Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Mizah-Gülmece-Fıkra
Aman efendim'ne haddime :))
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 38793" data-attributes="member: 1043"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"><strong>Dil inkılabının yapıldığı senelerde eski dağdağalı dilden bir türlü vazgeçmek istemeyen ve yeni lisanı konuşanları her fırsatta paylayan, Müderris Hami Efendi bir defasında Talebelerden biri (Sıcaktan bunalmış olacak ki ) ''Susadım </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"><strong></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"><strong>...'' yahu! Dediğini işitir. Hemen talebeyi yanına çağırır ve derki.</strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"><strong>--Senin gibi ,medrese tahsili yapan bir kişiye öyle alelade kelimeler yakışmaz.! en azından' ''Derunum ateş-i nar ile püryan idüğünden bir kadeh lebrizi hoşgüvar-i nûş ederek ,teskini ateşi dilfikar ve bu suret ile iktisabi ferahı bi şumar eyledim" demelisin ki okuyup yazmış olduğun anlaşılsın der.</strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"><strong>Aradan zaman geçer, kış gelir, Hami efendi yine talebelerine ders vermekle meşgulken, müstahdem tepeleme kömür dolu mangalı Hami efendinin önüne bırakır.gider Ancak yanmakta olan mangaldan bir kıvılcım sıçrar,Hoca efendinin Kallavi sarığına konar ve sarık yanmaya başlar, Bunu gören talebeleri bir telaş alır, lakin ses çıkaramazlar,Zira hocam sarığınız yanıyor deseler azarlanacaklar. Söylemeseler sarık yanıyor, Nihayet içlerinden biri cesaret göstererek ayağa kalkar.</strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"><strong></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"><strong></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"><strong>--Ey Hace-i bi misal ve ey üstazı zi kemal bu şakırd-i pür kelal şol veçhile arz eylerki bi hikmet-i müteal nar-ı mangaldan bir şerer-i cevval pertab ile ol elinizdeki sarığı isal eylemiştir " der.</strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"><strong></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"><strong>Sarığını başından alıp pencereden aşağıya atan Hami Efendi talebeye:</strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"><strong>--Oğlum sarığın yanıyor desene.</strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"><strong>--Aman efendim, ne haddime karşınızda böyle konuşmak.</strong></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 38793, member: 1043"] [CENTER][FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][COLOR=Teal][B]Dil inkılabının yapıldığı senelerde eski dağdağalı dilden bir türlü vazgeçmek istemeyen ve yeni lisanı konuşanları her fırsatta paylayan, Müderris Hami Efendi bir defasında Talebelerden biri (Sıcaktan bunalmış olacak ki ) ''Susadım ...'' yahu! Dediğini işitir. Hemen talebeyi yanına çağırır ve derki. --Senin gibi ,medrese tahsili yapan bir kişiye öyle alelade kelimeler yakışmaz.! en azından' ''Derunum ateş-i nar ile püryan idüğünden bir kadeh lebrizi hoşgüvar-i nûş ederek ,teskini ateşi dilfikar ve bu suret ile iktisabi ferahı bi şumar eyledim" demelisin ki okuyup yazmış olduğun anlaşılsın der. Aradan zaman geçer, kış gelir, Hami efendi yine talebelerine ders vermekle meşgulken, müstahdem tepeleme kömür dolu mangalı Hami efendinin önüne bırakır.gider Ancak yanmakta olan mangaldan bir kıvılcım sıçrar,Hoca efendinin Kallavi sarığına konar ve sarık yanmaya başlar, Bunu gören talebeleri bir telaş alır, lakin ses çıkaramazlar,Zira hocam sarığınız yanıyor deseler azarlanacaklar. Söylemeseler sarık yanıyor, Nihayet içlerinden biri cesaret göstererek ayağa kalkar. --Ey Hace-i bi misal ve ey üstazı zi kemal bu şakırd-i pür kelal şol veçhile arz eylerki bi hikmet-i müteal nar-ı mangaldan bir şerer-i cevval pertab ile ol elinizdeki sarığı isal eylemiştir " der. Sarığını başından alıp pencereden aşağıya atan Hami Efendi talebeye: --Oğlum sarığın yanıyor desene. --Aman efendim, ne haddime karşınızda böyle konuşmak.[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Mizah-Gülmece-Fıkra
Aman efendim'ne haddime :))
Alt