• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Ar ve hayâ perdesi

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Ar ve hayâ perdesinin yırtılması nedir?
Ar ve hayâ perdesi, utanma duygusunun insanda olmasıdır. Ar ve hayâ perdesi yırtılırsa insan utanmaz olur. Ar ve hayâsı olan insan tıpkı müslüman bir çocuk gibi günahsız olur. Pek çok insan, iman etmek istemiyor,kafirler gibi olmak istiyor ve ar ve hayâ perdesini yırtıyor. Tabi insanda utanma gibi bir halin var olması gereklidir. Buda imanlı insan olarak mümkündür. Cehenneme düşen insanlar iman etmek istemiyorlar. Cennet cehennem gibi yerler olduğuna inanmak istemiyorlar. Hayâ etmeyen,imansız insan olmak istiyorlar. İşte ilahi adalet cehenneme bu yüzden insanı girdirmek ve orada ebedi kalmak zorunda bırakır. Kabirde imansız olarak ölen ve kabir cehennemine girenler:" Beni yeniden dünyaya gönder,iman edip salih amel işleyeyim." derler. Buda onların pişmanlığıdır. Ar ve hayâ imamla olur. Ar ve hayâsı olmayanlar cehennemde kalır. Cehennem bir tek zakkum ile beslenilen ce kayar su ile beslenilen bir yerdir. En aşağı bu cezayı alan 80 yıl orda kalır. Cehennemde insanın her yeri yanar bir tek iskeleti kalır ve yeni deriler verilir yeniden yakılır. Ar ve hayâsı olanlar,iman edip salih amel işleyenler ve yasakları çiğnemekten kaçınanlar cehennemden kurtulur ve her türlü nimetin bulunduğu ve hiç bir rahatsız edici bir şeyin olmadığı cennete girerler. Allah hepimize iman ve ar hayâ nasip etsin.Amin.

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
İlk peygamberlerden kalan bir söz vardır:"Utanmadıktan sonra dilediğini yap."

omer_ömer

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
En aşağı bu cezayı alan 80 yıl orda kalır. Cehennemde insanın her yeri yanar bir tek iskeleti kalır ve yeni deriler verilir yeniden yakılır.
Kardeşim.. Bu nasıl bir ifadedir Allah aşkına.! Bunun Kuran 'da yeri yurdu yok. Bunu size kim söyledi de, sizi inandırdı.?
Seksen yıl..! Nerden çıkartıyorsunuz böyle ifadeleri.? Hz. Allah 'ın bu manada herhangi bir ayeti var mı.?
Ar ve hayâsı olanlar, iman edip salih amel işleyenler ve yasakları çiğnemekten kaçınanlar cehennemden kurtulur ve her türlü nimetin bulunduğu ve hiç bir rahatsız edici bir şeyin olmadığı cennete girerler. Allah hepimize iman ve ar hayâ nasip etsin. Amin.
Cehenneme kimin gireceğini, kimin kabir azabı çekeceğini, cennete kimin gireceğini, Allah 'tan başka bilen, Allah 'tan başka bu cezayı yahut mükafatı verecek var mı.?

Bakın Hz. Allah Peygamberimiz efendimiz s.t.a.v 'e ne buyuruyor;

Gecenin bir kısmında uyanarak, sana mahsus bir fazlalık olmak üzere namaz kıl. Rabbinin seni övgüye değer bir makama göndereceğini umabilirsin.. (İsra suresi 79)

Günah işlememek üzere yaratılmış Peygamberimiz s.t.a.v efendimize, Hz. Allah umabilirsin buyuruyorken, siz 80 yıllık bir cezadan bahsediyorsunuz. Kaynağınız nedir, bunu nereden aldınız.?

Sanki cenneti kazanmışsınız, cennet elde ve insanların alacağı ceza hakkında hüküm size bırakılmış..! Yapmayın, insanlara yanlış bilgiler veriyorsunuz. Hüküm Allah 'ın, sizin bu konuda zaman ve mekan belirtme hakkınız yok.

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Benim burada bildirdiklerim benim fikrim değil. Hadis kitaplarından alıntı yapılmıştır. Peygamber efendimiz bunları söylüyor olsa gerek. Ben şahsen pek birşey zaten yazmam.

omer_ömer

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Benim burada bildirdiklerim benim fikrim değil. Hadis kitaplarından alıntı yapılmıştır. Peygamber efendimiz bunları söylüyor olsa gerek. Ben şahsen pek birşey zaten yazmam.
Diyorsunuz ki, bildirdiklerim benim fikrim değil..!

Sonrasında diyorsunuz ki, hadis kitaplarından alıntıdır..!

Daha sonra ise, peygamberimiz Efendimiz bunları söylüyor olsa gerek.! gibi bir ifade kullanıyorsunuz.

Yanlış beyan ediyorsunuz. Peygamberimiz efendimize itham ederek rakam belirtmek de neyin nesi.?

Siz kendi inancınızı paylaşıyorsunuz, Hz. Allah 'ın beyanını değil.! Paylaştığınız yazılarınızın geneline yakınında kendinizi ifade ediyorsunuz. Yalan yanlış beyanlarda bulunmayı bırakmalısınız.

Hz. Allah 'ın Kelamı Kuran-ı Kerim 'de, şu günahtan dolayı bu kadar yıl, bu günahtan dolayı şu kadar yıl gibi, zaman ve süre belirtir hiç bir mükafat veya cezayı ifade eder ayeti kerimesi yoktur.

Yanlış bilgi aktarıyorsunuz..!

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
(Vallahi Cehenneme giren mümin, orada 80 yıl kalmayınca çıkamaz.) [Deylemi]

Bu yorum benim yorumum değil. Bir hadiste bildiriliyor sanırsam.

Bir vakit namazı vaktinde kılmayan 80 yıl cehennem cezası alır diye bir hadiste var sanırsam. Bazı gezdiğim sitelerdeki yazılarda görmüştüm.
Alimler, Nebe’ suresinin 23. ayetinde, bazı rivayetlerde geçen ve cehennemliklerin “hukub”larca kalacağını ifade eden “ahkab” kelimesinin manası üzerinde durmuştur.

Bu kelimenin tekili olan “hukub”un kırk, yetmiş, seksen, üç yüz altmış vs. yıllar anlamına geldiğini söylemişler. En fazla meşhur olan ise seksen yıldır. Kuvvetli bir ihtimalle, soruda söz konusu edilen namaz cezasının seksen yıllık olduğuna dair husus, bu ayetle bir münasebeti kurularak değerlendirilmiştir.

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Birde şu şekilde bir bilgi ifade var. Bir vakit namazı kılmayan 80 yıl cehennemde kalır. 1 cehennem yılı 360 000 dünya yılına denktir. Yani cehenneme düşen bir müslüman 28, 800 ,000 sene cehennemde kalıyor. Bu ifadelere yaptığım araştırmalarda rastladım. Benim burada yazdıklarımın doğru mu yanlışmı olduğunu ancak alimler(Evliya)bilir. Benim net bir fikrim yok bu konuda. Ben duyduklarımı yazdım.

Üst Alt