Aslında Sırat Dünyada Geçilir

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
siratkoprusu.jpg

Bir Allah dostunun, kendisine nereden geldiğini soranlara "cehennemden geliyorum," demesi üzerine "ee, orada ateş var mı?" şeklinde edilen suale,
"hiç ateş mateş görmedim. sordum oradakilere, "burada ateş yok mu?"diye. bana dediler ki, "burada ateş falan yoktur, herkes ateşini dünyadan getirir,"
cevabını vermesi gibi, burada yaptıklarımızla zaten geçeceğiz veya geçemeyeceğiz o köprüden. orada, burada geçileni geçilecektir. Sırat dünyada geçilir, ahirette değil..

o'na (nefsine değil) kul olduysan, bir kardeşine gülümsediysen, bir başkasının elinden tutup ona maddi-manevi bir yardımda bulunduysan,
köprüyü hemen hemen geçmişsin demektir. böyle birisinin, mecazi manada kullanılan "kıldan ince kılıçtan keskin" ifadesine bakıp da korkmasına, ümitsizliğe düşmesine lüzum yoktur.

ölümden, sırattan, mizandan, tartıdan, mahşerden, cehennemden değil; o'nun bize "kulum" şeklinde hitap etmeyeceğinden korkmak gerekir.
Kim bilir cehennem üzerinde cennete uzanan bu köprü, belki de insanın dünya hayatı boyunca güzel amellerle inşa ettiği bir köprüdür.
insanın bu dünyadaki iyi amelleri, öteki dünyada onun önüne bir köprü olarak gelir. onu cehenneme düşmeden cennete ulaştırır.
öyle anlaşılıyor ki sırat, Allah cc.ve rasûlünün haber verdiği şekilde ve yalnız Allah'ın bildiği ve takdir ettiği keyfiyette mutlaka olacaktır.
Nefis köprüsünü geçmek Sırat köprüsünü geçmek gibidir benim için..
Sırat köprüsünü kolayca geçenlerden eyle Bizi YA RABBİ.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Mendeburun biri sokağa sümkürdükten sonra kirlenen ellerini silecek bir yer ararken, oyun oynayan çocukları bir kenarda izleyen çocuğu görür ve onun saçlarına siler.

Bu çocuk bir yetimdir ve oyuna dahil edilmediğinin nedeni de dışlanmış olmasıdır. O böyle mahzun bir haldeyken hiç tanımadığı bir emminin gelip de başını okşadığını sanarak öylesine mutlu olur ki, “İyi insanlar da varmış bu dünyada. Yıllardır hasret kalmıştım birinin başımı okşamasına.” diye düşünürken ,
güller açılan yüzünü yukarı kaldırıp bakar. Pırıl pırıl bir yüreğin yansıması kamaştırır ve şaşırtır o mendeburu.

Kalbinde bir şeyler kıpırdar, zihninde çalkantılar oluşur. O günden sonra bir başka kişi olur çıkar ve geri kalan ömrünü de çocukları sevindirmeye harcar.
Bir yetimin hiç de hesapta yokken sevinip duasını alması, onu cehenneme odun olmaktan kurtarmıştır.
Kıssadan hisse...

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Sırat köprüsü- surat köprüsü- veya allahın cemalini gösterdiği mekan sidretül münteha veya sevgili peygamberimizin allah ile görüştüğü mekan- nasıl geçilir, veya o mekana nasıl çıkılır.

1-bismillahirrahmanirrahim
2-la ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin
3-la ilahe illallah ehad ya resulallah.
4- allahım er rahman ve er rahim esmalarıyla besmeleye
tecelli olup beni semayı dünyada hu makamına davet eden sensin. Ben nevsimde benlik denizine düşerek azalarıma zulmedenlerden oldum. Sen bütün resulleri ve bana kıyamete kadar şahitlik edecek şahadet ve gayp aleminin meleklerine and olsunki senin kapın ümitsizlik kapısı değildir.senin rahmetin gazabından çoktur .inna şanike huvel ebter. Senin şanın ve abdiyetinin aşkı muhammed as yüzü hürmetine allahu alemin tek mürşidi kapına sığındık .cehennem ateşleri anne rahminde bedenimizi yakamadığı gibi. Cennetinin nuru hz cebrailin bizi sırat köprüsünden geçirirken ruhumuzu karşılıyan anne yüreği gibi şevkatli hz azrailin pençesinde ehadiyetine iman etmiş nur hüzmesi gibi kapına bilerek gelenlerden eylersin inşallah .el hayy

Üst Alt