, aksine rahmet peygamberi olduğunu söylerdi.

Düşünelim çok sevdiğimiz bir insan veya bir dostumuz,arkadaşımız olsun haksız söz ve davranışları ile karşılaştık yada bizi arkadan vurdu
hayal kırıklığa uğruyoruz,üzülüyoruz,ağlıyoruz ve bunlar onun umrunda bile değil bu daha da bizi üzüyor.
Elimizden bişey de gelemz Ah ve Beddua etmekten(Aslında yapmamak gerekir)... ÜZÜLMEYİN ALLAH`A HAVALE EDELİM O ADALETLİDİR.

Beddua etmeyelim,hesap bile sormayalım Allah a havale edelim o her şeyin en iyisini bilir ,
mutlaka yaptığının aynısı başına gelir yada kendi başına gelmiş gibi üzüleceği bi yakının...

Bizler düşünelim sözlerimizle ve davranışlarımızla iyi ve dürüst olalım,bırakın başkasına haksızlık etmeyi kendimize bile günah ve hata yaparak
haksızlık etmeyelim çünkü bunun hesabı var,ölümü var.Her gün bir sürü kişi genç,yaşlı demeden çeşitli şekilde ölüyor bunları düşünelim.

NASİHAT İSTERSENİZ ÖLÜM YETER!!!Bugünden itibaren kendimize çeki düzen verelim,birileriyle aramız bozuksa barışalım ben haklıyım deyip gurur yapmayalım..
Birilerini kırmışsak,üzmüşsek telafi edelim yoksa yarın geç kalabiliriz.Mezarda ah,vah edeceğimize şimdiden elimizde fırsatlar varken yapalım....
BEDDUA YERİNE DUA EDELİM...!

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm, çok haklısınız da inanın tanıdığım biri var elimden geldiğince beddua etmemeye çalışıyorum, çok pişkin gözümün önüne gelince çok üzülüyorum rahatsız oluyorum diyorum ama bu onun umrunda bile değil. Hatta şuanda karşımda oturmuş pişkinler gibi. ALLAH'A havale ediyorum bu ona kalmaz di mi gerçi kalmasa bile pişman olabilecek biri değil, yani kıacası umrunda bile değil. Duygularımla oynadı onu ALLAH'A havale ettim... Sustum ve havale ettim... RABBİME canı gönülden havale ettim ve SON NEFESİMİ verene kadar hakkımı helal etmiyorum. Evlensem de çocuklarım da olsa, asla HAKKIMI helal etmiyorum. O kadar ağladım ki anlatamam, ne olur bu ona kalmasın... kalmasın... kalmasın!!!! :( içim çok acıyo :'(

BabilYıkıl

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Beddua olayına biraz ben şahsen soğuk bakıyorum çünkü o dua nereye gideceği beli olmayan bir dua . 2 ncisi o dua insana geri dönebilir haksız yere ise bunu da unutmasak.
Ben bir yerde duymuştum düşmanın varsa sevin o düşman sayesinde günahlarından arınıyorsun çünkü o senin hakkında gıybet yapar senin günahların ona geçer Allah Razı Olsun.

balrok

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selamun aleyküm;
hocam nasıl beddua etmiyelim.eşim olacak kadın bana yapmadığını bırakmadı.facebook şifrelerimi çaldı hakaretler yağdırdı.zorla evlendirildiğini söyleyip acısını benden çıkardı ilk geceden beri.beni saf temiz buldu bunları yaptı.şimdi mahkemedeyiz.sayısıs ziftira ve yalancı şahitlerle urasıyoruz.ben ise şahitlerime ahiret var asla yalan eklemeyin diye konuştum.
Ben sadec e şunu merak ediyorum.Ben bu kadına ve ailesi için inşallah ahirete imansız giderler diye bedduda bulunuyorum.ama içim yanıyor.bana 1 dk bile kadınlık yapmadı.Şimdi ben bu bedduda bulunabilirmiyim buna hakkım varmı merak ediyorum.cevaplanırsa çok memnun olurum.Şimdiden Allah razı oldun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam kardesim... Allah cc. yar ve yardimciniz olsun..
İslâm müslümanların kendileri ve diğer müslümanlar aleyhinde beddua etmelerini yasaklamıştır.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.): "Kendi aleyhinize evlâtlarınızın ve mallarınızın aleyhine sakın beddua etmeyiniz ki;
duaların kabul olacağı bir saate rastlarsınız da bedduanız kabul olmuş olur."buyurmuştur.
Peygamber Efendimiz (s.a.s.) beddua etmekten kaçınırdı. Kendisinin lânet eden değil aksine rahmet peygamberi olduğunu söylerdi.
ÜZÜLMEYİN ALLAH`A HAVALE EDELİM O ADALETLİDİR.

mazlumun beddua etmesi ve hakkını istemesi her ne kadar onun hakkı olsa da dinimiz her zaman beddua ve intikam yerine affetmeyi tavsiye etmiştir.
Resul-i Ekrem (s.a.a) Allah’ın şöyle buyurduğunu naklediyor: ‘...Sana zulmedeni affet, seni mahrum edene sen ver, sana kötülük edene sen iyilikle karşılık ver.
’ Kur’an’da şöyle buyurmaktadır: ‘Affetsinler ve hoşgörsünler. Allah'ın sizi bağışlamasını sevmez misiniz? Allah, suçları örter, rahimdir.’

Allah’ın sıfatlarından biri affetmektir. ‘Ya Gaffar’ ‘Ya Rahim’ şekilde Allah’a seslenerek Ondan günahlarımızı ve hatalarımız bağışlamasını istiyorsak,
bizde başkalarını bağışlayalım ki Allah’da bizi affetsin.

kin ve bedua bizdeki, ruhumuzdaki pozitif enerjiyi bosu bosuna yakmaktadir..
ben bu tip cahil bencil insanlar icin ne Duami nede beduami etmek icin vakit bile harcamam!!gelecegime, mutluluguma, keyfime, huzuruma bakar..
bu beduaya harciyacagim vakti ve enerjimi sevdiklerime harcarim..
eşiniz olacak O kadıni bosar saltanattinizi yasar ins.. Size eş olacak biri ile hayattiniza devam edersiniz..
asagidaki de Sizin ruyaniz yorumunu bir kez daha okuyun
..

https://www.islamiforumlar.net/ruya...da-peygamber-efendimizi-gormek.html#post70583

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
selamun aleyküm;
hocam nasıl beddua etmiyelim.eşim olacak kadın bana yapmadığını bırakmadı.facebook şifrelerimi çaldı hakaretler yağdırdı.zorla evlendirildiğini söyleyip acısını benden çıkardı ilk geceden beri.beni saf temiz buldu bunları yaptı.şimdi mahkemedeyiz.sayısıs ziftira ve yalancı şahitlerle urasıyoruz.ben ise şahitlerime ahiret var asla yalan eklemeyin diye konuştum.
Ben sadec e şunu merak ediyorum.Ben bu kadına ve ailesi için inşallah ahirete imansız giderler diye bedduda bulunuyorum.ama içim yanıyor.bana 1 dk bile kadınlık yapmadı.Şimdi ben bu bedduda bulunabilirmiyim buna hakkım varmı merak ediyorum.cevaplanırsa çok memnun olurum.Şimdiden Allah razı oldun.
Aleykümselam kardeşim goşgeldiniz, hayırlı bayramlar.
Güzel kardeşim efendimiz (s.a.v) nice hakaretlere, iftiralara maruz kalmış ama kendisi hiçbir bedduada bulunmamış,
bizde efendimiz (s.a.v) gibi davranalım, onun yolundan gidelim inşallah.
Haklıyı haksızı ALLAH(c.c.) görüyor sen gönül sızım hocamında dediği gibi onları ALLAH'(c.c.)A havale et.

Üst Alt