Annemle sürekli kavga ediyorum ne yapmalıyım?

P

plnogdm

Kayıtsız
Misafir
Merhaba arkadaşlar ben 14 yaşında bir kızım, annemle sürekli kavga ediyoruz hiç bir zaman beni dinlemedi, asla beni anlamadı. Şimdiye kadar hiç karşılıklı oturup konuştuğumu hatırlamıyorum hep bi kavga içindeyiz ve emin olun ki bi çoğunluğunda suçum yok. Bazen kendi yapmadığı şeyleri ben de yapmadığımda bana kızıyor sürekli tehtit ediyor, tehtit dediğim telefonunu alırım, köpeğini yollarım, yaş maş dinlemem ağzına çarparım gibi şeyler söylüyor. Kavga ettiğimizde bana gerizekalı, salak gibi argo kelimelerle hitap ediyor, ben artık çok sıkıldım gece gündüz ağlamaktan çok sıkıldım. Hiç bi zaman ergenliğe girip ailesine kötü davranan tiplerden olmadım, hiç depresyona girmedim tam tersine hep güler yüzlü bi insan oldum, hep yaşama sevincim vardı ama artık kalmadı çok sıkıldım ben bu kavgalardan. Anneme artık birşey söylemekten korkar oldum hiç bişey için izin alamıyorum, korkuyorum benim için yaptığı herşeyi gözüme gözüme sokuyor. Mesela, her istediğini yapıyorum diyor, sinemaya götürüyorum, istediğin herşeyi alıyorum diyor ama halbuki benim bunlara ihtiyacım yok. Benim istediğim, beni anlayan, karşılıklı konuşabileceğimiz bir anne. Lütfen bana yardım edin artık yapamıyorum.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Merhaba kardeşim, buraya yazdıklarını hiç annenle konuşmayı denedin mi? Buraya nasıl yazdıysan, annenin müsait bir anında, "seninle konuşmak istiyorum anne" de ve bu beklentilerini annenle paylaş. Büyüklerin çoğunlukla maddi, manevi sıkıntıları, korkuları, telaşları, sıkıntıları, olabiliyor. Hayatın zorlukları davranışlara yansıyabiliyor. O nedenle sen beklenti ve isteklerini annene ilet.

Üst Alt