Anlamsızlara anlam yüklemek

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
anlamsizlik.jpg

Anlamsızlara anlam yüklemek anlamsız ,manasız, faydasız....
idraksızlara Mana yüklemek hayal kırıklığı yaşama ihtimalimizi yüksektir.
ANLAM-SIZLAR-a ANLAM yüklemekten iflahım kesildi Ya Hu...

Ama ne hikmetse her insan yapar. farkında ya da değil farketmez. insanın temel arayışlarından biridir. bazen rahatlatır sonucu bazense yanlış yüklenen anlamlar yüzünden canı sıkılır....
Bence Anlam Yüklemek ; yaşadığımız olaylara anlam katan nesneler ,kişileri değil; olayların ,kişilerin bizde oluşturduğu duygu yoğunluğuyla bizlerin onlara yüklediğimiz anlamdır.

Yaşadığımız olayları ve olay içerisinde yer alan nesne ve kişileri değerlendirirken kendi duygu ve düşüncelerimizi, akıl, idrak ,mantık ,tecrübe ve gerçekçi yaklaşarak değerlendirmemiz daha sağlıklı olacağını düşünüyorum....

Her neyse Dostum; Her şeye rağmen,karşısına çıkan insanların yüzünde bir tebessüm,gönlünde bir huzura vesile olmaya devam etmeye çalışalım "Balık bilmese hâlık bilir "

Kalbinizde olup da hiç kimseye anlatamadığınız, dile getirilmesi imkansız bir şey var ya; işte Allah onu biliyor, üzülmeyin...

acilangul1

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Anlamsızlara anlam yüklemek anlamsız ,manasız, faydasız....
idraksızlara Mana yüklemek hayal kırıklığı yaşama ihtimalimizi yüksektir.
ANLAM-SIZLAR-a ANLAM yüklemekten iflahım kesildi Ya Hu...

Anlamsızlarla boş yere kendini heder etmek kadar anlamsız bir zaman kaybı daha yok abla!
Sen bunun benden çok daha fazla bilincindesin!

Son zamanlarda bu manâsız olay ve kişiler için yaptığım tek hareket tavır değişikliği!
O seni takmıyorsa, dinlemiyorsa, anlamak istemiyorsa;
Sen de Allahtan gelebilecek bir olay dışında (mesela, hastalık, zorunluluk, ölüm vs.) kesinlikle o kişiye karşı görmemezlikten, duymamazlıktan gelecek kısacası nötr bir insan olacaksın!
Ancak o zaman o kişi ve olayın etkisinden kurtulabiliyor insan!

Bir de bizim gibi ince düşünceli, detaylara takılıp kalanlar çabuk etkisinde kalıyor ya yaşadıklarının, bunun içinde ilk aklıma şu ayetler geliyor, kendi kendimi rahatlatıyorum içimden tekrar edince;
17/İSRÂ-84:
( De ki: “- Herkes bulunduğu hal ve niyetine göre iş yapar. O halde, kimin yolca daha doğru olduğunu, Rabbin daha iyi bilir.)

Detaylara inmek için; ilk önce karşındaki kişinin anlattığın detayları anlayabilecek karakterde ve olgunlukta olup olmadığına bakmak daha doğru oluyor diye düşünüyorum..

Üst Alt