Allah’a kulluk edemiyorsan sen koskoca bir sıfırsın

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
10615.jpg

Namaz kılamıyorum. Ne oldu bana bilmiyorum...
Çok istiyorum ama olmuyor. Bir şeyler bana engel oluyor. Bahane, bahane, bahane.!!!Sadece Kendini Kandırıyorsun..

Hayatın sızlanmakla, ağlayıp dövünmekle geçiyor. ...
Yarın başlarım, öbürgün, haftaya söz başlayacağım...
Yarına garantin mi var? Bir saat içinde dengeler değişiyor, neler oluyor dünyada. Haftaya çıkacağına dair Allah’tan söz mü aldın?

Yemek yerken hiç zorlanmıyorsun. Bir gün bile boşluk vermiyorsun. Çok sevdiğin limonlu dondurmayı alabilmek için kaç sokak öteye gidiyorsun.
Hayalindeki araba için kredi çekip onca sıkıntıya katlandığını ne çabuk unuttun? Deniz mavisi eşarbına uygun ayakkabı ve çantayı bulabilmek için kaç mağaza dolaştığını düşün?

Peki ne için yaptın bunları? Tüm bunları senden isteyen kim? Doymak bilmeyen, verdikçe isteyen nefsin değil mi?
“Gördün mü, o kimseyi ki; heva ve hevesini kendisine ilah edinmiş, bilgisi olduğu halde Allah onu şaşırtmış, kulağını, kalbini mühürlemiş ve gözüne perde koymuştur?
Allah’tan sonra onu kim hidayete eriştirebilir? Hala düşünmeyecek misiniz? ”(Casiye:23)

Şimdi dön ve sor kendine: “Ben kim için yaşıyorum? ” Benim ilahım kim?” diye. Sana hayatı veren kim? Gafilce soluduğun havayı sana bahşeden, her gün güneşi üzerine doğduran kim? Yediğin her lokmayı boğazına takılmadan midene indiren, yemek yerken dilini dişlerine çiğnetmeyen kim?
Koskoca bedenini küçücük ayaklarına taşıtan kim?
Senin her zerren Allah’a ait. Nasıl bu kadar cahil olabilirsin? Rabbinin sana bahşettiği nimeti bıkıp usanmadan tüketiyor, ama Allah’ı hayatına dahil etmek istemiyorsun.

Allah seni kendisine kulluk edesin diye yarattı. Ağlayıp sızlanasın diye değil!
Birde akıl verdi düşünesin diye. Boşuna değil!
İmtihan olarak nefsini verdi. Mücadele et onunla diye. Kölesi olasın diye değil!
Allah’ı dahil etmediğin bir hayat boş bir teneke kadar basit ve anlamsız. Değerli değil!

Bırak artık boş lakırtıları! “Yapamıyorum”, “Olmuyor” ları bırak! Yığınla bahanelerini ancak etten kemikten insanlara yutturabilirsin. Münker Nekir bahane kabul etmez...
Allah’ı bahanelerinle kandıramazsın.Her an diridir. Senin her halinden haberi olaındır. Allah unutmaz! Sadece tehir eder.

Sahte gözyaşlarını kendine sakla. Bırak artık nefsini yüceltmeyi.benim kalbim temiz! yok yuregim imanli birak artik bu sacma nefsinin bahanelerini...
Huzura varmak için nasılda isteksizsin...yasadigin huzursuzluk yetmedi? bikmadin mi halen beyhude gecen omrunden...

Alnını secdeyle buluşturmak bu kadar zor demek.
Şeytan da secde etmemişti hatırlasana. Kibri buna mani olmuştu...
Sen Allah’a olan kulluğun kadar değerlisin...
Varlığını anlamlandıran, Allah’a olan yakınlığındır.

Ve bilki namaz dindir! Namazsız din olamaz. Namazı ikame etmeden yaptığın her iyilik kuma yazılan bir yazı gibidir...
İlk dalgayla yiter gider. Hayır işlerin, iyi niyetliliğin, yardımların, oruçların… Hakkıyla namaz kılmıyorsan bunların tümü anlamını yitiriyor...

Bir başlayıp bir bırakıyorsun! Yamalı bohçaya dönderdin dinini. Hiç bir işin böyle yarım yamalak olmamıştı. Kanı beş para etmez nice insanların yap dediklerini eksiksiz yerine getirdin. Parandan, kişiliğinden, hayatından ödün verdin. Bir hiç uğruna saatlerini aylarını yıllarını harcadın da, Allah için günde bir saati fazla görüyorsun.

Ölüp gideceksin bir gün! En çok sevdiklerin gömecek seni toprağa...

Çabucak kurtulmak isteyecekler senden. Değersiz bir et parçası gibi gömüleceksin. Seni dünyada değerli kılan herşeyi bırakıp gideceksin...
Diploman, kariyerin, güzelliğin, sana bakıp imrendikleri dünyalık maharetlerin…
Önemsediğin hiç, ama hiç bir şeyi yanında götüremeyeceksin. Övündüğün güzelliğin, değer verdiğin bedenin çürüyüp gidecek. Kurtlar bedeninde bayram edecek...
Okurken bile tiksiniyorsun değil mi? Sen bunları yaşayacaksın! Secdelerin, yürekten edilmiş duaların, Allah’a adanmış anların kalacak yalnız. Onlar ölmeyecek, yitip gitmeyecek…

Ezanlar okunurken kayıtsız kalamazsın! Göz göre göre namazını kaçıramazsın! Yaradanına kafa tutamazsın! Çünkü sen müslümansın, sen İslamın hâdimisin.
İslam’ı ayakta tuttuğun kadar, Allah’a kul olduğun kadar insansın.
Allah’a kulluk edemiyorsan sen koskoca bir sıfırsın!
CAHİDE SULTAN

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayat Böyledir Dostum ! Geçer Beklemekle.. Ümitlerin Bittiği Yerde , Abdest Al Ve Sabahı Bekle..
Muhsin Yazıcıoğlu

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
GsNJNwuI-UM.gif
396887_352581904769631_171511829543307_1313331_1386199374_n.jpg

Secde etmemek için bahane öne sürenler baksın yağmura rağmen ve ibret alsın.

407492_352466894781132_171511829543307_1313057_916928184_n.jpg

Vaktim yok, yerim müsait değil Namaz Kılamıyorum diyenlere!

409302_339301069431048_171511829543307_1277722_1317777872_n.jpg

Burasi mi neresi? oglumun Futbol takimi...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İşte ÖMÜR bitti... Şeytan kazandı, Ve İnsan Aldandı...
Şimdi ise yaptıklarına pişmandı...
Geri dönmek için RABB'ine yalvardı, Ama nafile ömrü buraya kadardı...
Şeytan ve nefsi ne derse yaptı, YARADAN dururken dünya malına taptı...

ALLAH "Ahiret var" diye KURAN'da buyurdu, AYET'ler okunurken ise o hep uyurdu...
İşte uyku bitti, vaktidir uyanmanın, 'Hadi bak' derler 'Tadı güzel mi yanmanın'...
Kul çok pişman eder binlerce EYVAH, Belki mağfiret eder diyerek ALLAH...
Ama nafiledir geçti dünya pazarı, işte cehennemdir inanmayanların mekani..

İlk namaz arkadaşlarım annem ve babamdı. Onlar namaz kılarken biz de yanlarına geçer, onları taklit ederdik...
Namaza alışmada aile büyüklerinin örneklik etmesi çok önemli.

Çocuklar bir şeyi öğrenirken büyüklerini model alarak öğrenir. Siz ...namaz kılarken çocuğunuzun yanınıza gelmesine müsaade edin...

Sabırlı davranın, onu sizden uzaklaştırmayın. Yanınıza gelip aynı hareketleri yapmasını teşvik edin...
Ancak bunu yapması için onu zorlamayın.

Ezan okunduğunda televizyonun, radyonun ya da müzik aletinin sesini kısın. Bunu yaparken ezan okunuyor diye söyleyin. Eğer biliyorsanız seslice ezan duasını okuyun...

Bu eylemleri yaparken çocuğunuzun neden böyle yaptığınızı anlamasını sağlayın. Buna yönelik cümleler kurun..

Yemeğe otururken içinizden değil, çocuğunuzun ve eşinizin duyacağı bir sesle besmele çekin. Sizi yaratanın adını yemekten önce neden andığınızı fırsat buldukça anlatın.

Allah sana vereceği nefesi kazaya bırakmıyorsa,Sende nefesin şükrü olan Namazı kazaya bırakamazsın...

Nicin namaz kilmamiz lazim?Namaz; kul ile Rabb’i arasında gizli bir bağ, esrarlı bir iletişim vâsıtası, sırlı bir köprüdür.
Namaz; kulun Rabb’ine en içten, en samîmî, en kâmil yönelişidir, sığınışıdır, ilticâ edişidir.
Namaz; kulun kendi acziyetini, fakrını, kusurlarını, noksanlıklarını, çâresizliğini, mahviyetini, bir hiç oluşunu idrâk ederek,

Cenâb-ı Allah’ın rahmet kucağına kendisini atmasıdır,Rabbine siginmasidir...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
298694_302216779806144_171511829543307_1155867_885128647_n.jpg

NAMAZ'ı Küçük Görenin; Büyük Meselesi Kalmamıştır..
Senai Demirci

Namaz:insanin kendi gönlüne yaptigi bir yolculuk..dunyanin ,nefsinin esarettinden kurtulup miraca cikmasi.. Rabbinin Huzuruna varmasidir..
Gönül sızım
''Rabbim! Beni namaza devam eden bir kimse eyle. Soyumdan da böyle kimseler yarat. Rabbimiz! Duamı kabul eyle.''

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
182193_206151739508369_2037727573_n.jpg

Namaz öyle bir ateştir ki, Ateş nasıl demire, cama şekil verirse; Namaz da insana Şekil, Nizam, Huzur ve Güzellik Verir..
namazsiz, niyazsiz!Kulluk gorevini de yapmadan Rahmanin huzuruna nasil varacagiz?

botanik_3727

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Web sitesi
sites.google.com
Rabb'im hiçliğe terketmesin, imanımızı her daim taze eylesin inş'allah o'nun hidayet ettiği şaşmaz, şaşırttığı adam olmaz
zaman = namaz
zaman biter
namazda biter
namaz biterse
zamanda biter
razılığın nerde dediklerinde de
el ayak bir bir öter

eline sağlık kardeş güzel paylaşım olmuş ...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Nicin namaz kilmamiz lazim?Namaz; kul ile Rabb’i arasında gizli bir bağ esrarlı bir iletişim vâsıtası sırlı bir köprüdür.
Namaz; kulun Rabb’ine en içten en samîmî en kâmil yönelişidir sığınışıdır ilticâ edişidir.
Namaz; kulun kendi acziyetini fakrını kusurlarını noksanlıklarını çâresizliğini mahviyetini bir hiç oluşunu idrâk ederek
Cenâb-ı ’ın rahmet kucağına kendisini atmasıdır...Rabbine siginmasidir...

Üst Alt