Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Alternatif Tıp
Avokadonun Sağlığa Yararları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 6623" data-attributes="member: 376"><p><span style="font-size: 12px">1. Kardiyovasküler sağlığı geliştirir. Amerika’da yapılan beslenme diyet ve kalp hastalıkları araştırmasına göre, folat açısından zengin olan avokado yiyenlerin kalp hastalıklarına yakalanma oranları çok düşüktür. Avokado, dolayısıyla damar sağlığını da geliştirir, kalbe giden damarların işlevini yerine getirmesini kolaylaştırır, kalbe kan akışını düzenler. Homosistein düzeylerini düzenler, önemli ölçüde B6 vitamini ve folik asit içerir. Folattan başka, E vitamini, Glutatyon ve tekli doymamış sağlıklı yağları içerir.</span></p><p> <span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">2. Anti enflamatuar yani iltihaplanmaya karşı korur. Avokadonun bu yararı dünya çapında bilinmektedir. Avokado, romatoid artrit ve osteoartrit gibi sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılabilir. Özel bir araştırmada iltihaplanmayı engellediği belirtilmiştir. Fitosteroller (beta-sitosterol, stigmasterol ve kampesterol), (lutein, neoxanthin, zeaksantin, alfa ve beta karoten) karotenoid tabanlı olan antioksidanlar, selenyum, manganez, çinko, omega 3 yağ asitleri, flavonoidler ve vitamin C ve E, mineraller gibi diğer antioksidanlar ve polyhydroxylated yağları içeren anti-inflamatuar özellikleri olan önemli bir besindir. </span></p><p> <span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">3. Kan şekeri seviyesini düzenler. Düşük karbonhidrat seviyesindedir ve bir tanesinde sadece 19 kalori mevcuttur. Glisemik indeksi düşürerek kan şekeri seviyesini düzenler. Diyabete iyi gelen bir meyvedir. Yüksek lif içerir ve bundan dolayı da sürekli kan şekeri seviyesini korumaya yardımcı olan bir besindir.</span></p><p> <span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">4. Kansere karşı korur, anti kanser besinlerdendir. Bazı ön araştırma ve laboratuvar çalışmalarında, avokadonun iyi bir kanser önleyici olduğu belirlenmiştir. Iltihaplanmaya karşı korur, iyi bir antioksidan kaynağıdır. Kanser hücrelerinin oluşumunu engeller, durdurur. Sonuçlara göre etkileri tatmin edicidir. Oksidatif stres ve kanser hücrelerini engeller. Strese iyi gelir, hücre sağlığını korur, kanser hücrelerinin sayısını azaltır.</span></p><p> <span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">5. Besin emilimini destekler. Avokado tüketerek, diğer besinlerin vücutta daha rahat ve kolay emilmesini sağlayabilirsiniz. Yani yediklerinizin faydası vücuda işler. Karotenoid içeriği ile bunu başarır. Salatalarda veya meyve olarak tüketilebilir.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">alıntı</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 6623, member: 376"] [SIZE=3]1. Kardiyovasküler sağlığı geliştirir. Amerika’da yapılan beslenme diyet ve kalp hastalıkları araştırmasına göre, folat açısından zengin olan avokado yiyenlerin kalp hastalıklarına yakalanma oranları çok düşüktür. Avokado, dolayısıyla damar sağlığını da geliştirir, kalbe giden damarların işlevini yerine getirmesini kolaylaştırır, kalbe kan akışını düzenler. Homosistein düzeylerini düzenler, önemli ölçüde B6 vitamini ve folik asit içerir. Folattan başka, E vitamini, Glutatyon ve tekli doymamış sağlıklı yağları içerir. 2. Anti enflamatuar yani iltihaplanmaya karşı korur. Avokadonun bu yararı dünya çapında bilinmektedir. Avokado, romatoid artrit ve osteoartrit gibi sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılabilir. Özel bir araştırmada iltihaplanmayı engellediği belirtilmiştir. Fitosteroller (beta-sitosterol, stigmasterol ve kampesterol), (lutein, neoxanthin, zeaksantin, alfa ve beta karoten) karotenoid tabanlı olan antioksidanlar, selenyum, manganez, çinko, omega 3 yağ asitleri, flavonoidler ve vitamin C ve E, mineraller gibi diğer antioksidanlar ve polyhydroxylated yağları içeren anti-inflamatuar özellikleri olan önemli bir besindir. 3. Kan şekeri seviyesini düzenler. Düşük karbonhidrat seviyesindedir ve bir tanesinde sadece 19 kalori mevcuttur. Glisemik indeksi düşürerek kan şekeri seviyesini düzenler. Diyabete iyi gelen bir meyvedir. Yüksek lif içerir ve bundan dolayı da sürekli kan şekeri seviyesini korumaya yardımcı olan bir besindir. 4. Kansere karşı korur, anti kanser besinlerdendir. Bazı ön araştırma ve laboratuvar çalışmalarında, avokadonun iyi bir kanser önleyici olduğu belirlenmiştir. Iltihaplanmaya karşı korur, iyi bir antioksidan kaynağıdır. Kanser hücrelerinin oluşumunu engeller, durdurur. Sonuçlara göre etkileri tatmin edicidir. Oksidatif stres ve kanser hücrelerini engeller. Strese iyi gelir, hücre sağlığını korur, kanser hücrelerinin sayısını azaltır. 5. Besin emilimini destekler. Avokado tüketerek, diğer besinlerin vücutta daha rahat ve kolay emilmesini sağlayabilirsiniz. Yani yediklerinizin faydası vücuda işler. Karotenoid içeriği ile bunu başarır. Salatalarda veya meyve olarak tüketilebilir. alıntı[/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Alternatif Tıp
Avokadonun Sağlığa Yararları
Üst
Alt