Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Allah rızası için iyilik
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 62169" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Bir akşamüstü yolda yürürken bi teyze ilişti gözüme, elleri poşet dolu alışverişten geliyordu herhalde. Epey yorgun görünüyordu ağır gelmişti poşetler belli ki teyzeye. Bir hışımla yanına gittim aldım poşetleri, taşımaya başladım evine. Sanki dünyanın en büyük işini yapıyormuşum gibi böbürlendim, gururlandım içten içe kendimle. Poşetler bitmişti, tam dönmüştüm ki iyi bir iş başarmanın verdiği haz ile arkamı, seslendi teyze’’ Allah razı olsun yavrum’ ’diye. O an dona kaldı bedenim, ruhum. </span></p><p><span style="color: Black">Çivilendi gözlerim bulunduğum yere. Yüzüm kızardı utandım kendimden. Sanki bu beden benimde yük taşıyan benim de. Düşünmeye başladım Allah’ın izni olmadıkça taşıyabilir miydim, bir adım atabilir miydim, parmağımı dahi oynatabilir miydim diye. </span></p><p><span style="color: Black">Hem ne ehemmiyeti vardı ki O nun rızası olmadığı müddetçe.</span></p><p><span style="color: Black">Ey mutmain olmuş nefis, sen O’ndan razı O da senden razı olarak dön rabbine!...(fecr suresi 89/27-28) demiyor mu her şeyin sahibi kuran-ı kerim de.</span></p><p><span style="color: Black">Müslüman iyi olandır, iyilik yapandır, tebessüm ve merhamet edendir, Allaha karşı kulluk vazifesini yerine getirendir ve bunları yaparken rıza-yı ilahiyi düşünendir. </span></p><p><span style="color: Black">Yaptığı her şeyde senin rızan için yapıyorum Rabbim diyebilendir. Ölüm her an yanı başımızdayken ne cennet arzusu ne cehennem korkusu olmadan yalnızca O’nun rızası istikametinde yaşamak, kendi kurtuluşumuzu inşa etmemiz gerekir.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Allah’ın rızası her şeyden büyüktür.(tevbe 9/72). İyilik eden iyilik bulur kötülük eden kötülükle muamele görür. Cennetin kötü kapısı yok ki kötülükle girelim. </span></p><p><span style="color: Black">İşte bu yüzden Allah ebeden razı olsun ümmeti Muhammed’den.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">ALLAHIM SENİN RAZI OLDUĞUN İŞLERİ İŞLET BİZE. </span></p><p><span style="color: Black">RAZI OLMADIKLARINDAN MUHAFAZA EYLE. </span></p><p><span style="color: Black">SALİH KULLARININ ARASINA AL BİZLERİDE. </span></p><p><span style="color: Black">SENİN RIZANA MAZHAR EYLE. </span></p><p><span style="color: Black">KALBİMİZİ SENİN AŞKINLA DOLDUR. </span></p><p><span style="color: Black">CENNETİNE DEĞİL RIZANA TALİBİZ YARAB.</span></p><p><span style="color: Black">Alinti</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 62169, member: 1049"] [COLOR="Black"]Bir akşamüstü yolda yürürken bi teyze ilişti gözüme, elleri poşet dolu alışverişten geliyordu herhalde. Epey yorgun görünüyordu ağır gelmişti poşetler belli ki teyzeye. Bir hışımla yanına gittim aldım poşetleri, taşımaya başladım evine. Sanki dünyanın en büyük işini yapıyormuşum gibi böbürlendim, gururlandım içten içe kendimle. Poşetler bitmişti, tam dönmüştüm ki iyi bir iş başarmanın verdiği haz ile arkamı, seslendi teyze’’ Allah razı olsun yavrum’ ’diye. O an dona kaldı bedenim, ruhum. Çivilendi gözlerim bulunduğum yere. Yüzüm kızardı utandım kendimden. Sanki bu beden benimde yük taşıyan benim de. Düşünmeye başladım Allah’ın izni olmadıkça taşıyabilir miydim, bir adım atabilir miydim, parmağımı dahi oynatabilir miydim diye. Hem ne ehemmiyeti vardı ki O nun rızası olmadığı müddetçe. Ey mutmain olmuş nefis, sen O’ndan razı O da senden razı olarak dön rabbine!...(fecr suresi 89/27-28) demiyor mu her şeyin sahibi kuran-ı kerim de. Müslüman iyi olandır, iyilik yapandır, tebessüm ve merhamet edendir, Allaha karşı kulluk vazifesini yerine getirendir ve bunları yaparken rıza-yı ilahiyi düşünendir. Yaptığı her şeyde senin rızan için yapıyorum Rabbim diyebilendir. Ölüm her an yanı başımızdayken ne cennet arzusu ne cehennem korkusu olmadan yalnızca O’nun rızası istikametinde yaşamak, kendi kurtuluşumuzu inşa etmemiz gerekir. Allah’ın rızası her şeyden büyüktür.(tevbe 9/72). İyilik eden iyilik bulur kötülük eden kötülükle muamele görür. Cennetin kötü kapısı yok ki kötülükle girelim. İşte bu yüzden Allah ebeden razı olsun ümmeti Muhammed’den. ALLAHIM SENİN RAZI OLDUĞUN İŞLERİ İŞLET BİZE. RAZI OLMADIKLARINDAN MUHAFAZA EYLE. SALİH KULLARININ ARASINA AL BİZLERİDE. SENİN RIZANA MAZHAR EYLE. KALBİMİZİ SENİN AŞKINLA DOLDUR. CENNETİNE DEĞİL RIZANA TALİBİZ YARAB. Alinti[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Allah rızası için iyilik
Alt