Bari öbür tarafı kurtarsam.

sıradan biri

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
36 yaşındayım.Bugüne kadar hep iyi olacak diye düşündüm.Ama iyiye giden bir şey yok.Battıkça battım bu dünyanın içine.Ne huzuru bulabildim nede mutluluğu.Çok dualarda ettim.Hem dünyalık hem ahiretlik ,değişen pek bir şey olmadı.Pek imanım da güçlü sayılmaz ,çocukluğumda sahip olduğum hidayette uçtu gitti,anlayacağınız battım günahın içinde şimdi evliyim eşim annemi istemiyor ,annemde pek uslu biri sayılmaz hani.Belkide bu anneye bakma sınavını da veremedim.kısacası bu dünyada bir huzur bulamadığım gibi öbür tarafta kayıp gidiyor elimden tepe talak cehennemin dibine gideceğim belki diyorum içimden ey gafil git konuş müdürünle çıkarsın seni işten, al tazminatını 30 35 bin lira eder.Hepsini ver annene ölene kadar yeter o ona.Sonra basıp gideyim Anadolu'da İslami samimi yaşayan bir dergaha orada hizmetçi olayım kapıda köpek olayım hatta bir hiç bir şey olayım bana bir doyumluk yemek versinler de yanlarında ölüp gideyim bari ve belki ahiretimi kurtarayım.Var mıdır böyle bir dergah gidilir mi , olur mu..?

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamün aleyküm kardeşim, içinden çıkılmaz bir durumdasın Allah yardım etsin...Aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık hesabı.. Biri annen, diğeri eşin ne yar'dan geçebilirsin ne de ser' den!!

Neyse ben bir kaç şey söyleyeceğim, benim durumum da senin gibi ya neyse ben yine de söyleyeyim... hatırladığım kadar;

YANLIŞ YAZARSAM BİLEN BİRİ DOĞRUSUNU YAZSIN LÜTFEN!
vakti zamanında biri peygamber efendimize gelmiş demiş ki;
adamcağız demiş;
- Hacca gitmek istiyorum ama gidecek kadar imkanım yok demiş..
- Efendimiz de;annen, baban yanında mı demiş..
- Adam da; yanımda kalıyorlar demiş..
- Efendimiz; O zaman onlara hizmette kusur etme! onlara ömrün yettiğince bak! o sana yeter! demiş..

Güzel kardeşim; annem kimseyle geçinemiyor diyorsun! Eşinle annenin arasını düzeltmek onları iyi geçindirmek için hayli çaba sarf etmen gerekecek! Allah'tan sabır ve yardım iste..
Eşinin daha hoşgörülü olması, annenin de daha iyi daha anlaşılır bir insan olması için dua et ikisine de...
Yapabileceğin şimdilik bu gibi geliyor bana...

Şunu da unutmadan söyleyeyim; Hani dergaha gideyim orada hizmet filan demişsin ya, bence sen dergahı düşünmeden önce annenin hizmetinde kusur etmemeye çalış kardeşin olarak tavsiyem yukarıdaki verdiğim örnek bunun içindir...

Efendimiz'e bir kişi geldi ve sordu;
- Ey Allah'ın resulü en çok kime hürmet edip, saygı göstereyim?
- Efendimiz; Anne 'ne, Anne'ne, Anne 'ne dedi. üç defa...
- Adam; daha sonra kim'e dedi...
- Efendimiz; Baba'na dedi.

Anne hakkı ödenmez, annene yapacağın her hizmet, her ilgi, alaka emin ol dergahta yapacaklarından, çok daha iyi gelecek, vicdanen daha iyi hissettirecek sana kendini...
Allah'a emanet ol kardeşim..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bu baptan çok sorular var bu sitede güzel de cevaplar verilmiş onlara da bir bakıverirsiniz inşallah. Hatta birebir aynı soru gibi.
Mazeretlerinizi bırakınız,
Kur'an'a, Peygamber'e ve İslam'a sımsıkı sarılınınız ve hayatınızı bu eksende kuşanınız.
Kabe'nin dibinde de yaşasanız sizin için bu kazanç değildir.
Onların size verebileceği bir şey yoktur meyliniz yoksa.
Kur'an da öyle, ne buyurdu Kur'an:
"İttika edenler için bir hidayettir..!"
Yani, sizi, yarın kıyamet günü'nde kurtaracak olan,
Kalplerinizle özümsediğiniz iman, yaşadığınız İslam'dır!
Öyle değil mi?
En azından ben böyle biliyorum.
Allah yardımcınız olsun. Güzellikler dilerim. Dua ile.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun aleyküm Öyle kolay değil ,sorumluluklardan kaçıp kurtulmak..
bu şuna benziyor farz namazlarını bırakıp nafile namazları kılmak gibi sen ilk önce sorumlu, mükellef yani Bir şeyi yapmak zorunluluğu olan ile ilgilenmek, bakmak zorundasin...

kendim de koruyucu Anne ve Çocuk Koruma evi sahibiyim bazen Öyle bunaliyorum ki aynen sizin gibi sadece kaçıp kurtulmak istiyorum Ya Hu kendi anneleri nerde niye bakmiyor niye sadece ben bakıyorum ki dünyadaki tek enayi ben miyim..?
ben de her kes gibi yaşamak, mutlu olmak,Özgür olmak istiyorum ..
bir dergaha, tekkeye gidip gece,gündüz zikir Çekmek ahirettimi kurtarmak istiyorum..derken...

bir gece rüyamda bir Otobüs cennete gidiyordu ben de içindeyim hamd Olsun bir baktim ki Otobüs Şoförü Sara koruyuculuğunu üstlendiğim bir kız ve anladımki benim cennete gitmeme vesile olabilecek amel, vesile, araç bu çocuklar ile olan imtihanımdı..

ben de sizin gibi mi yapsam..foster home ikinci evim Çocuk Koruma evi bunu satsam ,500 bin dolar yapar o parayi hayra verip konyaya, adiyamana herhangi bir dergaha gideyim sadece kendi ahirettimi kurtarayim ohh ne rahat olurdum ordakiler bana hizmet etsinler ben yan yatıp zikir , namaz ne varsa yapayım nasılsa zahmet, hizmet, stress,sorumluluk ,dert sorunlar yok olacak..

ha bir de dergaha gidince pc olmıyacak islamiforumlar.net ailesine de veda etmeliyim.. her kes ne hali varsa görsün bana ne..ben mi herkesin derdini çekecem..herkesin cehenneme kadar.....desem ne olur...

Dünya Ahiretin Tarlasıdır,burada ne ekersen onu orada biçersin
Daima hayra ve hayırlı işlere niyetli ol.O hayrı işlemeye muvakkat olamazsan dahi mükafatını görürsün…"

bu tarafı bile kurtamıyan öbür tarafı nasıl kurtarabilsin...?

İslam Dini İnsanlığa Beş Şeyi Korumak İçin Gelmiştir.Bu beş şey; din, akıl, nesil, mal ve can'dır...
Rabbim cümlemize hidayet nasip etsin İnşallah zaman ahir ZAMAN...

Üst Alt