Allah'a Maşuk, Tanrı, İlah demek günahtır

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
825
Tepkime puanı
277
Konum
Türkiye
Hocalar, Allah'a "Tanrı" demenin caiz olduklarını söyleseler bile bu kesinlikle böyle olamaz.

"Allah" ismi, cins bir isim değildir. Yani herhangi bir cinsiyet, erkek ve ya kadın cinsiyeti bildirmez. Yani Allah'ın (isminden anlaşıldığı gibi) herhangi bir cinsiyeti falan yoktur. Allah'ın cinsiyetsiz olmasının bir diğer kanıtı, kendisinin isimlerinin arasında herhangi cinsiyet bildiren bir ismin bulunmamasıdır. Ve Allah'ın "erkek" ve "kadın"ı yaratmasıdır. Eğer, Allah'ın bir cinsiyeti olsa, örneğin bir "erkek" olsa, Allah herşeyi yarattım diyemezdi. Çünkü "cinsiyet"i yani "erkek" cinsini o yaratmamış olurdu. Ama "gülmek","utanmak" gibi duygular dahilinde herşeyi o varetmiştir.

--

"Tanrı" kelimesi, Türkçedeki "Tengri" kökeninden gelir. Ve cins yani cinsiyet bildiren bir kelimedir. "Tanrı" erkekler için, "Tanrıça" kadınlar için denir.

Allah'a Tanrı demenin günah olmasının 2 tane sebebi vardır:

1.Allah cinsiyetsizdir, halbuki "Tanrı" "Erkek Yaratıcı"ya dendiği için, Allah'a "Tanrı" diyerek ona "cinsiyet" yakıştırması yapmış oluruz, buda günahtır.

2."Allah" "Kainatı yaratan tek zat" gibi anlamlara gelir. "Tanrı" ise "Kainatı yaratan zat" anlamına gelir, ama burda fark var ki, "Tanrı" "kainatı yaratan TEK zat" anlamına gelmez. Yani "Tanrı" 1,2,3,4.... tane ola bilir. Ama Allah ise, "kainatı yaratan TEK zat" anlamına geldiği için, illa bir tane olur. Dolayısıyla Tanrı kelimesi ve Allah ismi birbiriyle çelişir. Bu yüzden, Allah'a "Tanrı" demek günahtır.

----

Diğer birşey, "maşuk"tur. "Allah benim maşuğum, ben Allah'a aşığım!" diye bir ilahi var, ve heryerde tüm müminler bu sözü yazar. Güzel bir söz gibi gözükse bile, bu günahtır, hatta ve hatta Allah'a "maşuk" demek bile günahtır!!

Maşuk, "sevgili" anlamına gelir. Evet ilk bakışta masumdur, Allah'a sevgimizi bildirmek caizdir. Ama, "Maşuk" "ERKEK SEVGİLİ" için kullanılır. "Maşuka" ise "KADIN SEVGİLİ" için. Allah ise ne kadındır, nede erkek. İşte bu yüzden erkekler için kullanılan "Maşuk" kelimesini Allah için kullanmak, caiz kabul edilmez.

---

Allah'a "ilah" denir ve bu caiz görülür. Ama buda caiz olamaz. "İlah", çokyaratıcılı olan dinlerde "Erkek Tanrı" için kullanılan özel bir addan ibarettir. Kadın Tanrılara ise "İlahe" denir. Bunun caiz olmamasının 2 sebebi var:

1.Allah, cinsiyetsizdir. "İlah" ise cinsiyet bildirmektedir.

2.İslam, tekyaratıcılı bir dindir.

==

Allah-ü Teala'nın hiçbir ismi, adı cinsiyet bildirmez. Bunun hikmeti şudur ki, O bununla cinsiyetsiz olduğunu, yani ne erkek, ne de kadın olduğunu bize bildirmiştir.

Allah'ın "Metin, Veli" gibi isimlerini sadece erkek çocuklara veriyorlar. Halbuki, "Metin, Veli" gibi isimler cinsiyet bildirmemektedir. Yani "kız çocukları" için kullanmakta caizdir. "Metin" gibi isimlerin sadece erkekler için kullanıldığını düşünmek caiz değil, günahtır..
Allah'a "cinsiyet" yakıştırması yapmak, yapılmasa bile, Allah'ın bir cinsiyeti varmış gibi davranmak günahtır. Meleklerin, Azrail, Cebrail vs. melekler dahilinde onlarda ne erkek nede kadındırlar.. Hiçbirisine cinsiyet yakıştırması yapılamaz. Caiz değildir..
 
Üst Alt