- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118

Barbunya Pilaki
Barbunya Pilaki İçin Gerekli Malzemeler:
- 2su bardağı barbunya
- 1 adet orta boy patates
- 2 orta boy havuç
- 1 orta boy soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım limonun suyu
- Birkaç dal maydanoz
- Bir gece önce ıslattığınız barbunyayı iyice yıkayıp süzün.
- Soğanı ve biberi yemeklik doğrayın.
- Patates ve havucu küçük küpler şeklinde doğrayın.
- Önce yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar zeytinyağı ile kavurun.
- Sonra küçük küpler halinde doğradığınız havucu ve patatesi, barbunyayı, domates salçasını pul biberi ve 4 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirin.
- Piştikten sonra tuzunu ve yarım limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
- Maydanozla süsleyip servis yapın.