Asra yemin olsun ki insanlık hüsrandadır

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
f2b679364c60b312e92c6894.jpg

“Asra yemin olsun ki insanlık hüsrandadır! Ancak iman edenler, salih amel işleyenler, hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesna!”
her seyin bir bedelli oldugu gibi.. Hakkı tavsiye ..HAKKI savunmanin da bir bir bedeli vardır...
Çünkü siz hakikate tabi olup onu tavsiye ettiğinizde, varlığını yalana adayanlar ister istemez bundan rahatsız olurlar...
Hakikat güneşinin doğuşundan rahatsız olanlar, ülkeyi mağaraya çevirmenin yolunu ararlar.
Bu durumda hakikati savunmanın bir faturası vardır ve size bunu pahalıya ödetmeye çalışırlar.
her nimet kulfet ve Sabir ile geldigini unutmiyalim..
Hakikati savunmanın bedelini ödemek gerektiğinde de sabrı tavsiye edin. Hakikat üzerinde direnin ve asla geri adım atmiyalim derim..
Öyle ya, hem hakkı savunacaksınız hem de başınız sıkışınca savunduğunuz hak siperini terk edip kaçacaksınız... Bu yakışır mı?
Günah işlemenin bile bir bedeli olsun da sevap işlemenin bir bedeli olmasın mı? Kumarbazlar bile bir risk alırken hakikati savunanlar hiçbir risk almasınlar mı?
Hakikate olan sadakatiniz, onun uğruna nereye kadar ne bedeli göze aldığınızla orantılıdır.
Ne diyordu Kur’an:
“İnanıyorsanız, üstün gelecek olan sizsiniz!”
Allah`in izni ve yardimi ile ins..
Hz. Peygamber (s.a.s); "Sabır, acı bir olayın yaptığı sarsıntıya karşı ilk anda gösterilen tahammüldür" (Buhârî, Cenâiz, 32)
Bazı sıkıntılar vardır ki, kulun irade ve gücünü aşar...
Böyle felaketler başa geldiği zaman heyecana kapılmadan ve şikayet etmeden takdir-i ilâhiye razı olup sabretmek müminlerin özelliklerindendir. Nitekim Cenab-ı Allah Kuran-ı Kerimde sabr-ı cemili (güzel sabır) emretmektedir. (Yusuf, 12/18). Rasulullah (s.a.s) Sabr-ı cemil şikayet edilmeyen sabırdır” buyurmuştur.
kgüll..,kgüll..,

sevgisiz olmaz

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun kardeşim gayet güzel bir hatırlatma oldu emeğinize sağlık

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
cumlemizden.. dedim ya sevgisiz Asksiz olmaz..herseyin bir bedeli..var..ve Rabbim hic bir iyiligi guzeligi karsiliksiz birakmaz O cook adil ve merhamet sahibidir..
hayatta ogrendigim cok guzel bir hikmette Rabbim bir seyi kullundan aldiginda Kul sabr edip Rabbine teslim olabilirse ..Muhakkak ki Rabbim cook daha guzelleri ile telafi edermis.. ben bunu yasadim Elhamdullilah.. bir can verdik bin Can ile lutuflendirildik..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hz. Yusuf`u kuyuya attıklarında, onun için her şeyin bittiğini düşünenler, bir süre sonra Mısır`ın en önemli kişisi olarak ortaya çıktığını görünce kim bilir nasıl şaşırmışlardı!
Hz. İbrahim`in, günler sonra gülümseyerek ateşten çıktığı Nemrud`a söylendiğinde, kim bilir nasıl saçını başını yolmuş, duyduklarına inanmak istememişti!
`Görelim Mevla n`eyler
N`eylerse güzel eyler.`
Gün doğmadan neler doğar. Elinizden geleni yapın ve rahmetin tecellisini bekleyin.

kalbimin_sesinden

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Calismak bizden... Karar Allahü Teala'dan....
Her bir mükellef yerinde ve zamaninda görevini sahiplenen olsun...

bekkain

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
her dert her sıkıntı insanın derecesini sabrettiği ölçüde bir derece yükseltiyo. sabr ne büyük bir derman sabretmeyenin hali hicran üstüne hicran....Bizler fani hayatlarla kendimizi o kadar bakileştirmişiz ki hep peşin mükafatlar bekleyenlerden olmuşuz... Rabbim keşke diyen ,öfkeyle kalkıp zararla oturanlardfan eylemesin inşallah...Bizler ki yiyip içen Peygamberlerin, Allah dostlarının sabrını nasip eylesin, bir Allah dostu da bizler olalım inşallah...

kalbimin_sesinden

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Bekkain, sizler de bir anlamda Mevla'nın dostusunuz...
Lakin dost olarak derecenizin karşılığı Mevla Teala katında gizlidir...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
:selamunaleykum;
aynen kalbimin sesi uyemize katiliyorum..
bekkainim Can dostum..Sende ins.Mevla`nin bir dostusun..Dost a Dost ile gelmek isterim Rabbim...
Halinizden şikâyette bulunmayın...HAKKI halka şikâyett etmeyin...
Sabredin, feryat etmeden Rabbe teslim olun...
mihakkak ki Rabbim hikmetti ile bir KAPI yi kaparsa..
Rahmeti ile diger KAPI yi ..acar..
cunku Rabbim Rahman ve Rahim dir..
Doğruluk ile istemekte bıkkınlık göstermeyin...
İçinde bulunduğunuz istenmeyen hallerden dolayı ümitsizliğe düşmeyin...
Daima ümitli olun...Alah her seye Kadir ve muktedir dir..
Allahü teâlâ Kur'an-ı kerimde mealen; "Şüphesiz ki, Allah sabredenlerle beraberdir" buyuruyor (Bakara suresi: 153)
kgüll..,kgüll..,kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Göğsünün içindekini gerçek gönül sanan kimse, Hak yolunda iki üç adım attı da her şey oldu bitti sandı, Aslında tesbih, seccade, tövbe, sofuluk, günahdan sakınma bunların hepsi yolun başıdır....
Hak yolcusu aldandı da, bunları, varacağı yer sandı..."
Mevlana

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aşk vadisi çok uzun ve ıraktır,
Ancak yüzyıllık yolun bazen bir 'Ah' ile alındığı olur.

Yüreğimi yanıma alıp geldim..
Bana SEN'i sevmeyi öğret Rabbim!
yalansız..çıkarsız sevmeyi...yalnızca SEN'in rızan için sevmeyi..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Dedim:Ne güzelsin Yâr.. Dedi: Güzelliğim neydi ki; Dedim: Yüreğini görmekti gözlerine dalmaktı, içindeki Aşk/ı bulmaktı.. Dedi: Aşk neydiYâr.. Dedim: Gönlüme seni düşürene dua edip O'nun Aşk/ını bilmeden seni bulmamaktı Yâr.. Dedim: buldun mu...? Dedi: ELHAMDÜLİLLAH O'nu bulmadan, seni bulsam bu Aşk olmazdı Yâr.....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Onlar ki; kendilerine bir musibet isabet ettiği zaman; "ALLAH'tan geldik ALLAH'a döneceğiz" derler. (Bakara suresi 156. Ayet)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
velasr.jpg

ancak iman edip salih amel işleyenler… kısmında iman ettikten sonra imanın kemali ve devamı için salih amellere ihtiyacımızın olduğu anlatılmaktadır.
Ha bugün ha yarın diyerek ertelediğimiz ameller, yarın amel defterimizde kocaman bir boşluğa sebep olacak.
Pişmanlık mutlaka dokunacak bize. “Ölen her insan pişman olacaktır” Buyurmuş Efendimiz (S.A.V) Müminlerde mi ya Rasulallah? Evet onlarda Allah adıyla dudaklarının ıslanmadığı her an için pişman olacaklardır.”

Zamanı ziyan ederken, kendisi de ziyan olur insan.
Allah’ı anlayamayanlar sel suyuna kapılmış boş bir kütük gibidirler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
dogaveinsan.jpg

Toprak gibi mütevazı ve alçak gönüllü ol! Bir tohum gibi toprakta çürü ,olgunlas ki üzerinde yeşil dallar filizlensin.
Olgun başaklar gibi boynunu bük, yemiş dolu dallar gibi eğil.
Nedir bu benlik, nedir bu gurur, nedir bu küçük dağları ben yarattım havası!
Nedir bu kuru gürültü! Bir sivrisinek bile seni yere yatırmaya yeter. Büyük olan sessiz ve ağırdır, fazla gürültü çıkarmaz,
eserini ortaya koyar, insanların istifadesine sunar.
İnsanda güzel olan, acizliğini idrak etmesidir...
idrak etmese ...kendisine YAZIK eder...
Zamanı ziyan ederken kendisi de ziyan olur insan.
Allah’ı anlayamayanlar sel suyuna kapılmış boş bir kütük gibidirler.

sahmaran

Kurallara Uymadı
Üyemiz
ASR suresi okumayı özlediğim surelerden
Aşk Züleyhanın yusuf diye yazıp nokta koyması gibi
Aynı gökyüzü altında nefes aldığında yaşıyor ya uzakta olsada şükür etmek
İmkansız olsada dua etmekten vazgeçmemek olurmu ? değil
Rabbimin gücü herşeye yeter kapısında açılan elleri geri çevirmez O'na imkansız yok
Ya Vedud sen seveni seversin sen istersen herşey mümkün
Gönlümüze göre olanı hayırlıyla nasip eyle

Üst Alt