Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Balık Nasıl Pişirilir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10682" data-attributes="member: 376"><p><strong>Balık, Izgara, Kızartma, Sığ Kızartma, Fırında, Rosto ve Sote tekniklerinde pişirilebilir.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Izgara;</strong></p><p> <strong></strong></p><p> <strong>İri ve yağlı balık seçmekte fayda vardır. Yoksa ızgaraya yapışır. 2-3 saat önce balığa soğan suyu ve zeytinyağı sürüp bekletilirse daha lezzetli olur. Pişirirken çatlamaması için ise iki yanı bıçakla çizilir. Çabuk pişirmek için balık parçalara bölünerek şişe de geçirilebilir.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Kızartma:</strong></p><p> <strong></strong></p><p> <strong>Büyük balıklar dilim halinde, küçük balıklar ise bütün kızartılmalıdır. Unlanan balık hem daha lezzetli olur hem de tavaya yapışmaz. Kızartılacak balık, temizlenip iyice yıkanmalı ve kağıt havlu ile kurulanmalıdır.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Sığ Kızartma; </strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Sığ kızartma tekniğinde yapışmaz tavanın içine biraz daha fazla zeytinyağı konur. Balık, sığ bir yağ tabakasının üzerinde pişmelidir.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Fırında;</strong></p><p> <strong></strong></p><p> <strong>Fırında pişirme yöntemi, balığın 180 derece gibi ortalama bir ısıda, bir fırın kabı içinde bazı sebzelerle birlikte pişirlmesini içerir.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Rosto; </strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Yüksek hararetli fırında, balığın içine hiçbir şey katmadan pişirmektir. Doğru pişirildiğinde, fırında rosto edilmiş balığın dış yüzeyi çıtır çıtır ve lezzetli, iç kısmı ise sulu ve pişmiş olur.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Sote;</strong></p><p> <strong></strong></p><p> <strong>Kalın tabanlı ve içi yapışmaz malzemeyle kaplı tavanın içini hafif yağlayıp iyice kızdırtıktan sonra, balık filetoları, her bir yüzü 2 dakika süreyle çevirilerek sote edilir. Tereyağı kullanmamak gerekir. </strong></p><p> <strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p>alıntı</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10682, member: 376"] [B]Balık, Izgara, Kızartma, Sığ Kızartma, Fırında, Rosto ve Sote tekniklerinde pişirilebilir. Izgara; İri ve yağlı balık seçmekte fayda vardır. Yoksa ızgaraya yapışır. 2-3 saat önce balığa soğan suyu ve zeytinyağı sürüp bekletilirse daha lezzetli olur. Pişirirken çatlamaması için ise iki yanı bıçakla çizilir. Çabuk pişirmek için balık parçalara bölünerek şişe de geçirilebilir. Kızartma: Büyük balıklar dilim halinde, küçük balıklar ise bütün kızartılmalıdır. Unlanan balık hem daha lezzetli olur hem de tavaya yapışmaz. Kızartılacak balık, temizlenip iyice yıkanmalı ve kağıt havlu ile kurulanmalıdır. Sığ Kızartma; Sığ kızartma tekniğinde yapışmaz tavanın içine biraz daha fazla zeytinyağı konur. Balık, sığ bir yağ tabakasının üzerinde pişmelidir. Fırında; Fırında pişirme yöntemi, balığın 180 derece gibi ortalama bir ısıda, bir fırın kabı içinde bazı sebzelerle birlikte pişirlmesini içerir. Rosto; Yüksek hararetli fırında, balığın içine hiçbir şey katmadan pişirmektir. Doğru pişirildiğinde, fırında rosto edilmiş balığın dış yüzeyi çıtır çıtır ve lezzetli, iç kısmı ise sulu ve pişmiş olur. Sote; Kalın tabanlı ve içi yapışmaz malzemeyle kaplı tavanın içini hafif yağlayıp iyice kızdırtıktan sonra, balık filetoları, her bir yüzü 2 dakika süreyle çevirilerek sote edilir. Tereyağı kullanmamak gerekir. [/B] alıntı [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Balık Nasıl Pişirilir
Üst
Alt