Arnavut ciğeri yemeği..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz




Malzemeler:


1/2 kg. dana ciğeri


1 adet patates


1 su bardağı süt


1 çay bardağı sirke


2 adet kuru soğan


1 tutam maydanoz


Tuz, karabiber, kimyon, sumak


1 avuç un, 1/2 çay kaşığı karbonat


Kızartmak için sıvı yağ


Ciğeri zarı çıkarılmış ve kuşbaşı doğranmış şekilde satın alın. Ya da evde kendiniz bu şekle getirin.


1 su bardağı süt ile ciğeri karıştırarak 3-4 saat kadar buzdolabında bekletin.

Daha sonra sütü süzüp sirkeyi üzerine dökün ve 1 saat kadar da o şekilde bekletin. ıyice süzdürüp, kağıt havlu ile bütün ıslaklığını alın.

Geniş bir kaba un ve karbonatı koyup ciğeri iyice bulayın. Un ciğerin hertarafına bulandıktan sonra kuru bir süzgece alıp fazla unu iyice eleyin.

Bu şekle getirdiğiniz ciğeri bol kızgın yağda 2 dakikayı geçmeyecek kadar kızartın .

Hepsini birden değil de 2 yada 3 kerede kızartın ki çıtır çıtır, birbirine yapışmadan kızarsı.

Küp doğradığınız patatesi de kızartıp hepsini bir kaba alın ve tuz, karabiber, kimyon ekleyerek harmanlayın.

Tuzu ve baharatları kızartmadan önce ilave etmeyin, çünkü ciğeri sertleştirir.

Soğanı ince ince piyazlık doğrayın.

Tuzla iyice ovu.

Maydanozu incecik kıyın, bolca sumak da ilave edip iyice harmanlayın. Hazırladığınız bu soğan salatasıyla birlikte ciğerinizi servis edin.
 
Üst Alt