Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Allâh Varsa Bana Göster
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Livechillâh" data-source="post: 336"><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: gray"><em>Bir inkarcı, alimin birine şu üç soruyu sorar: </em></span></span></span><span style="color: #000000"></span></p><p> <span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #000000">1- Allah varsa bana göster. </span></span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: #000000"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #000000">2- Her işi Allah yaratıyor da neden suçlu ceza görür? </span></span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: #000000"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #000000">3- Şeytan ateşten yaratıldığı halde ona cehennem ateşi nasıl etki yapabilir? </span></span></span></strong></em></span></p><p> <span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #000000">Alim bu soruları soğukkanlılıkla dinler. Sonra da yerden bir kerpiç parçası alıp inkarcının başına vurur. Başı yarılan inkarcı soluğu mahkemede alır. Hakim, alime sorar: </span></span></span></strong></em></span></p><p> <span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #000000">- Bunun başına kerpiç vurmuşsun öyle mi? </span></span></span></strong></em></span></p><p> <span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #000000">- Bana üç soru sormuştu, ben sorularına karşılık kerpici vurdum. </span></span></span></strong></em></span></p><p> <span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #000000">- Nasıl? </span></span></span></strong></em></span></p><p> <span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #000000">- Anlatayım. Allah varsa bana göster demişti. Başının ağrıdığını iddia ediyorsa göstersin. İkinci olarak da her şeyi Allah yaratıyorsa suçlu neden ceza görsün dedi. Madem ki niçin beni mahkemeye veriyor. Üçüncü olarak da ateşten yaratılan şeytana cehennem ateşi nasıl etki yapar diye sordu. Cevabını aldı. Topraktan yaratılan kendisine, yine topraktan olan kerpiç nasıl etki yapıyor? </span></span></span></strong></em></span></p><p> <span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #000000">Bu cevaplardan sonra alim beraat eder.</span></span></span></strong></em></span></p><p> <span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000"><strong>Kaynak: Kemal GÜRAN, Kendi Kendine Kur'an Okulu, Akit Gazetesi Yayını, s. 215 </strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Livechillâh, post: 336"] [FONT=Georgia][SIZE=4][COLOR=gray][I]Bir inkarcı, alimin birine şu üç soruyu sorar: [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][COLOR=#000000] [I][B][SIZE=4][FONT=Georgia][COLOR=#000000]1- Allah varsa bana göster. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Georgia][COLOR=#000000]2- Her işi Allah yaratıyor da neden suçlu ceza görür? [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Georgia][COLOR=#000000]3- Şeytan ateşten yaratıldığı halde ona cehennem ateşi nasıl etki yapabilir? [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Georgia][COLOR=#000000]Alim bu soruları soğukkanlılıkla dinler. Sonra da yerden bir kerpiç parçası alıp inkarcının başına vurur. Başı yarılan inkarcı soluğu mahkemede alır. Hakim, alime sorar: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Georgia][COLOR=#000000]- Bunun başına kerpiç vurmuşsun öyle mi? [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Georgia][COLOR=#000000]- Bana üç soru sormuştu, ben sorularına karşılık kerpici vurdum. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Georgia][COLOR=#000000]- Nasıl? [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Georgia][COLOR=#000000]- Anlatayım. Allah varsa bana göster demişti. Başının ağrıdığını iddia ediyorsa göstersin. İkinci olarak da her şeyi Allah yaratıyorsa suçlu neden ceza görsün dedi. Madem ki niçin beni mahkemeye veriyor. Üçüncü olarak da ateşten yaratılan şeytana cehennem ateşi nasıl etki yapar diye sordu. Cevabını aldı. Topraktan yaratılan kendisine, yine topraktan olan kerpiç nasıl etki yapıyor? [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Georgia][COLOR=#000000]Bu cevaplardan sonra alim beraat eder.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [B]Kaynak: Kemal GÜRAN, Kendi Kendine Kur'an Okulu, Akit Gazetesi Yayını, s. 215 [/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günde beş vakit kıldığımız nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Allâh Varsa Bana Göster
Alt