Balkonda Bulduğum Ayakları Kırık Serçe

Sonsuzİfadeler

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Zavallı hayvancağızı aldım bir yoğurt kabının içine koyup veterinere götürdüm.Bakman lazım falan dedi.Kafes bulman lazım dedi.Ne anlarım ben kuş bakmaktan.Su ve bulgur koydum bakmadı bile balkonda duruyor.Balkonun köşesinden çıkmaya çalışıyor ama yok.Ayakları tutmuyor bile zavallının.Ne yapacağımı bilemedim.Sabahtan beri çıkmaya çalışıyor ama bahçeye koysam kediler kafasını anında koparacak ona da eminim.Su falan da içmemiş.Kuş bakan hiç tanıdığım yok.Gerçekten çok çaresiz şuan.Yanına yaklaşmaya çalışınca aniden kaçmaya başlıyor.Yavru gibi de değil. cddvb.. hy..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Kötü bir durum, yardım etseniz edemiyorsunuz, bırakıp terk de edemiyorsunuz... Yazık...

Sonsuzİfadeler

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hocam birkaç tane serçe balkonun demirlerine felan geliyorlar.Belki annesidir.Dua edelimde annesi gelsin yardım etsin.Yoksa hayvancağız burada ölecek.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm Yusuf kardeşim, kuşun suyu olduğu yerde kalsın, kendisi içemiyorsa sen yine de içirmeye çalış!

Bir de pirinç yedir bakalım...Ben küçükken bizim balkona da yaralı bir serçe gelmişti, su ve pirinç yedirmiştim....:)

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Onu yakala, veterinere götür, ilgilen, fazla bir eder değildir. Görev yaptığım mahalde bir köpek vardı, bana da iyice alıştı, aşıları da yapılıyor. Günün birinde benimle yürürken köpeğin bana yetişemediğini farkettim. Allah Allah bir gariplik var diye düşündüm. Köpeği bir inceledim baktım ki, (dişi bir köpekti) göğüs bölgesinde aşırı derecede büyüme olduğunu gördüm ki o zamana kadar nasıl görmemişim şaşırdım. Yuvaya götürdüm, güya hayvanseverler, ilgilenmediler ve bir veteriner de bunu ameliyat etsek masada kalır falan dedi ama biliyorum başından savıyor beni, ben de kızdım aldım köpeği özel bir veterine götürdüm 1000 TL'ye anlaştık ve köpeği ameliyat ettirdim. Gayet güzel oldu hoş oldu, daha dün benimlen doyasıya oynadı... Ama , aramızda kalsın, Şafii'lerden gizleniyorum. :) :) :) :) :)
800 TL'sini birisi karşıladı kalan kısmını da ben ve yakınlarım karşıladı.
Dili olmayan, meramını anlatamayan, yardım talep edemeyen Allah'ın yaratıklarına hizmetin karşılığının daha ziyade olacağını düşünüyorum. Selamlar...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selamun Aleykum ben yolda buldugum yarali kuslari balkona koyuyorum kardeşim .
Yanina yaklasma korkuyordur o su an su ve yemek koy zaten iyilesince gidiyorlar :)

Sonsuzİfadeler

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Vallahi tavsiyelerinizi dikkate almaya çalışacağım.Veteriner beni direk başından atma çabalarına girdi.Dediğiniz gibi güya hayvanseverler.Su ve bulgur var.Pirinçte koyacağım.Bakalım eğer yemesse özel bir veterinere götürürüm.10 - 20 lira verir bir kafes alıp.İçinde beslerim.Ancak şimdilik aşırı derecede korkuyor yanına bile yaklaşamıyorum.

Üst Alt