Günümüzde kavramlar ve tanımlar o kadar birbirine girmiş ki…Rabbim bizi Hak YOL'dan ayırmasın...Allah cc. bir araçı,alır,başka bir araç verir.ama amaç hep aynı değişmez...Araç olanı amaç yapmak ancak bizi amacımızdan uzaklaştırır.
hakiki iman eden gerçekten dünyaya o kadar bağlanmaz dünyayı araç olarak görür amaç olarak değil.
Sahip olduğumuz her şey bir amaca hizmet ediyor;ev, araba, para, okul gibi Ve her amaç gerçekleşmek için mutlaka en az bir araca gereksinim duyuyor.
Peki, araçlar kontrolden çıktığında ne oluyor dersiniz......?
O kadar ince bir çizgiyle ayrılıyor ki bu iki kardeş, kimi zaman hangisinin hangisi için var olduğunu unutup, hayatı sürüklemeye devam ediyoruz.
Sürüklemek diyorum çünkü “araç” lar görev mahallini terk edip, hizmet etmeleri gereken “amaç” ların yerini aldıkları anda rotamız şaşıyor....
biz araça hizmet ediyoruz aynen benim evime hizmet ettiğim gibi...eskiden evler bize hizmet ederdi şimdi ise biz evlere hizmet ediyoruz evler bizi kullanıyor biz evleri değil..
Sigortası ,vergisi için çalış..! kış kar temizle yaz havuzu temizle, baharda bahçeyi temizle, sonbaharda yaprak temizle ulan bu evin efendisimiyim yoksa hizmetçisimiyim anlamadım..
Para iyi bir hizmetçi, kötü bir efendidir.misali
Hedef, amaç, varmak istediğimiz yerse, araç da o yere giden asfalttır, uçaktır, otobüstür, arabadır, trendir. Biz arabaya, otobüse, trene saplanır kalırsak,sahiplenirsek muhtemelen ya yol uzar ya da zaten o yere hiç varamayız.
Araçlar geçicidir, değişkenlik gösterir,Araçlar, tatmin vermez ama verirmiş gibi çok iyi numaralar yaparlar. Dikkati kendilerine çekip, amaçtan çok onunla ilgilenmenizi isterler.
Araçlar, çeşit çeşittir. İstediğini seçebilirsin ama dikkat et! Çünkü bir noktadan sonra başın dönmeye başlar, en güzeline sahip olacağım diye yolda tıkanır kalırsın ve hedefe, menzile amaça, varmak istediğimiz yere bir türlü varamayız yolda araça takılıp kalırız....
Bazen sebeplere ,araça öyle takılıyoruz ki sebeplerin araçın esiri oluyoruz..
Amaç ile araç birbirine karıştırılırsa hakikat görünmez bir hal alır.