Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Güzel ve Özlü sözler
Anladım ki susmak bir cüsse işi..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 40476" data-attributes="member: 1043"><p style="text-align: center"><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Anladım ki susmak bir cüsse işi…</span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"></span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Derin denizlerin işi…[/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Serin sular en hafif rüzgârları bile coşturabiliyor..[/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Derin denizleri ise ancak derin sevdalar… [/FONT]</span></span>[/FONT]</p></p> <p style="text-align: center"></span><p style="text-align: center"></p></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Derin denizlerin sükutu büyüler beni. </span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"></span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]İçimi bir heybet hissi kaplar.[/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Benliğimi hasret duyguları istila eder.[/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Kalbim ürperlerle dolar.[/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Dalgalı denizler, durgun mavi denizler kadar heybetli gelmez bana.[/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Göklerin suskunlugu da öyle. [/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Gök gürlemeleri, mavi derinliklerin heybetini siler diye düşünmüşümdür hep.[/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Sükut her zaman daha manalı, daha derindir.[/FONT]</span></span>[/FONT]</p></p> <p style="text-align: center"></span><p style="text-align: center"></p></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Kalbe sözden çok sükuttan manalar akar. </span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"></span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]İnsan evrendeki sükutu anlayabilseydi, kim bilir belki de söz olmayacaktı. [/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]İnsanlar sükutun dilinden anlayacak, derin ve manalı bakışlarla konuşacaklardı. [/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Ve ses, sükutun heybetini bozamayacaktı. [/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Konuştuğum zamanlar hep acze düşmüşümdür de ondan kelama sarılmışımdır. [/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Evrendeki her varlıkta sükutu bir süs, bir hikmet olarak algılamışımdır. [/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Sözü ise ancak bir zaruret..[/FONT]</span></span>[/FONT]</p></p> <p style="text-align: center"></span><p style="text-align: center"></p></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Hep derin denizler kadar heybetli bir sükut dinledim ondan. </span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"></span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Sanki durgun ve derin bir ummanın kıyısına varmıştım. [/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Derinliklerinde gönül ve hikmet incilerinin gülümsediği bir deniz bulmuştum. [/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Hayatın hiçbir kasırgası, hadiselerin hiçbir fırtınası onu dalgalandıramıyordu. [/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]O denize imrendiğim an, gözlerim şu mısralara takılmıştı:[/FONT]</span></span>[/FONT]</p></p> <p style="text-align: center"></span><p style="text-align: center"></p></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Gittim, gittim, denizin sınır yerine vardım</span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"></span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Halin bana da geçsin! diye ona yalvardım[/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Bir çılgın vesvesede içim didiklense de,[/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Olaydım o cüssede, O’nun gibi susardım..[/FONT]</span></span>[/FONT]</p></p> <p style="text-align: center"></span><p style="text-align: center"></p></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Gerçekten de öyle olmuştu. Sonsuza götüren bir denizin kıyısına varmıştım. </span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"></span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]O zaman anladım ki, susmak bir cüsse işi. Derin denizlerin işi. [/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor. [/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Derin denizleri ise ancak derin sevdalar..[/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Anladım ki, derin ve esrarengiz olan her sey susuyor. [/FONT]</span></span></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: #444444"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Anladım ki susan her şey derin ve heybetli… [/FONT]</span></span>[/FONT]</p></p> <p style="text-align: center"></span><p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"></span></span></span> <span style="color: #444444"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">[FONT=&quot]Şems-i Tebrizî</span></span></span>[/FONT]</span></p> <p style="text-align: center"></p> </p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 40476, member: 1043"] [CENTER][CENTER][COLOR=#444444][CENTER][FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=DarkRed][FONT="]Anladım ki susmak bir cüsse işi…[/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=DarkRed] [FONT="]Derin denizlerin işi…[/FONT] [FONT="]Serin sular en hafif rüzgârları bile coşturabiliyor..[/FONT] [FONT="]Derin denizleri ise ancak derin sevdalar… [/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER][/COLOR][CENTER][/CENTER] [COLOR=#444444][CENTER][FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=DarkRed][FONT="]Derin denizlerin sükutu büyüler beni. [/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=DarkRed] [FONT="]İçimi bir heybet hissi kaplar.[/FONT] [FONT="]Benliğimi hasret duyguları istila eder.[/FONT] [FONT="]Kalbim ürperlerle dolar.[/FONT] [FONT="]Dalgalı denizler, durgun mavi denizler kadar heybetli gelmez bana.[/FONT] [FONT="]Göklerin suskunlugu da öyle. [/FONT] [FONT="]Gök gürlemeleri, mavi derinliklerin heybetini siler diye düşünmüşümdür hep.[/FONT] [FONT="]Sükut her zaman daha manalı, daha derindir.[/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER][/COLOR][CENTER][/CENTER] [COLOR=#444444][CENTER][FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=DarkRed][FONT="]Kalbe sözden çok sükuttan manalar akar. [/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=DarkRed] [FONT="]İnsan evrendeki sükutu anlayabilseydi, kim bilir belki de söz olmayacaktı. [/FONT] [FONT="]İnsanlar sükutun dilinden anlayacak, derin ve manalı bakışlarla konuşacaklardı. [/FONT] [FONT="]Ve ses, sükutun heybetini bozamayacaktı. [/FONT] [FONT="]Konuştuğum zamanlar hep acze düşmüşümdür de ondan kelama sarılmışımdır. [/FONT] [FONT="]Evrendeki her varlıkta sükutu bir süs, bir hikmet olarak algılamışımdır. [/FONT] [FONT="]Sözü ise ancak bir zaruret..[/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER][/COLOR][CENTER][/CENTER] [COLOR=#444444][CENTER][FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=DarkRed][FONT="]Hep derin denizler kadar heybetli bir sükut dinledim ondan. [/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=DarkRed] [FONT="]Sanki durgun ve derin bir ummanın kıyısına varmıştım. [/FONT] [FONT="]Derinliklerinde gönül ve hikmet incilerinin gülümsediği bir deniz bulmuştum. [/FONT] [FONT="]Hayatın hiçbir kasırgası, hadiselerin hiçbir fırtınası onu dalgalandıramıyordu. [/FONT] [FONT="]O denize imrendiğim an, gözlerim şu mısralara takılmıştı:[/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER][/COLOR][CENTER][/CENTER] [COLOR=#444444][CENTER][FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=DarkRed][FONT="]Gittim, gittim, denizin sınır yerine vardım[/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=DarkRed] [FONT="]Halin bana da geçsin! diye ona yalvardım[/FONT] [FONT="]Bir çılgın vesvesede içim didiklense de,[/FONT] [FONT="]Olaydım o cüssede, O’nun gibi susardım..[/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER][/COLOR][CENTER][/CENTER] [COLOR=#444444][CENTER][FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=DarkRed][FONT="]Gerçekten de öyle olmuştu. Sonsuza götüren bir denizin kıyısına varmıştım. [/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=DarkRed] [FONT="]O zaman anladım ki, susmak bir cüsse işi. Derin denizlerin işi. [/FONT] [FONT="]Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor. [/FONT] [FONT="]Derin denizleri ise ancak derin sevdalar..[/FONT] [FONT="]Anladım ki, derin ve esrarengiz olan her sey susuyor. [/FONT] [FONT="]Anladım ki susan her şey derin ve heybetli… [/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER][/COLOR][CENTER][/CENTER] [CENTER][FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=DarkRed] [/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=DarkRed] [/COLOR][/SIZE][COLOR=#444444][FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=DarkRed][FONT="]Şems-i Tebrizî[/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=DarkRed][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [/CENTER][/CENTER] [/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Güzel ve Özlü sözler
Anladım ki susmak bir cüsse işi..
Alt