Araftamıyım?

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm dostlar;Hayırlı Cum'alar.
Altı gün önce beni birisi ile tanıştırdılar,evlilik niyeti ile telefonda görüşmeye başladık ve niyetini halini anlamaya gayret ediyorum.Dualarımda ''Rabbim sadece senin rızan ne ise onu istiyorum ,evlilik yapmış olmak için değil senin rızan ne ise onu istiyorum ,rızan varsa beri getir nasip et yok ise daha kalplerimizi ısındırma bağları kolaylıkla kopar ben senin dilediğini diliyorum senden'' diyorum.
Dünyalık her konuda anlaşıyoruz bu güzel ama karşımdaki insanın din bilgisi zayıf ve niyeti sadece dünyalık bu beni çok rahatsız ediyor.Beni dinliyor mutasıp olmamı kabul etti bundan mutlu ama benim dinimi yaşamam onu ileride rahatsız ederse hayatımın her anında Allah cc emirlerine uymaya çalışmam ve gayretim onun nefsine ağır gelirse diye içimde kocaman bir korku var.Ona isteklerimi kendime çizdiğim yolumu anlattım.Bunlara itirazı yok ve aklıma sürekli ''sen kendin için neyin hayırlı olduğunu bilemezsin onu ben bilirim ''ayeti kerimesi düşüyor ne zaman uzaklaşmak istesem ,yok ben yapamayacağım vazgeçtim desem...
Bu sabah ki hadis sohbetinin konusu da tevafuk olacak ki ''Başkalarının dinimizi öğrenip yaşamaları için onların elinden tutun, anlatın,din ilmini yayın ''diyordu.Ben acaba vesile mi olacağım?Rabbül alemin bilir?
Karga ve papağanın her ikisi de çirkin yaratılmıştır. Papağan itiraz eder ve güzelleşir. Ama karga Yaradan'ın rızasından memnun kalır.Bugün papağan kafeste, karga ise özgür...
Her hadisenin arkasında öyle bir hikmet vardır ki belki sen hiç bir zaman anlayamazsın.

Gönül Sızım

Gönül dostumun satırlarındaki karganın niyettaşı iken karşıma çıkan ve ne olduğunu bilemediğim kısmetim arasında ARAFTA MIYIM?

tozduman

Moderatör
Moderatör
Hümeyra ablacigim hayırlı olsun.
Karşındaki insan iman li olsun yoksa olmuyor.
Gerçekten olmuyor senin gördüğünü görmüyor.
Ne kadar zor birşey.
Basında iken abla Allahın rızasını sen gözet ablacigim.
Ama senden yana imanı eksik ve inatçı bir kişiliği varsa çok zor çok zorlanirsin.
Bir insan eksik ise karşındaki kişi ile eksiklerini tamamlar.
Allah idrak etmeyi nasio eylesin.
Bende bu tarz bir sorunun tam ortasındayim humeyra abla canım çok acıyor.
Ne olur imanini aklını dinle o sana doğru yolu gösterecektir.
Hakkında hayırlısı ablacigim .
Allah bize ahirette ve dünyada iyi hal nasip etsin inşallah.
İslam ve Kurani kerim ışığında yaşamayı nasip eylesin :(

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, Dostum hakkında hayırlısı,
Bizim beklediğimiz değil nasibimizde olan gelir...

Kimi insanlar,kalbi ile sever kimisi aşk ile ,nefsi ile vicdanı ile ruhu ile Allah için , menfaat için ve aklı ile mantığı ile severler..

Keşke Bazı duyguları yaşarken yanımızdakinin de aynı şeyleri hissetmesi bizi tüm kalbiyle anlayabilmesi mümkün olmadığını bunu bir anlıyabilseydik..
her insan tamamen ayrı bir Alem...

her insan farklı sever farklı hisseder kendini ,duygularını farklı dille getirir..Olaylara,duygu ve insanlara farklı pencereden, mevki ve makamdan baktığı için hali ile tabii olarak da farklı görürür bunu bir idrak edebilseydik..bu kadar yanlız kalmazdık...

Bir konuda karar verirken sadece duygularınız,kalbiniz ile değil akıl ,kalp iman ,mantık ve vicdan ile birlikte karar verin..İletişim kurun !!İnanın bunları yapmazsanız ,üzülen ,tek yanlız kalan siz olursunuz !!!Benden söylemesi......

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Evet hakkımda hayırlısı ne ise Rabim ne diyor ve ne murat ediyorsa onu istiyorum.Rabbi yessir la tuassir Rabbi temmim bil hayr.
''Bir konuda karar verirken sadece duygularınız,kalbiniz ile değil akıl ,kalp iman ,mantık ve vicdan ile birlikte karar verin..İletişim kurun !!''
Kalbim; evet diyor,
aklım; olur diyor,
iman; merhamet ediyor hidayet diliyor hayırlısı ile olsun diyor,
mantık; olumlu neden olmasın diyor,
vicdanım; korkuyor

tozduman

Moderatör
Moderatör
Şu anki tek tezim hissiyatim kalbim imanim diyor ki ;
İman ile yaklaşan iman ile gider.
İmanın kırılır sa oda kırılır .
Aynı şekilde akıl, kalp, de böyle :(
Bütün varlığimiz ile sevsek bütün varlığımiz ile kırılıp gider yok olur.
Vazgeçtim ben sevgiler ,azalar ya hu bu millet nasıl evleniyor:( ben mi garip dunya mi garip :( en iyisi Allahın kulu olma yolunda durayım. Ben seccadeye hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum :)

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam Hümeyra Abla,
Bu işler gönül işi, kişi kendi bilir (bilmeli) yapacağı işi...
Sen kendine bu işin hayırlı mı, şer mi olacağına kanaat getirirken; kendini bizden çok çok iyi tanıyıp ta karar veriyorsun!
Seni en iyi rabbim bilir, ama bize sorarsan, seni en iyi yine sen bilirsin! yine de bize danışmışsın eksik olma, Allah hakkında hayırlısı ne ise onu versin...

Aklın-kalbin-vicdanın arasındaki köprüyü kafan dinç olunca kur! kafan karışıkken düşünme, çünkü boşuna zaman kaybı, boş yere başını ağrıtırsın, sağlıklı kararlar veremezsin!

Allah'a emanet ol, hayırlı ise olsun İnşallah...:)

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
'' en iyisi Allah'ın kulu olma yolunda durayım. ''Tuğcecim kilit nokta burası işte, ben işimi çıkış yolunu bulacak aklı selimliği kendimde bulamayınca ve vicdanımın sesini bastırmaya çalışan nefsimin hakkından Allah teala geleceği için, işimi anın da ona havale edip senin gibi kulluğuma yöneliyorum ve geri dönüp bakmıyorum o iş mutlaka hayırlısı ile sonuçlanır artık kafa ve gönül yormaya gerek yoktur.Kendi işim için secdede Rabbimden yardım dileyince yüreğime Allah'a havale et niyeti düşünce, bende rahatladım elhamdülillah......:)

Emoşum Allah cc sonsuz razı olsun ''kafan karışıkken düşünme'' demiş sin ya bende kafam en sakinken secdede Allah cc ile beraberken ondan yardım isteyince cevap geldi elhamdülillah,kafamı karıştıran ve karıştırma ihtimali olan her işimi Allah cc havale ettim. İyi ki varsınız güzel kardeşlerim sizi veren Rabbime şükürler olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamün aleyküm dostum ne karar verdiniz müsaadeniz ile sorabilirmiyim....
duaa..

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Tabi ki sorarsınız güzeller güzeli dostum;kusura bakmayın ben düşüncesizlik ettim paylaşmayı geçiktirdim.Görüştüğüm beyle nerede ise isteklerimiz imkanlarımız ve ümitlerimiz aynı ve karakterlerimiz de örtüşüyor dinimiz konusunda ilim sahibi değil fakat saygılı ve öğrenmeye açık elhamdülillah beni tesettürümden dolayı tercih etmiş sağolsun bunu duymak beni sevindirdi.Biz hayırlısı ile bu yola çıkmaya karar verdik bundan sonrası için sizden ve forum ailemden hayır dualarınızı bekliyorum inşallah çünkü artık evlenmek yuvamda kalan vaktimi eşim olacak insanla paylaşmak yaşamak istiyorum.''evlenerek imanınızın yarısını tamamlamış olursunuz diğer yarısı içinde kendiniz gayret gösterin.''hadisi şerifi ile yola çıkarak önümüzdeki 10 15 gün içinde Allah cc nasip ederse inşallah yüz yüze görüşüp aileler ile tanışılacak diye düşündük nasip olursa......

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"her insan farklı sever farklı hisseder kendini ,duygularını farklı dille getirir..Olaylara,duygu ve insanlara farklı pencereden, mevki ve makamdan baktığı için hali ile tabii olarak da farklı görürür bunu bir idrak edebilseydik..bu kadar yanlız kalmazdık...

Bir konuda karar verirken sadece duygularınız,kalbiniz ile değil akıl ,kalp iman ,mantık ve vicdan ile birlikte karar verin..İletişim kurun !!İnanın bunları yapmazsanız ,üzülen ,tek yanlız kalan siz olursunuz !!!Benden söylemesi......"

Hislerimde Allah'ın yardımı ile yanılmam...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Allah cc razı olsun gönül dostum:)nasihatlerinizi tutmaya gayret ediyorum baştaki çoğu sorunun cevabını artık biliyorum karşımda ki insan elhamdülillah zor bir insan değil, her şeyi'' benim dediğim olsun ''düşüncesi tavrıyla değil ortada ihtiyaç ne ise ve benim de ne istediğimi göz önüne alarak hareket eden birisi,merhameti,sınırları,düşünce ve amelleri kendisini oluşturan her ne var ise ne kalbimi, ne vicdanımı, ne aklımı,nede imanımı zarara ,karamsarlığa,içimi tırmalayan düşüncelere sevk etmiyor tam aksine yıllardır duymadığım huzur var içimde bana huzuru yaşatacağını düşünüyorum zaten tavrı da bu doğrultuda, sakin bir insan acılar yaşamış, bir eşin ve evliliğin hasretini yaşayan bir insan bunların kıymetini de fazlasıyla biliyor elhamdülillah etrafındaki kim varsa arayıp sordum, hiç kimseden olumsuz bir şey duymak şöyle dursun herkes övgüyle bahsetti elhamdülillah...
İletişim konusun da sizi endişeli gördüm meraklanmayın bolca sohbetler edip paylaşımda bulunmaya, anlamaya ,bilmeye çalışıyoruz birbirimizi ve bunlarda da elhamdülillah şu ana kadar herhangi aşılmaz zorlayıcı bir şeyle karşılaşmadık inşallah karşılaşmayız da bu uyumun sevgi saygı çerçevesinde devam etmesi duası ile tüm yürekten paylaşımlarınız ve dostum olduğunuz benimle alakadar olduğunuz hatırımı sayıp ,unutmayıp halimi hatırladığınız için Allah cc sonsuz razı olsun sizden gönül dostum...

Hissettiklerinizi merak ettim doğrusu!Eğer ki içinize gelen kötü bir şeyler varsa açıkça anlatmanızı isterim ben göremeyebilirim şuan çünkü resime çok yakından bakıyorum oysa siz karşıdan çok net görüyorsunuz her şeyi o yüzden değerlendirmeleriniz benim için çok değerli ve önemli,yanım da olduğunuz için tekrar çok ama çok teşekkür ederim. Allah cc emanet olun.Yusuf'u benim için çok çok öpün.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Tabi ki sorarsınız güzeller güzeli dostum;kusura bakmayın ben düşüncesizlik ettim paylaşmayı geçiktirdim.Görüştüğüm beyle nerede ise isteklerimiz imkanlarımız ve ümitlerimiz aynı ve karakterlerimiz de örtüşüyor dinimiz konusunda ilim sahibi değil fakat saygılı ve öğrenmeye açık elhamdülillah beni tesettürümden dolayı tercih etmiş sağolsun bunu duymak beni sevindirdi.Biz hayırlısı ile bu yola çıkmaya karar verdik bundan sonrası için sizden ve forum ailemden hayır dualarınızı bekliyorum inşallah çünkü artık evlenmek yuvamda kalan vaktimi eşim olacak insanla paylaşmak yaşamak istiyorum.''evlenerek imanınızın yarısını tamamlamış olursunuz diğer yarısı içinde kendiniz gayret gösterin.''hadisi şerifi ile yola çıkarak önümüzdeki 10 15 gün içinde Allah cc nasip ederse inşallah yüz yüze görüşüp aileler ile tanışılacak diye düşündük nasip olursa......

Selamün aleyküm ablacım senin adına gerçekten çok sevindim, alkss inşallah Rabbim utandırmasın her şeyin gönlünce güzel olmasını ve hakkında hayırlı bir şekilde neticelenmesini nasip eylesin. Bu senin en çok istediğin dualarından birisiydi abla, Rabbim inşallah mutlu huzurlu sağlıklı bereketli hayırlı evlatlar yetiştirebileceğiniz yuvanızı kurmanızı nasip eylesin.

Gönlünden geçen hakkında hayırlı olan bütün dualarının kabul olmasını nasip eylesin Rabbim. Gerçekten çok sevindim ablacım inşallah çok mutlu olursun, Allah'a emanet ol ablacım...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamünaleyküm, Dostum hakkında hayırlısı,
Bizim beklediğimiz ,istediğimiz değil nasibimizde olan gelir...
içimden gelen olumlu hissler...bundan dolayı bu insana kendini ifade edebilmesi ,için biraz zaman vermeniz gerekir diye yazmıştım....

Kimi insanlar,kalbi ile sever kimisi aşk ile ,nefsi ile vicdanı ile ruhu ile Allah için , menfaat için ve aklı ile mantığı ile severler..

Keşke Bazı duyguları yaşarken yanımızdakinin de aynı şeyleri hissetmesi bizi tüm kalbiyle anlayabilmesi mümkün olmadığını bunu bir anlıyabilseydik..
her insan tamamen ayrı ve farklı bir Alem...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam gönül dostum dgüüll,.aynen dediğin gibi oldu nasibimde ki geldi ben beklemiyordum bu şekilde hiç aklıma gelmeyen bir vesile ile karşıma bu kadar çoğu konuda örtüşeceğim bir insanla karşılaşacağımı:) Zaman konusunda vaktimizi sizinde söylediğiniz gibi değerlendirmeye çalışıyoruz hem ben hem beyefendi ; fakat o vaktin tam olduğunu artık birbirini tanıma, tanıtma faslının bitip hayatı paylaşma aşamasına gelindiği ne zaman anlaşılır?o süre aslında hiç bitmez biliyor musunuz gönül dostum insanlar birbirlerini hem yeniden yeniden tanır hemde hayatı onunla yaşamaya devam eder....Benim artık çok vaktim yok karşımda ki beyefendi de ,ben de eteğimizde ki neyimiz varsa ortaya koyduk ben buyum ,buralardan geçtim ,bundan sonra yaşamak istediklerim ve imkanlarım,elimde olanlar ardım da bıraktıklarım bunlar var olana razımısın? diye sorduk herkes değerlendirmesini yaptı.
Yaş bu vakte gelince gençlerde ki heva heveste bizde olmadığından sevgi ve sevme şekli de kalble ,olgun bir aşkla,ruhla,vicdan ile dünya menfaati olmadan Allah rızası için oluyor ve bunun için çıkılıyor yola.....
Farklılıkları kabul edemeyecek onu kendisi ve ortak yaşamı için pozitife çeviremeyecek insanlar ile dolu etraf endişenizi anlayabiliyorum.
Benim kaidem burada eğer karşımdaki insanın farklılığı kendine etrafına zarar vermiyorsa en başta da Allah cc emirlerinin dışında yasaklarının içinde değilse ve bende o güzellik yoksa ona gıpta eder bu güzelliğin kendime bulaşmasına uğraşırım yok tam tersi olur ise önce karşımdaki insana bunu anlatırım yanlışı görmesini sağlar uzaklaşması ve kararları için yardım ederim yok ısrar ediyorsa hatasında zaten bir yerde tıkanacak hatasının karşılığını görecektir ben sadece kendisine hayır dua edebilirim.Benim adım Hıdır elimden gelen budur:)
Vel hasıl kelam hala vaktimiz var bunları anlamak anlatmak için gönül dostum paylaşımlarınız ve uyarılarınız için Allah cc sonsuz rızasına erdirsin inşallah sizi ve bizlerden dostluğunuzdan hiç ayırmasın inşallah.

Sevgili tolunay kardeşim ;Allah cc güzel dileklerin için sendende sonsuz razı olsun inşallah Rabbim sana da tez vakitte hayırlı bir eş kızına hayırlı bir abla nasip etsin ve sende inşallah çok ama çok mutlu ol hem dünya hayatının kalanında hem daim ahiret yurdunda selametle Allah cc emanet ol kardeşim.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Sevgili tolunay kardeşim ;Allah cc güzel dileklerin için sendende sonsuz razı olsun inşallah Rabbim sana da tez vakitte hayırlı bir eş kızına hayırlı bir abla nasip etsin ve sende inşallah çok ama çok mutlu ol hem dünya hayatının kalanında hem daim ahiret yurdundaduaa.. selametle Allah cc emanet ol kardeşim.

Ablacım duaların için Allah senden de razı olsun cümlemizden razı olsun inşallah; sende çok mutlu ol ablacım bunu gerçekten hakediyorsun. Rabbim inşallah her şeyin gönlünce güzel ve hakkında hayırlı olmasını nasip eylesin. Sende Allah'a emanet ol ablacım...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Allah cc razı olsun gönül dostum:)nasihatlerinizi tutmaya gayret ediyorum baştaki çoğu sorunun cevabını artık biliyorum karşımda ki insan elhamdülillah zor bir insan değil, her şeyi'' benim dediğim olsun ''düşüncesi tavrıyla değil ortada ihtiyaç ne ise ve benim de ne istediğimi göz önüne alarak hareket eden birisi,merhameti,sınırları,düşünce ve amelleri kendisini oluşturan her ne var ise ne kalbimi, ne vicdanımı, ne aklımı,nede imanımı zarara ,karamsarlığa,içimi tırmalayan düşüncelere sevk etmiyor tam aksine yıllardır duymadığım huzur var içimde bana huzuru yaşatacağını düşünüyorum zaten tavrı da bu doğrultuda, sakin bir insan acılar yaşamış, bir eşin ve evliliğin hasretini yaşayan bir insan bunların kıymetini de fazlasıyla biliyor elhamdülillah etrafındaki kim varsa arayıp sordum, hiç kimseden olumsuz bir şey duymak şöyle dursun herkes övgüyle bahsetti elhamdülillah...
İletişim konusun da sizi endişeli gördüm meraklanmayın bolca sohbetler edip paylaşımda bulunmaya, anlamaya ,bilmeye çalışıyoruz birbirimizi ve bunlarda da elhamdülillah şu ana kadar herhangi aşılmaz zorlayıcı bir şeyle karşılaşmadık inşallah karşılaşmayız da bu uyumun sevgi saygı çerçevesinde devam etmesi duası ile tüm yürekten paylaşımlarınız ve dostum olduğunuz benimle alakadar olduğunuz hatırımı sayıp ,unutmayıp halimi hatırladığınız için Allah cc sonsuz razı olsun sizden gönül dostum...

Hissettiklerinizi merak ettim doğrusu!Eğer ki içinize gelen kötü bir şeyler varsa açıkça anlatmanızı isterim ben göremeyebilirim şuan çünkü resime çok yakından bakıyorum oysa siz karşıdan çok net görüyorsunuz her şeyi o yüzden değerlendirmeleriniz benim için çok değerli ve önemli,yanım da olduğunuz için tekrar çok ama çok teşekkür ederim. Allah cc emanet olun.Yusuf'u benim için çok çok öpün.
Selamun aleyküm Hümeyra ablacım.
Her şeyin yolunda gitmesine sevindim, inşallah umduklarına nail, beklentilerine karşılık bulursun..
Rabbim bu yolda; vekilin, destekçin, yar ve yardımcın olsun.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Amin amin yürekten amin kardeşlerim yüce Rabbim olan Allah cc sizlerden ayrı ayrı sonsuz razı olsun İYİ Kİ VARSINIZ.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm dostlar;yarın ilk görüşmemiz olacak inşallah iki ay sonra yüz yüze görüşeceğiz.Yazdıklarımı okudum sizlerin yazdıklarını okudum tekrar ve bu arada yaşadıklarım ,gözlemlerim,kırılmalarım oldu malesef diyeceğim kırılmalar.Gönül sızımın demek istediklerini şimdi net olarak anladım idrak ettim.Toz dumanın uyarısı yerden göğe haklıydı...Evet herkes farklı ve farklı yaşıyor düşünüyor fıtratlar farklı eyvallah,hayatın ana temasında ortak kaide olmayınca idareyle olmuyor,saygı olmayınca olmuyor,anlayış,anlama gayreti olmayınca olmuyor,şimdi evet öyle deyip vakti gelince farklı davranmak hoş olmuyor, insan kendini yalnız hissediyor,aldatılmış hissediyor, o zaman evlilik değil kendini birilerinin hayatının bir yerinde kukla gibi kalmak için kendini feda etmek oluyor.Ben işimi Rabbime bıraktım yarın her şey netlik kazanır inşallah sonunda bende vicdanım da rahatlar.Dualarınız da olmak duası ile Allah cc emanet olun dostlar.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam ablacım,

Sen vicdanının ve karakterinin gereği gibi hareket et! artılarını ,eksilerini başkaları için değiştirme! sonucu pişmanlık oluyor inan bana...
Seni isteyen, seven; artılarınla - eksilerinle kabullenmeli...
Hakkında hayırlısı olsun inşallah...

Üst Alt