- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Antepfıstıklı kadayıf malzemeleri
500 gr tel kadayıfı
3 su bardağı iri çekilmiş antepfıstığı
250 gr tereyağı
Şerbet için
4 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
2 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için
1 çay bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
200 gr kaymak
Antepfıstıklı kadayıf hazırlanışı
Su ve şekeri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin.
Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek tel tel ayırın.
Üzerine tereyağını gezdirerek dökün.
Kadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle iyice ovun.
Kadayıfı ikiye ayırın.
35 santimlik alüminyum tepsiyi yağlayın.
Kadayıfın yarısını tepsinin alt kısmına elinizle bastırıp sıkıştırarak yayın.
Üzerine cevizi serpiştirin.
Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayıp elinizle iyice bastırarak yayın.
180 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.
Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin.
Fıstık ve kaymakla süsleyip servis yapın.
Antepfıstıklı kadayıf artık hazır, afiyet olsun.