Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Balık Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9151" data-attributes="member: 376"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Tazesi çok yararlı olduğu halde, bayatı da hayatı tehdit edecek kadar tehlikelidir.</span></strong></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></strong></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Balık satın alırken şu hususlara dikkat edin:</span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">1- Balığı güvendiğiniz balıkçıdan alın.</span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">2- Gözlerine iyice bakın. Taze balığın gözleri canlı ve siyahtır.</span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">3- Taze balığın göz bebekleri dışa doğru bombelidir. Bayat balığın ise gözbebekleri çökmüştür, gözleri mat ve donuktur.</span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">4- Elinizi etine bastırın. Taze balığın eti sert, bayat balığın eti yumuşaktır.</span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">5- Taze balığın derisi kaygan bir jelatin sıvısıyla kaplıdır. Bayat balığın derisi kurudur. Solungaçları kiremit rengindedir.</span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">6- Balığı koklayın. Kokusu ağır ise balık bayattır.</span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">7- Buzluklarda bekletilmiş balıklar sizi yanıltabilir, onun da eti serttir. Bu takdirde yapacağınız şey balığın gözlerine bakmaktır. Gözleri donuk ve gözbebekleri çökükse bilin ki buzhanede bekletilmiştir.</span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">8- Özellikle İstanbul’daki seyyar balıkçıların bazıları kovaya ya da leğene bayat balık koyup içine de bir iki canlı balık atıyorlar. Canlı balıklar suyu dalgalandırdıkça ötekiler de canlıymış gibi bir izlenim uyandırıyor. Bu oyuna gelmeyin.</span></strong></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Bütçenize Göre Değerlendirin: Sofranızı hazırlarken verdiğimiz bilgileri bütçenize göre değerlendirin. Balık çok çıktığı zaman ucuz, az çıktığı zaman pahalıdır. Buna rağmen özellikle kalkan, barbunya, kırlangıç, pisi, dil, çupra, kılıç, yayın, alabalık gibi beyazetli, dip sularda yaşayan balıkların avlanması güç, miktarı da her zaman azdır. Bu yüzden beyaz etli balıklann fiyatından daha yüksektir. Balık miktarını etkileyen tek faktör avlama güçlülüğü değildir. Başta kalkan olmak üzere bazı balıkların soyu denizlerimizde tükeniyor. Bu yüzden de her mevsimde soyu tükenmiş balıklar yüksek fiyatla satılıyor.</span></strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9151, member: 376"] [SIZE=3][COLOR=RoyalBlue][B][FONT=Trebuchet MS]Tazesi çok yararlı olduğu halde, bayatı da hayatı tehdit edecek kadar tehlikelidir. Balık satın alırken şu hususlara dikkat edin: 1- Balığı güvendiğiniz balıkçıdan alın. 2- Gözlerine iyice bakın. Taze balığın gözleri canlı ve siyahtır. 3- Taze balığın göz bebekleri dışa doğru bombelidir. Bayat balığın ise gözbebekleri çökmüştür, gözleri mat ve donuktur. 4- Elinizi etine bastırın. Taze balığın eti sert, bayat balığın eti yumuşaktır. 5- Taze balığın derisi kaygan bir jelatin sıvısıyla kaplıdır. Bayat balığın derisi kurudur. Solungaçları kiremit rengindedir. 6- Balığı koklayın. Kokusu ağır ise balık bayattır. 7- Buzluklarda bekletilmiş balıklar sizi yanıltabilir, onun da eti serttir. Bu takdirde yapacağınız şey balığın gözlerine bakmaktır. Gözleri donuk ve gözbebekleri çökükse bilin ki buzhanede bekletilmiştir. 8- Özellikle İstanbul’daki seyyar balıkçıların bazıları kovaya ya da leğene bayat balık koyup içine de bir iki canlı balık atıyorlar. Canlı balıklar suyu dalgalandırdıkça ötekiler de canlıymış gibi bir izlenim uyandırıyor. Bu oyuna gelmeyin. Bütçenize Göre Değerlendirin: Sofranızı hazırlarken verdiğimiz bilgileri bütçenize göre değerlendirin. Balık çok çıktığı zaman ucuz, az çıktığı zaman pahalıdır. Buna rağmen özellikle kalkan, barbunya, kırlangıç, pisi, dil, çupra, kılıç, yayın, alabalık gibi beyazetli, dip sularda yaşayan balıkların avlanması güç, miktarı da her zaman azdır. Bu yüzden beyaz etli balıklann fiyatından daha yüksektir. Balık miktarını etkileyen tek faktör avlama güçlülüğü değildir. Başta kalkan olmak üzere bazı balıkların soyu denizlerimizde tükeniyor. Bu yüzden de her mevsimde soyu tükenmiş balıklar yüksek fiyatla satılıyor.[/FONT][/B][/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Balık Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir
Üst
Alt