Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Alternatif Tıp
Alzheimer'e Karşı Meyve-Sebze Suyu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 6621" data-attributes="member: 376"><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: SeaGreen"><span style="font-size: 15px"><strong>Haftada birkaç kez meyve ya da sebze suyu içmenin Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltabileceği bildirildi. </strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: SeaGreen"><span style="font-size: 15px"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: SeaGreen"><span style="font-size: 15px"><strong>ABD'nin Vanderbilt Üniversitesinden Profesör Qi Dai başkanlığındaki araştırmacılar, 1991-1992'den itiberen 9 yıl boyunca Seattle bölgesindeki sağlıklı 1836 kişinin yaşam biçimleri, beslenme alışkanları ve anlama yetilerini inceledi. </strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: SeaGreen"><span style="font-size: 15px"><strong>Araştırmanın sonucunda, haftada 3 defadan fazla meyve ya da sebze suyu içenlerin Alzheimer'a yakalanma riskinin yüzde 76 oranında azaldığı, bu oranın haftada bir kez meyve-sebze suyu içenlerdeyse sadece yüzde 16 olduğu ortaya çıktı. </strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: SeaGreen"><span style="font-size: 15px"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: SeaGreen"><span style="font-size: 15px"><strong>Profesör Dai, C, E vitaminleri ve karoten gibi antioksidanların Alzheimer hastalığından koruduğunun uzun zamandır bilindiğini ancak bu araştırmayla farklı olarak polifenollerin etkisinin ortaya çıktığını söyledi.</strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: SeaGreen"><span style="font-size: 15px"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: SeaGreen"><span style="font-size: 15px"><strong>Dai, hayvanlar üzerinde yapılan araştırmaların da bazı polifenol maddelerin (meyve-sebze suları, çay ve şarapta bulunan doğal antioksidan organik maddeler) antioksidan etkisi olan vitaminlerden daha fazla nöroprotektör (sinir koruyucu) etkisinin olduğunu doğruladığını, araştırmaların bundan böyle polifenoller üzerinde yoğunlaşacağını söyledi.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: SeaGreen"><span style="font-size: 15px"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: SeaGreen"><span style="font-size: 15px"><strong>alıntı</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: SeaGreen"><span style="font-size: 15px"><strong></strong></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 6621, member: 376"] [FONT=Trebuchet MS][COLOR=SeaGreen][SIZE=4][B]Haftada birkaç kez meyve ya da sebze suyu içmenin Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltabileceği bildirildi. ABD'nin Vanderbilt Üniversitesinden Profesör Qi Dai başkanlığındaki araştırmacılar, 1991-1992'den itiberen 9 yıl boyunca Seattle bölgesindeki sağlıklı 1836 kişinin yaşam biçimleri, beslenme alışkanları ve anlama yetilerini inceledi. Araştırmanın sonucunda, haftada 3 defadan fazla meyve ya da sebze suyu içenlerin Alzheimer'a yakalanma riskinin yüzde 76 oranında azaldığı, bu oranın haftada bir kez meyve-sebze suyu içenlerdeyse sadece yüzde 16 olduğu ortaya çıktı. Profesör Dai, C, E vitaminleri ve karoten gibi antioksidanların Alzheimer hastalığından koruduğunun uzun zamandır bilindiğini ancak bu araştırmayla farklı olarak polifenollerin etkisinin ortaya çıktığını söyledi. Dai, hayvanlar üzerinde yapılan araştırmaların da bazı polifenol maddelerin (meyve-sebze suları, çay ve şarapta bulunan doğal antioksidan organik maddeler) antioksidan etkisi olan vitaminlerden daha fazla nöroprotektör (sinir koruyucu) etkisinin olduğunu doğruladığını, araştırmaların bundan böyle polifenoller üzerinde yoğunlaşacağını söyledi. alıntı [/B][/SIZE][/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Alternatif Tıp
Alzheimer'e Karşı Meyve-Sebze Suyu
Üst
Alt