Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAM VE AİLE
Çocuk Terbiyesi ve eğitimi
Ana babayız...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ihvan" data-source="post: 92299" data-attributes="member: 8251"><p>Anne ve babaların, hem muhatabı olduğu kesime ve hem de evlatlarına karşı tebliğ ve örnekliği ölünceye kadar devam eden bir husustur. Dolayısıyla anne ve babalarımız çocuklarıyla görüşüp konuştukları bütün zaman dilimlerinde, çocuklarını Kur'an merkezli, kulluk ve ibadet merkezli devamlı uyarmalıdırlar. Annemiz ya da babamız, evlenmiş ve kendisinden uzak yaşayan kızıyla, saatlerce konuşuyor ve onun Kur'an karşısındaki durumunu, kulluk ve ibadet noktasındaki durumunu konuşan olmuyor. Genellikle konuşmalar dünya merkezli olmaktan öteye geçmiyor.</p><p>Bir anne ya da baba kız olsun erkek olsun, evladıyla görüşürken, evladım, Allah'ını unutma, Kur'an'ını unutma, ibadetlerini ve bilhassa namazını asla ihmal etme, bir anne olarak ya da bir baba olarak yanımdaki değerin ve önemin, sevgin ve saygın bunlarla alakalıdır, bunlar yoksa, ben anne olmuşum sen de benim evladım olmuşsun hiçbir önemi yoktur, benim yanımda hiçbir değerin yoktur, sen ancak benim yanımda bunlarla değerlisin, denmelidir, evlatlarımızı mütemadiyen bu noktalarda uyarmalıyız,</p><p>Ölürken dahi son nefeslerimiz bunlar olmalıdır...</p><p>Yani günümüzde bu hassasiyet anne ve babalarımızdan uzaklaşmakta ve çocuklarla diyaloglar, para, ev, madde ve dünyalık ile ilgili hususlar olmaktadır...</p><p>Halbuki bizim için önemli olan, çocuklarımızın ahiretini kazanmaları olmalıdır...</p><p>Lütfen, anne ve babalar olarak çocuklarımızı bu eksende müdavim uyaralım...</p><p>Hesap günü çok yakındır...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ihvan, post: 92299, member: 8251"] Anne ve babaların, hem muhatabı olduğu kesime ve hem de evlatlarına karşı tebliğ ve örnekliği ölünceye kadar devam eden bir husustur. Dolayısıyla anne ve babalarımız çocuklarıyla görüşüp konuştukları bütün zaman dilimlerinde, çocuklarını Kur'an merkezli, kulluk ve ibadet merkezli devamlı uyarmalıdırlar. Annemiz ya da babamız, evlenmiş ve kendisinden uzak yaşayan kızıyla, saatlerce konuşuyor ve onun Kur'an karşısındaki durumunu, kulluk ve ibadet noktasındaki durumunu konuşan olmuyor. Genellikle konuşmalar dünya merkezli olmaktan öteye geçmiyor. Bir anne ya da baba kız olsun erkek olsun, evladıyla görüşürken, evladım, Allah'ını unutma, Kur'an'ını unutma, ibadetlerini ve bilhassa namazını asla ihmal etme, bir anne olarak ya da bir baba olarak yanımdaki değerin ve önemin, sevgin ve saygın bunlarla alakalıdır, bunlar yoksa, ben anne olmuşum sen de benim evladım olmuşsun hiçbir önemi yoktur, benim yanımda hiçbir değerin yoktur, sen ancak benim yanımda bunlarla değerlisin, denmelidir, evlatlarımızı mütemadiyen bu noktalarda uyarmalıyız, Ölürken dahi son nefeslerimiz bunlar olmalıdır... Yani günümüzde bu hassasiyet anne ve babalarımızdan uzaklaşmakta ve çocuklarla diyaloglar, para, ev, madde ve dünyalık ile ilgili hususlar olmaktadır... Halbuki bizim için önemli olan, çocuklarımızın ahiretini kazanmaları olmalıdır... Lütfen, anne ve babalar olarak çocuklarımızı bu eksende müdavim uyaralım... Hesap günü çok yakındır... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günde beş vakit kıldığımız nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAM VE AİLE
Çocuk Terbiyesi ve eğitimi
Ana babayız...
Alt