Aşk acıdır, hasrettir ve gurbettir

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kalp-mumlar.jpg

Yorgun kalbim, hüzün denizine gark oldu bugün...
Bugün anladım ki bütün kâinat benim etrafımda dönmekte. Ben, benden gayrı kendi âlemimde dönmekteyim...
Içimdeki âlemler de kalbimin etrafında dönmekte.
Hayır, hayır… Benimki dönmek degil, “savrulmak”.

Içten gelen bir kopus ve dönüs anaforu…

Leyla’da, lalede, gülde ve canda “Canan”ı arayan dostlar… Hayat; yoksa bir kopus ve dönüsten mi ibaret?

Hz. Âdem, Cennetten koptu, Havva Anamız, Âdem’den (as) koptu...
Ilk çocuk Havva’dan koptu. Habil ölünce arzın üstünden, altına dogru koptu...
Her dogan insanoglu annesinin rahminden koptu..
Dünya günesten koptu. Yagmur buluttan koptu.
Gül dalından koptu. Bülbül nagmeden koptu.
Askı anlatan iki damla gözyası pınarlarından koptu.
“Ask” gizlendigi gönülden koptu.
Sonra bütün kopuslar dönüse geçti. Kıslar yaza döndü, gözyası tebessüme, kabir berzaha, berzah, cennete veya cehenneme döndü. Gönderilen bütün ruhlar aslına geri döndü.

Bugün anladım ki bütün varlar ve yoklar kalbimin atısına endekslenmis. Kalbim durunca kâinat duruyormus meger.
Beni ben yapan veya bana ait oldugunu zannettigim her sey serap olmayan “serap” imis.
Alinti..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bu gün ise biz adını kirlettik aşkın, gönül iklimlerimiz kurudu, gözlerimizin nemsizliği bundandır...
Ahh Leyla olabilsek keşke, candan geçebilsek; ya da Kays olsak da adımız unutulsa divanelikle yaftalansak, böylece yüreğimiz incelse incelse de benliğimizden bize bir şey kalmasa...
Bu ateş ile yok olsa gururumuz acziyeti anlasak...
Biraz düşse omzumuz, biraz eğilse boynumuz, ah böylesine nazif bir sevdayla dolabilse ruhumuz.
Birbirlerinde fena bulmak için hiç olmayı kabullenen o âşıklara benzeyebilsek de bağladığımız noktaya varabilsek, sırra erebilsek.Sevgiyle…
Âşık olmak hoştur amma, Sadık olmak başkadır başka…

Üst Alt