- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Çekilmiş olarak baklavanın içine koyacağınız fıstık, badem, ceviz, fındık, hindistancevizi gibi malzemelerin içlerine biraz pudra şekeri, biraz su serpiniz. İyice karıştırdıktan sonra rutubetli olsun ki hamura kaynasın.
Meyvalı olarak yapacaklarınızın sularının iyice sıkılması lâzımdır ki hamuru birbirine yapıştırmasın.
Şayet sulu olursa hamur hem iyi pişmez hem de şurubunu verince lapa gibi olur.
alıntı
Meyvalı olarak yapacaklarınızın sularının iyice sıkılması lâzımdır ki hamuru birbirine yapıştırmasın.
Şayet sulu olursa hamur hem iyi pişmez hem de şurubunu verince lapa gibi olur.
alıntı