Antepfıstıklı Kadayıf

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25

bebekbattaniye0342rftjx5.jpg

Antepfıstıklı kadayıf malzemeleri

500 gr tel kadayıfı

3 su bardağı iri çekilmiş antepfıstığı

250 gr tereyağı

Şerbet için

4 su bardağı tozşeker

6 su bardağı su

2 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için

1 çay bardağı ince çekilmiş antepfıstığı

200 gr kaymak


Antepfıstıklı kadayıf hazırlanışı

Su ve şekeri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin.
Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek tel tel ayırın.
Üzerine tereyağını gezdirerek dökün.
Kadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle iyice ovun.
Kadayıfı ikiye ayırın.
35 santimlik alüminyum tepsiyi yağlayın.
Kadayıfın yarısını tepsinin alt kısmına elinizle bastırıp sıkıştırarak yayın.
Üzerine cevizi serpiştirin.
Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayıp elinizle iyice bastırarak yayın.
180 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.
Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin.
Fıstık ve kaymakla süsleyip servis yapın.
Antepfıstıklı kadayıf artık hazır, afiyet olsun.
 
Üst Alt