Ananasın Faydaları

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Ananasın Faydaları ananas kürü ananas diyeti ananas neler faydalıdır anansın yararları ananstaki protein ve minareller ananas meyvesi Kanser Meyve protein saç Sindirim tropikal Vitamin yaprak

ananascg.jpg
ananas4.jpg

tropikal iklim kuşağında yetişen bir meyvedir. Meyve olarak yiyebilir, suyunu çıkartıp kokteyllerinizde kullanabilirsiniz. Anayurdu Amerika’nın tropik bölgeleri olan ananas, kalın ve etli bir gövdeyi çepeçevre saran 30-40 kadar sert ve özlü yapraktan oluşur. Orta ve Güney Amerika’da yetiştirilen ananas, Avrupaya tanıtıldıktan sonra yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Taze ananas içinde bulundurduğu protein sindiren enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır. Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı yada yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir.
ananas2.jpg

Ananasın içerdiği zengin B vitamini cildi etkili bir şekilde nemlendirir ve saçı da parlatır.

Bunun yanı sıra ananas stresin giderilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur.

Ananas kan dolaşımını hızlandırarak hem tansiyonu, hem de kandaki yağ oranını düşürmede etkili olabilir.
ananas1.jpg

Ananas az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır. Manganez enerji üretimi ve antioksidan müdafası için gerekli olan birkaç enzim yönünden çok değerli kofaktördür. Manganeze ilave olarak ananas, yine enerji üretimi için gerekli olan ve enzimatik reaksiyonlarda kullanılan B vitaminleri olan thiamin ve riboflavin açısından da zengindir.

Vücuttaki yağı azaltarak kanser riskini azaltır. Lifli bir besin olduğu için kroner kalp hastalıkları riskini azaltır. Doymuş yağ oranını ve kolestrolü düşürdüğü için yine kroner kalp hastalığı riskini azaltır. Vücutaki sodyum oranını azalttığı için de yüksek tansiyon riskini azaltır.

Meyve, sebze ya da etli salatalarınız ile birtakım yemeklere de ilave edebilirsiniz.
ananas3.jpg

Tombul, taze gözüken ve mümkün oldukça en geniş olanını seçin. Ananas ne kadar genişse yenilebilir kısmı o kadar fazla olur.

Taze gözüken koyu yeşil yapraklar iyi kalitede olduğunun belirtisidir. Kokusu da iyi kalitede olduğunun bir göstergesidir.
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Ananaslı kek

Ananas.jpg


Değerli mineraller ve vitaminler deposu: Pürüzsüz bir cilt için, demir; Güçlü saç-tırnak ve cilt için, kalsiyum;
sağlıklı cilt ve göz için, vitamin A; hücrelerin çoğalmasını sağladığı için, vitamin B ve cilt deki kollagen oluşumu için vitamin C içeriyor.

Protein sindiren ve zayıflamayı sağlayan enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek olan iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır. Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı ya da yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir.

Bromelain, vücudun su tutmasını azaltır, iltihapları giderir,
Aşırı trombosit yapışkanlığını önlediği için doğal bir kan incelticidir.
Ancak bromelainin kan inceltici ilaçlarla beraber kullanılması tavsiye edilmez.
Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar oluşturabilir veya kalp hızını yükseltebilir.

Ananas, az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır.
Anti oksidan koruma sağlar ve bağışıklık sisteminin destekçisidir.
Sağlıklı bir diyet meyvesidir.

Ananas kilo verdirir. Ananas insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir. Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır.
Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir.
Dolayısıyla her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir.
Ancak yemeden önce ananası tuzlu suda yarım saat bekletmek gerekir.

1210077604ananas.jpg


Mide ve bağırsakları temizler. Ananas etin sindirilmesinde yardımcı olabilir.
Ananasta bulunan protein mayası, yemeklerdeki proteinleri etkili bir şekilde çözümleyerek mide ve bağırsakları hareketlendirir.
Cilt ve saçı güzelleştirir.

Ananasın içerdiği zengin B vitamini cildi etkili bir şekilde nemlendirir ve saçı da parlatır.
Bunun yanı sıra ananas stresin giderilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur.
Tansiyon ve kandaki yağ oranını düşürür.

Ananas kan dolaşımını hızlandırarak hem tansiyonu, hem de kandaki yağ oranını düşürmede etkili olabilir. Ananas, vücutta yağ birikimini de önler.

Nezleye karşı birebirdir. Ateş, öksürük ve boğaz ağrısı nezlenin en önemli belirtileridir.
Bu durumda, yatakta dinlenmenin yanı sıra bir bardak taze ananas suyu da içilebilir.
Çünkü ananas suyu ateşin düşürülmesi ve nefes borusu enfeksiyonunun önlenmesinde de etkilidir.
Tıbbi araştırmalara göre, eskiden beri insanlar, boğaz ağrısı ve öksürüğü ananasın içerdiği protein mayasıyla gidermeye çalışmıştır.
Beyne giden kan yollarını temizler ve beynin kan dolaşımını arttırır.

Ananasın son yapılan araştırmalarda doğal yapısında bulunan bromelain enziminin CCS molekülünü içerdiği ve bunun da kansere karşı insan vücudunun bağışıklık sistemini harekete geçirdiği kanıtlandı. Bromelain, vücuttaki proteinleri ayrıştıran ve sindiren bir enzim olduğundan hazmı kolaylaştırır, mide asidini düzenler. Kemik ve eklemlerdeki kireçlenmeyi önler. Alerjilere karşı korunma sağlar. Ananasın içindeki enzimlerin yağ yakma özelliğinin olması kozmetik sektörünün de bu meyveye olan ilgisini giderek arttırıyor. İdrar söktürücü etkisi nedeniyle vücuttaki toksinlerin atımına yardımcı olduğundan selülit tedavisinde de kullanılıyor.

Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur.
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81

ananas.JPG

(1 kalın dilim ananas=43 kalori)
blank.gif
ananass.jpg


Sindirim Yardımcısı ve Doğal İltihap Önleyici
Taze ananas içinde bulundurduğu protein sindiren enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır. Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı yada yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir. Bromelainin iltihap önleyici etkisini artırmak için ananas öğünler arasında tek başına yenilmelidir. Bu sayede ananasın içinde bulunan enzimlerin tamamının sadece sindirime yardımcı olacak biçimde kullanılmasının önüne geçilmiş olunur.


C vitamini vücudun suda çözünebilen başlıca antioksidanıdır ve vücudun suyla dolu olan bütün bölümlerini, hücrelere saldıran ve zarar veren serbest radikallerin saldırılarından korur. Serbest radikallerin, damarların tıkanmasını ve kalp hastalıklarını artırdığı, solunum yollarının spazm geçirmesi olasılığını artırarak astım nöbetlerine yol açtığı, kolon hücrelerine zarar vererek kolon kanserine ortam hazırladığı, eklem ağrılarını artırdığı, osteoartrit ve romatizmal artrit rahatsızlıklarında sakatlanma riskini artırdığı ortaya çıkarılmıştır. Böylece C vitamini yönünden zengin bir dietin, bu rahatsızlıkları önleme veya zararlarını azaltmada ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Buna ek olarak, C vitamini bağışıklık sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasında, kulak enfeksiyonlarında, soğuk algınlığı ve griplerde de çok etkilidir. Ananas C vitamini yönünden zengin bir besin olduğu için bolca tüketilmesi gerekmektedir.


Enerji Üretimi ve Antioksidan Müdafası için Manganez, Thiamin(B1 Vitamini) ve Riboflavin
pineapple-271.jpg

Ananas az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır. Manganez enerji üretimi ve antioksidan müdafası için gerekli olan birkaç enzim yönünden çok değerli kofaktördür. Manganeze ilave olarak ananas, yine enerji üretimi için gerekli olan ve enzimatik reaksiyonlarda kullanılan B vitaminleri olan thiamin ve riboflavin açısından da zengindir.

Ayrıca Ananas
Vücuttaki yağı azaltarak kanser riskini azaltır. Lifli bir besin olduğu için kroner kalp hastalıkları riskini azaltır. Doymuş yağ oranını ve kolestrolü düşürdüğü için yine kroner kalp hastalığı riskini azaltır. Vücutaki sodyum oranını azalttığı için de yüksek tansiyon riskini azaltır.

Ananas Seçerken
Tombul, taze gözüken ve mümkün oldukça en geniş olanını seçin. Ananas ne kadar genişse yenilebilir kısmı o kadar fazla olur. Taze gözüken koyu yeşil yapraklar iyi kalitede olduğunun belirtisidir. Kokusu da iyi kalitede olduğunun bir göstergesidir fakat soğuk ortamlarda muhafaza edildiği için genelde kokusu oda ortamında olmadıkça fazla hissedilmez. Yaprakların kolayca çıkabilir olması yada kabuğunun rengi ananasın olgunluğu yada iyi kaliteli olup olmadığı hakkında bilgi vermez. Ananası olgunlaşması için saklamak gerektiği hakkındaki bilgilerde yanlış yönlendiricidirler. Ananas hasat edildikten sonra ne olgunlaşır nede tadı tatlılaşır. Ananas olgunlaşmaya çok yakınken hasat edilir ve hemen pazarlara gönderilir. Bu yüzden hemen yenilmesi gerekir.

images.jpg


Ananas Keserken
Ananasın üst yapraklı bölümünü bıçakla kesin. Daha sonra boylamasına 4 parçaya ayırıp kavun keser gibi kabuğundan meyvesini ayırıp dilimleyebilirsiniz. Eğer ananasın kabuğunu meyva salatası olarak kullanmak ve yapraklarının dekoratif bir görüntü vermesini istiyorsanız ananası boylamasına ikiye ayırıp yine kavun keser gibi etli kısmını kabuğundan ayırabilirsiniz. Elde edeceğiniz ananas kabuğunu meyve salatası, yeşil salata yada dondurma koymak maksadıyla kullanabilirsiniz. Ayrıca güzel bir şekilde ananası dilimlemenin ve ortadaki sert kısmından kolayca kurtulmanın en kolay yolu bir ananas dilimleyicisi satın almaktır. Bu alet yardımıyla dilimleri çıkardığınızda elde edeceğiniz ananasın çanağını hazırlayacağınız meyve salatalarını servis etmekte dekoratif kap maksadıyla kullanabilirsiniz.

Ananas Saklarken
Ananası saklamak için streç yada alimünyum folyoya sararak kokusunun diğer yiyeceklere bulaşmasını önleyebilirsiniz. Ananas buzdolabında saklanmalıdır. Dilimlediğiniz ananasları ağzı sıkıca kapatılmış bir saklama kabında buzdolabında 2-4 gün saklayabilirsiniz.



 
Üst Alt