Bana çağdışı diyorlarmış

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Nedense çağdaşlık altında millete ne kadar ilkellik varsa yutturulmaya çalışılıyor.
BAzı aklı evvel "müslüman"lar da alet oluyor. Çıplaklık,zina,içki,dövme bunların hepsi çağdaşlık adı altında pazarlanmaya çalışılır.

Bir tıp fakültesinin duvarına bir yazı asılır.

"Sigara ile tıbbiye bir arada yürümez."

Birkaç gün sonra yazının altında başka bir yazı

"Öyleyse tıbbiyeyi bırak"

"Çağdaşlıkla fetva bir arada yürümez."

"Öyleyse çağdaşlığı bırak."

Biz asr-ı saadet diyoruz lakin,
Kimi de ortaçağ karanlığı der.
İnsanla domuz arasında fark olur elbet
Biri çiçek koklar, öteki pislik yer.

"Ne azap ne sitem bu yalnızlıktan
Kime ne aşılmaz duvar bendedir
Süslenmiş gemiler geçse açıktan
Sanırım gittiği diyar bendedir.

Yaram var havanlar dövemez merhem;
Yüküm var bulamaz pazarlar dirhem.
Ne çıkar bir yola düşmemiş gölgem;
Yollar ki Allah'a çıkar bendedir.

Bana 'çağdışı' diyorlarmış... Ne büyük bir onur! Ben bu çağın dışında kalmayayım da, içinde mi boğulayım?"

Necip Fazıl KISAKÜREK -

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gecen gun bir toplantiya katildik tabii ben tesseturlu bir Hanim olunca biraz dikkat mi cekiyorum ne..
ordan bir musliman kardesim ahh 'çağdışı' dedigini duydugumda tebessum ettim..ve yanina gidip selam verip sohbette basladim..
çağ-in icindekiler ve disindakiler diye ikiye mi ayriliyoruz..tamam oyle olsun..
cagin icindekiler ve onlar ne yapar, cagin disindakiler ve onlar ne yapar? diye bir bakip dusunelim mi dedim?

çağdışı' deyip evladlarini sokaklara birakan bir milletin nesli ile ugrasmiyormuyuz? 14,16 yas arasindaki cocuklarin 800 tane cocugu koruyucu ailerde degil mi?
bu cocuklardan hangi birisi liseyi bitirip universiteye gidebilmistir?
Bu çağdışı' dediginiz cocuklarin kacta kaci Hayirli bir insan, evlad Anne olabilmistir?
kac tanesi escinsel, Aids, ve deprasyonda olup intihar tesebusunde bulunuyor.. bunu ben gibi çağdışı' biri degil istatikler konusuyor!!
Ote yandan ben gibi çağdışı' insanlarin cocuklarina bakin.. Allah korkusu ve Sevgisi ile hizmet vermekte..
Anne, babalarina, insanliga faydali olabilmek icin egitimlerini tahsil etmekte..
Burada Medeni denilen bir ulkede %80 aile cocuklarinin nerde oldugunu bilmez..
Benim KIZIM TIP fakultesinde okuyor 5 dakika gec kalmasi gerekli ise hemen tel acar haber veririr..
o zaman çağdışı' ve çağici yasiyanlari birakin da siz bu kavramlarin sizi nereye goturdugune bakin ..

Her yapıma itinayla yerleştirilen kadın unsuru, bir karakter olmaktan çok cinsel bir obje haline geldi.
Medeniyetimizin en güzel dönemlerinde el üstünde tutulan kadınlarımız, modern çağda toplumu daha iyi yönlendirmek ve şekillendirebilmek için vazgeçilmez bir araç haline geldi.

Evlerimizin baş tacı olan hanımlarımız, düzenin ellerinde bir silaha dönüştü. Kadını soydukça daha da çok modernleştiğini düşündü birileri. Ne kadar açıldıysak o kadar Batıya yaklaştık.
Özümüzden uzaklaştıkça daha da yükseldik. Anneler işe giderken, çocuklar da başka ellerde şekillenmeye mahkûm oldu. Yavrularımız başkalarının düşünceleriyle ve inançlarıyla şekillenirken, biz de düzene uyum sağlamak ve Batıya uymak adına kendimizin ve onların ahiretlerini dünyaya feda ettik.

Çok çok yetmiş-seksen yıl yaşayacağımız şu dünyada düşünme ve harekete geçme yetimizi gaflet uykularında kaybettik. Elimizden alınan maneviyatımızı aramayalım diye yeni ve sahte gündemler oluşturduk. Zaten süslü olan dünyayı süsledikçe süsledik. Ay ve yıldızlar her gece bahçelerimizi aydınlatırken, camlarımızdan onlara nispet edercesine yansıyan sahte ışıklar gözümüzü ve gönlümüzü aydınlattı.
diyerek yanindan ayrildim..

anne baba bir arabanin ön tekerlegi gibidir onlar nereye arka teker oraya gider..
Biz cocuklarimiza iyi seyler ögretip iyi seylerle örnek olursak Insallah Rabbimin izniylede onlarda dogru yoldan ayrilmazlar..
Allahım cocuklarimizin imanını korusun, Allaha hamdolsun güzel evlatlarda yetişiyor .
RABBİM sayılarını artırsın tüm müslüman evlatlarına imanla dolu hayatlar nasip etsin

urbaniser

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Basin degil dusuncelerin acik olmasidir onemli olan. Kimsenin kimseyi elestirmeye hakki yok once egitim. Hayat boyu egitim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
meyvebahcesi.jpg

Ne elde ettiğiniz değil, onu nasıl elde ettiğiniz önemlidir.
Servet, mevki, unvan, iktidar gibi şeyler eğer dürüstlükle; çalışkanlıkla ve alın teri ile kazanılmışsa değerlidir.
Eğer torpille, rüşvetle, yalvarmayla, dalkavuklukla, hile ve çeşitli ayak oyunları ile kazanılmışsa değersizdir, insana şeref kazandırmaz, beş para etmez.
Bunlar mutlak iyilikler değildir, insanlığa yaradıkları takdirde bir... değerleri vardır.
Bunlar birer araçtır amaç değildir. En büyük felaket bunları amaç edinmektir.
Her şey para kazanmak ve güç elde etmek için olunca insanlardan bütün kötülükleri bekleyebilirsiniz.
Ne olursa olsun zengin olayım diyen insan, insan olmaktan çıkar, insanları aldatmak için her kötülüğü yapabilir.
İnsanlara hizmet etmek dışındaki bütün amaçlar batıl ve yanlıştır....
Ahlaklı ve erdemli olmak tam bir ruhi özgürlüğü gerektirir, Velhasili kelam..

sahmaran

Kurallara Uymadı
Üyemiz
İnsanoğlu beşer şaşar yapmam der yapar öyle bir dünyaki insanlar merhametsiz acımasız hep aynı yaşta aynı yerde kalacaklarmış gibi düşünmeden sorgulamadan yaşıyorlar bende yapıyorumdur yapmam demem mümkün değil Rabbim affetsin gazabından gene onun merhametine sığınırız Dilimizden eksiltmesin o güzel isimlerini

Üst Alt