Allahım hayırlı ise de değilse de istemek

belkibirgün

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
selamün aleyküm.ben aslında bu soruyu kendime de çevreme de hep sordum ama sürekli içimde hep bir keşke var.ben ünüversiteye hazırlanırken 3 sene sınava girdim ve olmuyordu birtürlü psikolojik olarakta çok kötü olmuştum. sonunda birgün namaz kıldıktan sonra seccadenin üstündeyken el açıp Allahım hayırlısıysa da değilse de bu sınavı kazanayım artık gücüm kalmadı die dua ettim ve ne hikmetse de o yıl kazandım bu sınavı.yalnız ne okuduğum bölümde mutlu oldum hep sıkıntılı geçti ne de bitirdikten sonra huzura erdim.5 yıldır bitirdim okulu ve hala atamam olmadı çok stresli günler geçirdim ki hala da geçiriyorum.bundandırki hep aklıma ettiğim o dua geliyor.benim için hayırlı değildi de ben mi direttim olsun die ve şuanda da onun sıkıntılarını çekiyorum gb geliyor.burdaki deneyimli hocalarıma sormak istiyorum ettiğim duanın bir etkisi varmıdır.bu okul benim için hayır değildi de ben mi kendime bu kötülüğü ettim.yardımcı olursanız sevinirim.Allaha emanet...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
selale.jpg

ve Aleykümselam bu konuda bilgisi olanlar buyursun ama ben kendi tecrubemden bir safha anlatmak istiyorum musaadeniz ile...
Ben de buraya geldiğimde ingilizce ESL ikinci dil okulunu bitirdikten sonra illla tıp fakültesine girmek için 2 sene sınava girdim ve olmuyordu olmuyordu!!illa olacak ben o tıp fakültesine girmek için ne gerekiyorsa yapacaktim..olamaz diye bir kelime tanimiyordum...

rah. Annem kiziyordu yapma kizim olmuyorsa diretme belki senin için hayırli değil diyordu amaa ben illla doktor olacaktim..kendimi ispatliyacaktim...
hiç kimse yolumda duramazdi!!Annem illa hayırlısı ne ise o olsun..diye dua edikce ben kiziyordum..Sen ne biçim annesin..
benim mutluluğumu,başarımi istemiyormusun diye ona da isyan ediyor kalbini kırıyordum...
Sen istesen de istemesende ,nasip, kismet ise de değilse de ben Doktor olacağim ve ne Sen ne de hiç kimse engel olamiyacak diyordum..
Rahmetli annem de aman kızım sözlerine dikkat et!!ağzından çıkan sözler ile de sınanırsın...Doktor olursun da daha betteri ile de imtihan edilirsin
bu sefer doktor olduğuna bin pişman olursun...diyordu amaa ben onu duyamiyor cahil işte o ne anlar diyordum!!

neyse imtihani kazandım tıp fakültesine girdim tabi evliyim Çocuklarım var ailemi ihmal etmeye başladim ama illa doktor olacam ya sevdiklerimi kurban da etmeli idim...
neyse 1. 2.sonra sene ahh Benim istediğim hayat bu değildi,yavaş, yavaş maneviyattimi kaybediyordum..
insanlari yaşatan Doktorlardi...İnancımı kaybettiğimi hissediyordum ama pek de umurumda değildi...
derken Rabbim bana evladlarimi vasita kilarak bana öyle Bir şefkat tokadı vurdu ki gaflet uykusundan bir An da irkilerek uyandim...

Velhasıl-ı kelam demem o ki;Sözlerimize dikkat edelim.Allah cc. hayırlısıysa da değilse de illa istiyorum,seviyorum versin demiyelim!!
sonra istediğimizi verir de Bu Sözler ve isteklerimiz ile sınanabilir kendi kendimize altından kalkamayacağımız, bizleri sıkıntıya sokacak yükler yükleriz..
Herşeyin sadece hayırlısını istiyelim...Hayırlısı ise ver demekte Allaha teslimiyet ve güven vardır..

İnsan,nasîbinden bir adım dâhi öteye gidemeyeceğini ,ve istediğini elde edemiyeceğini bildiği halde,neden üzülür,neden kendini Boşu Boşuna parçalar ki...

SEn sadece O'nu iste..O sana her şeyin en hayırlısını verir..yeterki Sen Ona güven !!kendi kafan, nefsin ile israr etme..
"Ne gelirse senden Mevlam; razıyım etmem tek kelime....Eyvallah.. demeyi bil..

Hayatımızın her döneminde istediğimiz şeyleri, İLLE DE olsun, LÜTFEN olsun, NOLUR olsun, MUTLAKA olsun, YALVARIRIM olsun diye Allah’tan ısrarla istememekte büyük fayda var.
Çünkü bu, çaresizlikle istemek oluyor, acı çekerek istemek oluyor.
Olmazsa mahvolurum, hayatım söner, kayar, felaket olur,Onsuz yapamam,yaşayamam ,dünyanin sonu gibi ısrarla istemek,

hayırlı mıdır, hayırsız mıdır bakmadan, sırf kişinin kendi nefsi arzularına, isteklerine uyması,Ve çaresizlikle, ille de, inatla, mutlaka olsun diye istemesi,
inanin,pek hayırlı sonuçlar getirmiyor.

bizim bilmediğimiz, görmediğimiz, henüz idrak etmediğimiz şeyler de olabileceğini bilerek,ve bu sebeple Allah’a sığınarak,
Onun her şeyin en iyisini, en hayırlısını, en güzelini, en doğrusunu bildiğine güvenerek,istediğimiz şeyleri ısrarla inatla değil,
sevgiyle, güvenle, huzurla, sevinçle, ilgiyle, umutla, neşeyle, severek, coşarak hayırlısıni istemek en güzeli ve en doğrusudur...
hayat ve imtihan ; değer verdiğin bazı şeylerin aslında göründüğü kadar önemli olmadığını! hayatta daha da önemli olan manevi şeylerin olduğunu anlayabilmektir...

belkibirgün

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
hocam Allah razı olsun en güzeli de kendi hayatınızdan verdiğiniz açıklamayla olmuş.merakımı bağışlayın gönül hocam şuan mesleğinizi yapıyormusunuz ve yapıyorsanız bu meslekte mutlumusunuz.ben aslında çok severek bu mesleği seçmiştim ama şuan çok pişmanım açıkçası o yüzden merak ettim sizin durumunuzu.birde şunu soracaktım kötünün bedduası çabuk tutarmış derler bundaki gerçeklik payı nedir.bana pek mantıklı gelmiyor ama hep büyüklerimden duymuşumdur bunu Allah sevmediği kulunun dualarını hemen kabul edermiş bidaha bu kişinin kapısına gelmesini istemediği için buna da açıklık getirirseniz sevinirim.hayırlı geceler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Cümlemizden kardeşim eveet sorunuza gelince; iki yıl Tıp Fakültesi'nde okuduktan sonra yaşadığım traumadan sonra okullu bıraktım..
Bir Buçuk Yıl her yere gittim amaa Kendime bir türlü gelemedim..
iki sene sonra kendime geldiğimde insani, kendimi, tanı-ya-bilmek için Kendime alan olarak psikiyatriyi seçtim..dört yıl psikiyatri ihtisası yaptım..
dört yıllık erişkin psikiyatri eğitiminden sonra iki yıl çocuk ve genç psikiyatrisi eğitimi daha alarak,çocuk ve genç psikiyatrisinde mastırımı yaptim..
Psikiyatri bir tıp dalıdır. Başlıca ilgi alanı beyin hastalıklarıdır. Bu alanda ;akıl hastalığı, ruh hastalığı, sinirlilik halleri, duygu bozukluğu denilen durumlar yer alır.
Bu hastalıklar düşünce, davranış, duygu değişiklikleri ile kendini gösterir. Psikiyatri bu hastalıkların tanı ve tedavileriyle uğraşır.

şu anda C.A.S de Child Protective Services Çocukları Koruma servisinde taciz edilen ,fiziksel,cinsel,taciz çocuğun ruh sağlığını nasıl ve hangi yönde etkilediğini
ve tedavisinde kurumun doktor ve çocuk psikiyatristi bölümünde çalışmaktayım.işimi ve çocukları çok seviyorum..ama olumsuz etkilendiğim,sarsıldığım yönleri de var...

"kötünün bedduası çabuk tutarmış derler " hiç duymadim,pek mantıklı gelmiyor bana.
hakkımızda her şeyin hayırlısı ..ALLAH herkese herşeyin hayırlısını nasip etsin amin..La Havle ve La Kuvvete İlla Billah..

acilangul1

belkibirgün

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Sizin adınıza sevindim, ne güzel doğru seçime ulaşmışsınız. Çok kutsal bi o kadar da yükü ağır bi mesleği icra ediyorsunuz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Darısı benim başıma işallah, hayırlısıyla bende doğru yolu bulurum. Bana da duanızda yer verirseniz çok mutlu olurum. Allaha emanet...

suzzy

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Bende bir konu da çok dua ediyorum. Allah'ım gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı kıl diye de dua edilir belki. Meslekleriniz çok güzel. Bende üni. okulumu bitirebilmek için ne dualar ettim. Hacca umreye giden bütün arkadaşlarımdan dua istedim. Ama okulum bitmedi kısmet.

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
es-Selamu Aleyküm. Allahu Teala'dan böyle bir istekte bulunacağını ezelde Allahu Teala biliyordu taa ki o vakit geldi sen öyle bir dua yaptın. Bu çileleri çekmen gerekiyordu ve ne sebepleyse çektin. Allah'ım ben üniversiteyi illaki kazanmak istiyorum derken, şerrinden de sana sığınırım deseydin keşke. Neyse kısa süre içinde böyle düzeltme yaparak dua edelim ki dualarımızla birlikte gelen sıkıntılara karşı bir kalkanımız olur.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm; biz insanlar ne kadar aciz ve aç gözlüyüz hep istediğimiz olsun isteriz. Hakkımızda hayırlı mı şerli mi bilmeden, hep isteriz ki olsun ama olması belkide bizim için hayır değil. Sanki gözümüz kör olur kulağımız duymaz olur hayırlı değilse bile olsun isteriz. Kendimden bir örnek ben boşanmak üzere olan bir insanım yuvamın yıkılmasını kızımın boynu bükük büyümesini istemiyorum ama her ne kadar kızımın haline yaşadıklarımıza ağlasam yıpransamda yorulsamda illa olsun diyemiyorum. Ya hayırlı değilse eşim yine bizi bırakıp gitmeye kalkacaksa kızıma aynı acıyı yaşatacaksa yada ailesinin ve kendisinin bu dünyada yaşayımda ahirette yanıyım mantığıyla yaşamalarına benim kızımıda alıştıracaklarsa nasıl illa olsun diyebilirim. Evet çok yoruldum 28 yaşındayım bu yaşıma kadar sevdiklerimi hep kaybettim kimi öldü kimi başka şehire gittiler dertleşeceğim bir insan yok yakınımda son 9 aydır kimseye bişey diyemiyorum sadece sabredip namazlarımı kılıyorum. Ve dönmesi hayırlısyla yalvarırım Rabbim bir an evvel dönsün diye dua ediyorum. Hayatta her zaman hayırlısını istemek lazım...

Allah c.c. cümlemizin yar ve yardımcısı olsun, duayla kalın...

Üst Alt