Allah'ın razı olduğu kul olmak için

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
ESSELAMUN ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BEREKATUH Kardeşlerim,

Yine Allahü teâlâ buyuruyor ki: (Kaza ve kaderime razı olmayan, beğenmeyen ve gönderdiğim belalara sabretmeyen, benden başka Rab arasın! Yer yüzünde kulum olarak bulunmasın!) [Taberani]

yukarıdaki hadis-i şerif i okuyunca tüylerim diken diken oldu ve şu bir kaç aydır bu hadisi şerifi hiç aklımdan çıkarmadan devamlı halime şükrediyorum...
derdi olan, sıkıntısı olan, her konuda endişesi olan, günahı olan, mutsuzum, huzursuzum, biçareyim diyen kullar duyun duyun bu hadisi şerifi... kendinize gelin...

Allah benim rızam, kulumun rızasın da dır diyor, eğer biz rabbimizin bize yazdığı kadere razı olur, kazasına da sabredersek en güzel müjde ne biliyor musunuz?
o yeri göğü yaratan her şeye kadir olan güzel rabbim var ya ;
ben de senden RAZI YIM kulum diyor.. bundan güzel lütuf bundan güzel müjde olabilir mi? ahiret halim nice olur diyenler için...

güzel kardeşlerim kendimize çeki düzen verelim, kendimiz için, ahiretimiz için, gül kokulu peygamberimizi ötelerde görebilmek için, lütfen hastalık hastası, gönül yorgunu, mutsuzluğumuzu artıracak bahaneler bulmayalım kendimize... bunları bir kenara koyup Allah'ın rızasını nasıl kazanabilirim? Allah'ın rızası nelerde gizlidir? bunları konuşalım inşallah...

dün bitti bugün geçiyor yarın'a çıkacağımız malum, lütfen artık kendimizi kandırmayalım kardeşlerim..

Rabbim hepimizi önce şeytanın vesvese ve hilelerinden, nefsimizin aç gözlülüğü ve nankörlüğünden, bencilliğimizin zararlarından hepimizi muhafaza buyursun selam ve dua ile...duaa..

cglaa16

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Duymamistim bu hadisi.. gercekten ne cok sizlaniyoruz ya.. Allah affetsin..

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH C.C'den gelen başımız üstüne.Yanlış düşünüyorsam affedilmek dileği ile birkaç şey eklemek isterim...

Bir ara 2-3 sene kadar önce midemden rahatsızlandım.Durduk yere.Sanırım yediğim yemeklerden birisi sebeb oldu(haram olanları yemem).

4-5 gün boyunca öyle sızlandım ki,ALLAH'ım yardım et dedim.Kafamı yastığa yatağa vuraacak kadar canım yandı.Ağladım,sızladım acıdan ve istifare etmekten,elim ayağım kilitlendi felç oldum sandım.Dayanamayarak Rabbim al yanına dedim ama canıma kast etmedim.İsyan da etmedim.4-5 gün boyunca tek lokma yiyemedim,içemedim ve midem de ne varsa çıktı ve hala kusma hali vardı.Yerlerde süründüm ilaçlar tesir bile etmedi.2 günde tam net 5 litre serum yedim.Bir su damacanası eder.Saedece Rabbime yalvardım.Ondan gelen başım üstüne...

Ama bir de şeytandan ve nefsten gelen iğrenç düşünceler var.İzin verse Rabbim,dakika düşünmem öldürürüm kendimi onları işitmektense.Düşünce bana ait olmasada,duymak acı veriyor.Tarif edilemez.

Bir de kendini bilmez insanlar var.Ağzından küfür düşmez.Sen sabır ettikçe gelir,çığrından çıkarmaya uğraşır.Sabrettikçe,kibar davrayayım dedikçe üstüne gelir,ezmeye kalkar.

Ha işte benim dayanamadığım durumlara örnek...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm Mehmet kardeşim, hepimizin dayanamadığı, sabredemeyecek hale geldiği durumlar oluyor muhakkak...

benim demek istediğim her şeye rağmen Allah'ın bizi sınadığı, bizden daimi bir şükür beklediği ve HAYR'ın ve ŞERR'in yalnızca Allah'tan geldiğini özümseyerek sabırla ve tevekkülle yolumuzu idame ettirmek...

Hani birbirimiz için deriz ya; beni seviyor musun? dediğinde karşı tarafta kalbine bak der ya, o hesap.. kul olarak kendimize soralım; Allah'ın kaderine razı mıyız? belasına sabır gayreti gösteriyor muyuz? dünyada her şey den önce Allah rızasını aramak en önemlisi...
yüce rabbimiz buyuruyor;

Kulum benim kaderime razı olursa ben de ondan razı olurum, eğer isyan ederse ben de ona gazap ederim diyor..
Bu hadislerden sonra her şey kul'a kalmış ister rabbinin gönderdiğine sabreder kazanır, ister isyan eder hem bu dünyada, hem ahirette karşılığını görür...

Üst Alt