Hayatımızda iyi şeyler olacaksa, hep üç adımda gerçekleşeceğine inanırız.
'ÜÇ'ÜN ANLAMI: Üç; maddenin kapsadığı üçlü öğeleri temsil eder. Mesela üç boyut ya da ateş, su, hava gibi. Bu, hem erkekliği hem de bütün doğada birliğin
mutlak ve zorunlu olan varlığını (ruh, can ve bedeni) gösterir. Evreni temsil eden üçgen ise en çok kullanılan sembollerdendir.
Ünlü filozof Platon'dan beri ideal; üç ana kavramla yani iyi, doğru ve güzelin bileşkesi olarak ele alınmıştır.
ÜÇ KEZ TEKRAR
"Para, para, para..." Napolyon, hayatta en değerli gördüğü şeyi tam üç kez tekrarlıyor.
Kurtuluş Savaşı'mız esnasında dile gelen 'Vatan-Millet-Sakarya' söylemi de önemli konuların 'üç' ile sınırlandırıldığını gösteriyor.
'At-avrat-silah' üçlemesinin ise, Türk geleneklerine özgü değerli üç şey olduğunu unutmamak lazım.
ÜÇ DİLEK TUTMAK
Alaaddin'in Sihirli Lambası' masalında da rastlayacağımız üzere, her daim üç dilek tutulması telkin edilir. Bir, iki ya da beş değil; her zaman üç şans verilir.
ÜÇLÜ TANIMLAR AKILDA KALIYOR
Giriş-gelişme-sonuç: Yazılı olan her şey; kompozisyon, öykü, hikaye veya döküman, üç ana bölümle şekillenir.
Giriş, gelişme ve sonuç, yazılı bir konunun anlaşılması ve yapılandırılması açısından önemli bir yazım süreci olarak nitelendiriliyor.
Kısacası 3 sayısı ilk tek sayıdır. Geometrik şekil meydana getiren ilk şekildir. Dünyanın 3 boyutluluğunu simgeler,mekansal olarak
(uzunluk,yükseklik,genişlik) ve zamansal olarak (geçmiş,şimdi,gelecek)
Cin ve Ruh da 3 harflidir..
Hıristiyanlar için 3, üçleme dinsel anlayışı için önemlidir. İslami gizemcilere göre, insanların yolu da 3 türdür; şeriat, tarikat, hakikat.
Ve nefis de 3 derecelidir (kötülüğü emreden, kendini suçlayan, huzur içinde olan) 3'ler, 7'ler, 40'lar anlayışı da yücelik mertebelerini işaret eden rakamlardır.
Alinti.