Allah'ı sorgulamak günah mıdır?

mihri

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba.Hayırlı günler.Benim sürekli aklıma takılan sorular var cevabını bulamadığım ve belki de hiçbir zaman bulamayacağım sorular.Ben ALLAH'a inanıyorum varlığından hiç şüphe duymuyorum şuan ama önceden var olup olmadığını düşünüyordum gerçekten.Şimdi Allah'ın yaptıklarını sorgulamaya başladım.Mesela kitap da diyor ki Allah ilk olarak Peygamberimizin ruhunu yarattı ve her şeyi insanları,cinleri kainatta ki her şeyi onun için var ettim.Yani bizim yaratılıp dünyaya gelmemizin bir nedeni Peygamberimiz oluyor o zaman.Yani ALLAH hiç bir şey yaratmaya bilirdi buna anlam bulamıyorum yani.Bu şekilde aklıma sorular geliyor bunları düşündüğüm zaman dinden çıkmış oluyor muyum?Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba.Hayırlı günler,Sen imanını kuvvetlendirmek için, araştırır soruşturursan günah olmaz.
insana sorgulama yeteneğini de Hakk (cc.) ihsan etmiştir. sadece bunu bilmek bile aklı başında olanlara yeter.

kafanıza takılan soru varsa direk ilim ehline sorarak cevaplarını bulmanizi tavsiye ederim..zihni meşgul edecek soruların devamı gelecek ve bir
noktadan sonra beyninizde bir kilitlenme ,Vesvese ve takıntı yapabilir...

Üst Alt