Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Anlamıyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 54554" data-attributes="member: 1049"><p>Selamun Aleykum musliman kardesim...</p><p></p><p>"Ben bu forumun neye hizmet ettiğini, neyi öncelediğini anlayamıyorumm.."</p><p>demissiniz.. hakli da olabilirsiniz..Bu idrak meselesi...Ben de Kul Hakkina girerim..Hakkin RIZASINDAN cikarim diye iste iki gecedir..</p><p>Rahmeti ihsanı bol olan Allah ' a ( c.c. ) sığınıyorum...</p><p>Resulullah (s.a.s.)'in 'Allah'ım bize eşyanın hakikatini göster' niyazı ile her gece yalvariyorum...</p><p>eşyanın bize bir görünen yüzü olduğu gibi görünmeyen sırlı bir yüzü de mevcuttur...</p><p></p><p>"Adam resmen Peygamber tarafından kendisine "batıni ilim" safsatası adı altında görev verildiğini iddia ediyor ve buna karşı çıkan bizler "ANLAMIYOR" ilan ediliyoruz"</p><p></p><p>iste musliman kardesim ben bunu oyle goremedigim icin..gercegi anliyana ,esyanin, bu insanin gercek yuzunu gorebilene kadar Sabir ile beklemeye karar verdim...</p><p></p><p>Benim gorebildigim bu agbimiz,Farz-i Kifaye olan Emri bil maruf ve nehyi anil münker yapmaktadir...</p><p>Emri maruf çok mühimdir. Emri maruf yapılmazsa, ilim yok olur. Cehalet ve sapıklık yayılır. </p><p>Fitne her tarafı kaplar. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:"Allahü teâlânın yeryüzünde şehitlerden üstün mücahitleri vardır. Bunlar, emri maruf ve nehyi münker yapanlardır."</p><p>[İ. Gazali] </p><p>"kardeşlik hukukunu gözetmeyen oluyoruz"</p><p>est. kardesim SABIRLI olun..</p><p>"Allah-tan korkun" aynen amenna.. zaten herseyin basi ve boyle davranmamin sebebi Allah-tan korktugumuz icindir!!</p><p></p><p>Kur'anın en büyük muallimi ve tatbikatçisi olan Resulullah Efendimiz de hem sözleriyle, hem fiili ile Kur'an'dan herkesin anlaya bileceğini beyan buyurmuştur. </p><p>Veda Hutbesinde öyle ya da böyle, her mü'mine şu duyuruyu yapmışlardır:</p><p></p><p>"Size iki şey bırakıyorum. Onlara tutunduğunuz sürece sapmayacaksınız: Allah'ın Kitabı ve O'nun Resulünün sünneti." (Ibnü'l-esîr, Câmiu'1-Usûl, I/186 (Muvatta'dan))</p><p></p><p>"Ileride kapkaranlık geceler gibi fitneler zuhur edecektir. (Ravi diyor ki) Dedim ki: Ey Allah'ın Resulü, onlardan kurtuluşun yolu nedir? Buyurdular ki: Allahu Teala'nın Kitabına sarılmakdır..." (Darimî, Fedâilûl-Kur'an, 1 ; Tirmizi, Sevâbul-Kur'an l4)</p><p></p><p>Allah RAZI olsun kardesim..beni Allah`a havale etmek gibi bir iyiligi yapiyorsunuz ya size minnetarim..Ben de su son gunlerde hep Kendimi O cc. havale ediyorum..baska kime gideyim..kim den yardim isteyim ki? gidecek siginacak baska kapimiz mi var...</p><p>Ben de Sizi Allah icin bir musliman ,din kardesim oldugunuz icin seviyorum..ve ricanizi yerine getirmeye calisiyorum.. zaman Ahirzaman farkli fitne ve gorus,celiskiler icinde Allah cc. imanimizi korusun..Hidayette erenlerden olduktan sonra sapikkliga gideenlerden eylemesin..</p><p>Her şeyin doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.Occ siginalim..Ona iltica edip Hak Yoldan ayirmasin diye hem kendim hemde butun sevdiklerim icin her an DUA etmekteyim..</p><p>asagidaki ruya yorumunda yazdigimi okursaniz bu konudaki endisemide anlarsiniz insallah selamet ile Hayra kalin...</p><p></p><p><a href="https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/25432-ruyada-eski-bir-arkadasini-gormek.html" target="_blank">https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/25432-ruyada-eski-bir-arkadasini-gormek.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 54554, member: 1049"] Selamun Aleykum musliman kardesim... "Ben bu forumun neye hizmet ettiğini, neyi öncelediğini anlayamıyorumm.." demissiniz.. hakli da olabilirsiniz..Bu idrak meselesi...Ben de Kul Hakkina girerim..Hakkin RIZASINDAN cikarim diye iste iki gecedir.. Rahmeti ihsanı bol olan Allah ' a ( c.c. ) sığınıyorum... Resulullah (s.a.s.)'in 'Allah'ım bize eşyanın hakikatini göster' niyazı ile her gece yalvariyorum... eşyanın bize bir görünen yüzü olduğu gibi görünmeyen sırlı bir yüzü de mevcuttur... "Adam resmen Peygamber tarafından kendisine "batıni ilim" safsatası adı altında görev verildiğini iddia ediyor ve buna karşı çıkan bizler "ANLAMIYOR" ilan ediliyoruz" iste musliman kardesim ben bunu oyle goremedigim icin..gercegi anliyana ,esyanin, bu insanin gercek yuzunu gorebilene kadar Sabir ile beklemeye karar verdim... Benim gorebildigim bu agbimiz,Farz-i Kifaye olan Emri bil maruf ve nehyi anil münker yapmaktadir... Emri maruf çok mühimdir. Emri maruf yapılmazsa, ilim yok olur. Cehalet ve sapıklık yayılır. Fitne her tarafı kaplar. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:"Allahü teâlânın yeryüzünde şehitlerden üstün mücahitleri vardır. Bunlar, emri maruf ve nehyi münker yapanlardır." [İ. Gazali] "kardeşlik hukukunu gözetmeyen oluyoruz" est. kardesim SABIRLI olun.. "Allah-tan korkun" aynen amenna.. zaten herseyin basi ve boyle davranmamin sebebi Allah-tan korktugumuz icindir!! Kur'anın en büyük muallimi ve tatbikatçisi olan Resulullah Efendimiz de hem sözleriyle, hem fiili ile Kur'an'dan herkesin anlaya bileceğini beyan buyurmuştur. Veda Hutbesinde öyle ya da böyle, her mü'mine şu duyuruyu yapmışlardır: "Size iki şey bırakıyorum. Onlara tutunduğunuz sürece sapmayacaksınız: Allah'ın Kitabı ve O'nun Resulünün sünneti." (Ibnü'l-esîr, Câmiu'1-Usûl, I/186 (Muvatta'dan)) "Ileride kapkaranlık geceler gibi fitneler zuhur edecektir. (Ravi diyor ki) Dedim ki: Ey Allah'ın Resulü, onlardan kurtuluşun yolu nedir? Buyurdular ki: Allahu Teala'nın Kitabına sarılmakdır..." (Darimî, Fedâilûl-Kur'an, 1 ; Tirmizi, Sevâbul-Kur'an l4) Allah RAZI olsun kardesim..beni Allah`a havale etmek gibi bir iyiligi yapiyorsunuz ya size minnetarim..Ben de su son gunlerde hep Kendimi O cc. havale ediyorum..baska kime gideyim..kim den yardim isteyim ki? gidecek siginacak baska kapimiz mi var... Ben de Sizi Allah icin bir musliman ,din kardesim oldugunuz icin seviyorum..ve ricanizi yerine getirmeye calisiyorum.. zaman Ahirzaman farkli fitne ve gorus,celiskiler icinde Allah cc. imanimizi korusun..Hidayette erenlerden olduktan sonra sapikkliga gideenlerden eylemesin.. Her şeyin doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.Occ siginalim..Ona iltica edip Hak Yoldan ayirmasin diye hem kendim hemde butun sevdiklerim icin her an DUA etmekteyim.. asagidaki ruya yorumunda yazdigimi okursaniz bu konudaki endisemide anlarsiniz insallah selamet ile Hayra kalin... [url]https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/25432-ruyada-eski-bir-arkadasini-gormek.html[/url] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Anlamıyorum
Alt